21 Mart 2025 22:57

Samsun'da binlerce kişi sokaktaydı: "Tayyip istifa"

İstanbul Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu ve beraberinde gözaltına alınanlar için Samsun'da 56'lar Mahallesi, Devlet Su İşleri önünde toplanan binlerce kişi saat 20.30'da yürüyüşe geçti. Lise Caddesi ve Cumhuriyet Caddesi üzerinden Atatürk Anıtı'na kadar sloganlar atıp dövizler taşıyarak yürüdüler.

Yürüyüş sırasında; "Hak hukuk adalet", "Diplomasız Erdoğan", "Tayyip istifa", "Hükümet istifa", "Kurtuluş yok tek başına ya hep beraber ya hiçbirimiz", sloganları sık sık atıldı. Tekerlekli sandalyesinden çocuk arabasına kadar yaşlı genç çocuk her kesimden vatandaşın katıldığı eyleme KESK üyeleri ile Emek ve Demokrasi Güçleri de kitlesel katılım sağladı. 

"Gün birlik olma günüdür"

Mitingde önce CHP'li Atakum İlçe Başkanı Serhat Türkel bir konuşma yaparak İmamoğlu'na destek verdi. Ardından İl Başkanı Mehmet Özdağ konuşmasında şunlara yer verdi

"Bugün, hukuk devletine, demokrasiye ve halkın iradesine yönelik kabul edilemez bir saldırıya şahit oluyoruz. İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanımız Sayın Ekrem İmamoğlu’nun hukuksuz bir şekilde tutuklanması, sadece kendisine değil, milyonlarca yurttaşımızın demokratik iradesine yapılan bir darbedir. Bugün karşı karşıya olduğumuz baskıcı oligarşi ile asla kişisel mücadele yöntemleriyle, bölünmüş ve ayrışmış bir muhalefetle mücadele yürütülemez! Gün, birlik olma günüdür! Buradan, adalet duygusuna sahip herkese çağrı yapıyoruz:  
Cumhurbaşkanı Adayımızı belirlemek üzere 23 Mart Pazar günü önseçimimizi büyük bir demokrasi şöleni havasında gerçekleştireceğiz. Hukuksuzluğa, keyfiyete ve demokrasiye yönelik bu saldırıya karşı hep birlikte dur demek için, partimizin yanı sıra partimize üye olmayan vatandaşlarımızı ilçe başkanlıklarımızca kurulacak en yakın Dayanışma Sandıklarında oy kullanmaya çağırıyoruz."

Açıklamanın ardından 22 Mart'ta saat 20.00'de Atakum'da yapılacak yürüyüşe çağrı yapıldı. 22 Mart cumartesi günü saat 13.30'da öğretmenevi önünden Çiftlik Caddesinden Akbank önüne kadar bir yürüyüş ve basın açıklaması gerçekleştirilecek. (Evrensel)

EVRENSEL'İNMANŞETİ

Dört yılda 750 bin yeni çocuk işçi

Dört yılda 750 bin yeni çocuk işçi

Bizzat Erdoğan’ın, pandemiyi ‘üretim ve lojistik üssü olma fırsatı’ olarak işaret ettiği 2020’den bu yana ucuz emek eksenli dönüşümün çarpıcı sonuçları ortaya çıkıyor. ‘Üretim, ihracat’ gibi sloganlarla pazarlanan dönüşüm, çocuk emeğini de başta sanayi olmak üzere sermayenin hizmetine sundu. Bu dört yılda 750 bin çocuk daha resmi rakamlara işçi olarak geçti.

BİRİNCİSAYFA
SEFERSELVİ
Aile Bakanlığı, “aile yılı” kapsamında düşük gelirli ve üç çocuklu ailelere TOGG için uzun vadeli finansman sağlayacağını duyurdu

Evrensel'i Takip Et