1 Mayıs 2025 17:44

Isparta'da 1 Mayıs: Birleşirsek kazanabiliriz

Ispartalı emekçiler 2025 1 Mayısı’nda Emek, Barış, Demokrasi ve Adalet talebiyle yoğun yağmura rağmen Isparta 6 Mart Atatürk stadyumundan İstasyon Meydanı’na sloganlarla yürüdüler. 

Isparta — Emekçiler 2025 1 Mayısı’nda Emek, Barış, Demokrasi ve Adalet talebiyle yoğun yağmura rağmen Isparta 6 Mart Atatürk stadyumundan İstasyon Meydanı’na sloganlarla yürüdüler. 

Eğitim Sen, SES, TARIM ORKAM SEN, Üniversite Öğrenci Dayanışması öncülüğünde örgütlenen emekçilere çeşitli kurum ve siyasi partiler de destek verdi.

Eğitim Sen Şube Başkanı Mustafa Turgut konuşmasında “yoksulluğa, güvencesizliğe, baskıya ve adaletsizliğe karşı ancak birleşirsek, mücadeleyi ortaklaştırırsak kazanabiliriz” dedi.

SES ve Üniversite Öğrenci Dayanışması adına da yapılan konuşmalardan sonra Yerel bir grubun çaldığı türkülerle halaylar çekildi. Yoğun yağmura rağmen kitlenin heyecanı dikkat çekiciydi. Çekilen halaylardan 1 Mayıs mitingi sona erdi. (Evrensel)

EVRENSEL'İNMANŞETİ

Ekmek, barış, adalet ve özgürlük için…
İşçi Sınıfının Uluslararası Birlik, Mücadele ve Dayanışma Günü 1 Mayıs

Ekmek, barış, adalet ve özgürlük için…

Tüm dünyada olduğu gibi Türkiye’de de işçi ve emekçiler 1 Mayıs’ı, iktidarın çok katmanlı saldırıları, derinleşen yoksulluk, baskı ve küresel ölçekte bir savaş tehdidiyle karşılıyor. İşçinin olduğu her yerde alanlara çıkacak olan emekçiler, insanca yaşanacak ücret, barajsız-yasaksız sendika hakkı, siyasi baskıların ve yasakların son bulması ve barış taleplerini haykıracak.

BİRİNCİSAYFA
SEFERSELVİ
1 Mayıs 2025 - Sefer Selvi

Evrensel'i Takip Et