24 Nisan 2013 06:57

Törene Emek damgası!

18. Sadri Alışık Tiyatro ve Sinema Oyuncu Ödülleri Mustafa Kemal Kültür Merkezinde yapılan törenle sahiplerini buldu. Emek Sineması’nın yıkımına karşı tepkilerin önemli oranda dillendirildiği gecede, sinema ve tiyatro topluluklarının yaşadığı salon sorunu da konuşmaların başında yer aldı. Gecede bir diğer başlık da barış sürec

Törene Emek damgası!
Paylaş
Ezgi Görgü

Tiyatro ve sinemanın pek çok dalında ödülün sahibini bulduğu gecede, sinema dalında Yılın En Başarılı Kadın Oyuncu Ödülünü Can filmiyle Selen Uçer alırken, Kıvanç Tatlıtuğ Kelebeğin Rüyası ile Yılın En Başarılı Erkek Oyuncusu seçildi. Tiyatro dalında ise Yılın En Başarılı Kadın Oyuncu Ödülüne Sumru Yavrucuk seçilirken, Yılın En Başarılı Erkek Oyuncu Ödülü de Evren Erler’e verildi.

Gecenin açılışı Sadri Alışık’ın filmlerde söylediği şarkılarla başlarken Öykü Gürman ve Serkan Çağrı nostaljik şarkılarla Yeşilçam’ın unutulmaz müziklerini seslendirdi. Törenin sunuculuğunu üstlenen Yekta Kopan töreni izleyen davetlilerin adeta içini okuyarak, “Bugün Sadri Alışık hayatta olsaydı ödenek beklemeden tiyatroya devam eder, reyting canavarına aldırmadan programlarını sürdürür, Akün Sahnesi’nin ve Emek Sineması’nın kapanmasına karşı koyar” dedi.

Sinema ödüllerinin açıklanmasıyla devam edilen törende Jüri Özel Ödülü’nü Gözetleme Kulesi filmindeki Seher rolüyle Nilay Erdönmez alırken, Ayhan Işık Özel Ödülü’nü de Şebnem Hassanisoughi aldı. Yapılan konuşmalarda son dönemdeki Emek Sineması tartışmaları da yer buldu. Emek’in bir salon adı, Vefa’nın da bir semt adı olmadığı dile getirilerek, Emek ve Atlas sinemalarının korunması gerektiği vurgulandı.

Umut Veren Oyuncu Ödülü’nü Yasemin Bora, Lal Gece filmiyle Dilan Aksüt ve Ateşin Düştüğü Yer filmiyle de Elifcan Ongurlar aldı. Müzikal ya da Komedi dalında En Başarılı Yardımcı Kadın Oyuncu Ödülü’nü Mutlu Aile Defteri filmindeki rolüyle Binnur Kaya alırken En Başarılı Yardımcı Erkek Oyuncu Ödülü’nü Hükümet Kadın filmindeki rolüyle Köksal Engür aldı. Yine bu dalda En Başarılı Kadın Oyuncu Ödülü’nü Hükümet Kadın’la Demet Akbağ, En Başarılı Erkek Oyuncu Ödülü’nü de Mutlu Aile Defteri ile İlker Aksum aldı.


BARIŞ İÇİNDE BİRLİKTE YAŞAYALIM

Gecede Cüneyt Arkın, Umur Bugay ve Emek Sineması Müdürü Hikmet Dikmen Onur Ödüllerinin sahibi oldu. Erden Kıral’dan ödülünü alan Umur Bugay “Kültürel mirasımızın yağmalanıp alışveriş merkezine dönüştürülmediği, sanat eserlerimizin ve sanatçılarımızın söz ve düşüncelerinin özgürlüklerinin ellerinden alınmadığı, kitaplarımızın, tiyatro, opera, bale oyunlarımızın müstehcen, filmlerimizin muzır bulunarak sansürlenmediği etnik ve mezhepsel çatışmaların son bulduğu tam demokratik bir Türkiye’de barış içinde birlikte yaşayalım” diyerek son dönemdeki Türkiye’nin durumunu özetledi.

Beşiktaş Belediye Başkanı Mustafa Ünsal, “Üretimde emeğin çok değeri vardır” diyerek, “Ama sinemada da Emek Sineması en yüce değerdi.” dedi. Onur Ödülü’nü Ünsal’ın elinden alan Hikmet Dikmen, bu işin mutfağından geldiğini belirterek Emek Sineması’na destekte bulunan sanatçı dostlarına ve Atilla Dorsay’a teşekkür etti.

Tiyatro Ödüllerini vermeden önce bir konuşma yapan seçici kurul başkanı, Türkiye Eleştirmenler Birliği Başkanı ve Gazetemizin Yazarı Üstün Akmen, 400’e yakın oyunun oynandığı ülkemizde, 185’inin İstanbul’da oynandığını ve en çok da tiyatro mekanlarının oyunlarının olduğunu aktardı. (İstanbul/EVRENSEL)

ÖNCEKİ HABER

Jack Warner için yolun sonu geldi

SONRAKİ HABER

Tarifi kabil olmayan kederin yazarı: Zabel Yesayan

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...