10 Haziran 2013 12:57

‘Yeni’ Emniyet, ‘eski’ Genelkurmay gibi!

Emniyet Genel Müdürlüğü, Gezi Parkı eylemleri sırasında polisin sert müdahalesine maruz kalan CHP’li Levent Gök ve İzmir’de sivil polislerin çivili sopalarla halka saldırmasına tepki gösteren Süheyl Batum’un açıklamalarına yanıt verdi.Emniyetin açıklamasında milletvekillerinin ifadeleri ‘Edep d

‘Yeni’ Emniyet, ‘eski’ Genelkurmay gibi!
Paylaş
Erdal İmrek

Emniyetin açıklamasında milletvekillerinin ifadeleri ‘Edep dışı, çirkin ve seviyesiz’ olarak nitelendi.  Emniyetin açıklamasını gazetemize değerlendiren CHP’li Levent Gök, “Haftalardır uyguladığı şiddet nedeniyle bütün dünyanın tepkisini çeken Emniyet, yeni hedefler yaratmak yerine halktan özür dilemeli” dedi.

BAŞBAKAN POLİSİ CESARETLENDİRDİ

Başbakan Tayyip Erdoğan’ın Gezi Parkı eylemlerine katılan ve destekleyenlere yönelik hakaret içeren üslubunu sürdürmesi ve ‘polisimi yedirtmem’ sözleri üzerine Emniyet Genel Müdürlüğü de aynı üslupla eleştirilere yanıt vermeye başladı. Emniyet Müdürlüğünün açıklaması akıllara bir dönem gündemdeki konulara ilişkin MGK’nin sık sık açıklama yapmasını getirdi.

'HİÇBİR PARTİNİN POLİSİ DEĞİLİZ’

Emniyet Genel Müdürlüğü tarafından yapılan açıklamada polisin görevini hukuk kurallarına ve tarafsızlık ilkesine bağlı kalarak yürüttüğü öne sürüldü. Polisin, kanunların uygulayıcısı olarak kimi zaman vatandaşla karşı karşıya kalabildiği belirtilen açıklamada, “Ancak personelimiz, her zaman profesyonelliğini koruyarak, hiçbir kitle, grup veya partinin değil tüm vatandaşımızın polisi olarak görev yapmaya devam edecektir” denildi.

EMNİYET İNCİNMİŞ!

Emniyet Müdürlüğü açıklamasında doğrudan milletvekillerinin isimleri verilerek, “CHP Milletvekili Levent Gök’ün polisimize, bulunduğu makama yakışmayan şekildeki hakareti ve Gezi olayları süresince yapılan açıklamalar herkesin ihtiyaç duyduğu güvenlik hizmetini sunan personelimizi derinden incitmektedir. CHP Milletvekili Süheyl Batum’un da teşkilatımıza yönelik hakareti milletvekili sıfatına ve bilim adamı unvanına yakışmamaktadır” denildi.  

Milletvekillerine yönelik, Başbakanın üslubunu hatırlatan ifadeler kullanan Emniyet Genel Müdürlüğü, “Milletvekillerinin edep dışı, çirkin ve seviyesiz beyanlarını teşkilat mensupları olarak nefretle kınıyor ve bu sorumsuz davranışlarının adli merciler nezdinde takipçisi olacağımızı belirtiyoruz” ifadelerine yer verildi.


Emniyet Genel Müdürlüğünün açıklamasında hedef aldığı vekillerden CHP’li Levent Gök gazetemize yaptığı değerlendirmede, 1 Haziran günü Kızılay’da polisin aşırı şiddetinden kendisinin de etkilendiğini belirterek, “Doğrudan oradaki insanlara ve bana hedef alarak gaz bombası attılar. Biri yüzümü sıyırıp arkamda bulunan bir kadının bacağına isabet etti. Yerdeki yaralılara yardım ederken yaralılara ve şahsıma tazyikli su sıktılar. Ben o ruh haliyle daha sonra özür dilediğim sözler sarf ettim. Ama Emniyet Müdürlüğünün üzerine düşen böyle bir açıklama yapmak değil, halka uyguladığı şiddetin hesabını vermektir” dedi. Ankara’daki olaylar sırasında Ethem Sarısülük’ün polis tarafından vurulduğunu, bir kişinin TOMA tarafından ezildiğini, bir çok insanın yaralandığını belirten Gök, “Emniyet Müdürlüğü tüm dünyada büyük tepki çeken durumundan kendini sıyırmaya çalışıyor. Bunu da iktidarın bir gücüymüş gibi yapıyor. Yaralıları taşıyan ambulansa bile gaz sıktılar. elimizde polis şiddetine ilişkin görüntüler var. Böyle bir Emniyet dünyanın neresinde var.  Emniyet Müdürlüğü yeni hedefler göstermek yerine kendini sorgulasın, bizden değilse bile halktan özür dilesin” şeklinde konuştu. (İstanbul/EVRENSEL)

ÖNCEKİ HABER

Gökçek önce dövdürdü sonra sürgün etti

SONRAKİ HABER

Polis, Taksim'de terör estiriyor

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...