5 Mayıs 2025 10:33

Trump'tan yeni vergi kararı için yetki: Yabancı ülke filmlerine yüzde yüz gümrük vergisi

Donald Trump, Ticaret Bakanlığı ve ABD Ticaret Temsilciliği’ne yabancı ülkelerde üretilen ve ülkeye gelen filmlere yüzde 100 gümrük vergisi uygulama sürecini başlatma yetkisi verdiğini açıkladı.

Trump'tan yeni vergi kararı için yetki: Yabancı ülke filmlerine yüzde yüz gümrük vergisi

Fotoğraf: AA

ABD Başkanı Donald Trump, Ticaret Bakanlığı ve ABD Ticaret Temsilciliği’ne yabancı ülkelerde üretilen ve ülkeye gelen tüm filmlere yüzde 100 gümrük vergisi uygulama sürecini başlatma yetkisi verdiğini duyurdu.

ABD Başkanı Donald Trump, sosyal medya hesabından yaptığı açıklamada, Amerika'daki film endüstrisinin hızlı şekilde öldüğünü kaydetti. Trump, diğer ülkelerin film yapımcılarını ve stüdyolarını ABD'den uzaklaştırmak için her türlü teşviki sunduğunu vurgulayarak, "Hollywood ve ABD içindeki birçok bölge adeta harap oluyor” ifadelerini kullandı.

Trump, bu durumun ulusal güvenlik tehdidi oluşturduğunu ve tüm bunların yanında bunun bir mesaj ile propaganda olduğunu da belirtti. Trump, "Bu nedenle Ticaret Bakanlığı’na ve ABD Ticaret Temsilciliği’ne, yabancı ülkelerde üretilen ve ülkemize gelen tüm filmlere yüzde 100 gümrük vergisi uygulama sürecini derhal başlatma yetkisi veriyorum. Filmlerin yeniden Amerika'da yapılmasını istiyoruz” açıklamasını yaptı. (DHA)

EVRENSEL'İNMANŞETİ

"Dış güçler" içeride

"Dış güçler" içeride

ABD Dışişleri Bakanı Rubio, Zelenskiy ve yandaşları, NATO, İsrail damgalı karanlık senatörler İstanbul, Ankara ve Antalya’da, adeta bir emperyalist fuarda iş bağlayarak ve fırsat arayarak dolanıyor. “Dış güçler” demagojisini dilinden düşürmeyen Saray iktidarı ise tüm bu olan bitene, ‘barış’ adı altında ev sahipliği yapmakla övünüyor.

BİRİNCİSAYFA
SEFERSELVİ
16 Mayıs 2025 - Sefer Selvi

Evrensel'i Takip Et