06 Haziran 2013 10:54

Avrupa’da transfer harekatı

AVRUPA futbolu liglerin kapanmasıyla birlikte transferde hareketli saatler yaşamaya başladı. Barcelona, Neymar’ı transfer ederek hem önemli bir ismi kadrosuna kattı hem de ezeli rakibi Real Madrid’e büyük bir çalım attı.Bu yılın transfere doymayan takımı Monaco desek herkesin bizlere hak vereceğinden emin oluruz. Radamel Falcao, Joao Moutinho

Avrupa’da transfer harekatı
Paylaş

AVRUPA futbolu liglerin kapanmasıyla birlikte transferde hareketli saatler yaşamaya başladı. Barcelona, Neymar’ı transfer ederek hem önemli bir ismi kadrosuna kattı hem de ezeli rakibi Real Madrid’e büyük bir çalım attı.

Bu yılın transfere doymayan takımı Monaco desek herkesin bizlere hak vereceğinden emin oluruz. Radamel Falcao, Joao Moutinho ve James Rodriguez gibi isimleri kadrosuna dahil eden Fransız ekibi, şimdi de gözünü Chelsea’nin savunma oyuncusu Branislav Ivanovic’e çevirdi.  Barcelona’dan Victor Valdes’i de kadrosuna katmak için kolları sıvayan Monaco, bu çalışmada başarısız olunca hedefine yakından tanıdığımız Fernando Muslera’ya aldı.

Arap milyarderlerin satın almasıyla birlikte kadrosunu yıldızlarla dolduran Manchester City ise şehrin diğer takımı United’ı geçmeyi başararak Shakhtar Donetsk’in Brezilyalı ismi Fernandinho’yla 34 milyon sterlin karşılığında anlaşmaya vardı.

DOĞDUĞU YERE

Bir zamanlar yeşil sahalarda herkesin imrenerek izlediği Kaka, geçirdiği sakatlıklar nedeniyle bir türlü eski formunu yakalayamıyor. Bu durumu bir an önce aşarak eski yeteneklerini yeniden izletmek isteyen Kaka, parladığı Milano şehrine dönmek istiyor.

İtalyan basınında yer alan haberlere göre Allegri ile ikinci başkan Galliani’nin de hazır bulunduğu bir toplantı gerçekleştiren Berlusconi, eski futbolcuları Kaka’yı transfer etmek istediğini belirtti.

TİNO COSTA’DAN KURTULDUK

Her hafta ‘Tino Costa Türkiye’de’ başlıklarını görmekten sıkılanlara müjde. Fenerbahçe ile sık sık gündeme gelen gündeme gelmediği sıralarda da gündem oluşturmaya çalışanların gazete manşetleriyle transfer ettiği Tino Costa Spartak Moskova ile anlaştı. Arjantinli oyuncu Rus ekibine 7 milyon   avro karşılığında transfer oldu.

ARSENAL’İ UÇURUR

Bir golcü düşünün kafayla, ayakla, aşırtma, plase, sert şut, ön direk, arka direk... her türlü gol vuruşunu yapabiliyor. Bir golcü düşünün 19 maçta ilk 11’de çıkmasına rağmen 16 gol atmayı başarmış: Gonzalo Higuain.

Arjantinli yıldız La Liga’da Osasuna karşılaşmasının ardından gelecek sezon başka bir kulüpte oynamak istediğini söylemişti. Bu olayların ardından medyada çıkan haberlere göre Higuain’in gidebileceği takımlar arasında İngiltere’nin Arsenal takımı da var. Arsenal’in 25 yaşındaki Gonzalo Higuain’i alması halinde büyük bir ivme yakalayacağı açık.

JÜRGEN KLOPP’A LEWANDOWSKİ’DEN KÖTÜ HABER

İki yıldır Borussia Dortmund’a oynattığı oyunla herkesin beğenisini toplayan Jurgen Klopp’a yine kötü haber. Daha önce takımın ve Alman futbolunun en önemli ismi olan Mario Götze’yi Bayern Münih’e kaptıran Klopp, Götze’nin transferine çok üzüldüğünü ancak takımının büyük pa- ralı takımlara market olmayacağını söylemişti. Klopp bu sefer de golcü oyuncusu Lewandowski’yi elinden kaçıracak gibi. “Yeni kulübümle bir süre önce anlaşmaya vardık” diyen Polonyalı golcü, “Dortmund’daki insanları bilgilendirdim, durumun netleşeceğini düşünüyorum ve bu yaz yeni takımıma katılabilmeyi umuyorum” ifadelerini kullandı. Şampiyonlar Ligi finalisti Dortmund ile olan sözleşmesi 2014 yılında sona erecek olan Lewandowski’nin Bayern Münih’e transfer olması bekleniyor. Bakalım gerçekten market olmayacak kadar kararlı mı Klopp ve kurmayları?  (SPOR SERVİSİ)

ÖNCEKİ HABER

Galatasaray seride öne geçti

SONRAKİ HABER

Kazanan şampiyon mu?

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...