27 Şubat 2025 12:24

İlçe Milli Eğitim Müdürlüklerinden ‘Ramazan etkinlikleri’ listesi: Oruç tutana ödül, okullarda cami ziyaretleri var

İlçe Milli Eğitim Müdürlüklerince okullara yapılabilecek dini etkinlikler listesi gönderildi. Ramazan nedeniyle gönderilen listede oruç tutanlara ödül gibi uygulamalar var.

İlçe Milli Eğitim Müdürlüklerinden ‘Ramazan etkinlikleri’ listesi: Oruç tutana ödül, okullarda cami ziyaretleri var

Fotoğraf:Volkan Pekal / Evrensel

İstanbul – 1 Mart’la beraber başlayacak Ramazan ayı öncesinde ilçe milli eğitim müdürlükleri okullara yapılabilecek dini etkinlikler listesi gönderildi. Özellikle ÇEDES projesi ile beraber okullarda benzer etkinliklerin sayısı artarken ilçe milli eğitim müdürlükleri okullara bir ‘öneri’ listesi gönderdi. Etkinlikler arasında manilerle davul çalınması koridor ve sınıflarda dolaşılması, okul adına İmsakiye bastırılması, her güne bir ayet bir hadis bir sahabe tanıtılması ve hikaye anlatılması, öğrenci ve velilerle hatim okunması ve Kuran okunması, cami ziyaretleri, oruç çizelgesi tutularak başarı belgesi verilmesi, ilkokul ve ortaokullarda tekne orucu uygulaması var. Okul müdürlüklerine gönderilen metinle beraber okullarda listeden yapılacak etkinliklerin ilçe milli eğitim müdürlüklerine bildirilmesi istendi. (Evrensel)

EVRENSEL'İNMANŞETİ

Sermaye diktası

Sermaye diktası

İşçi başına 608 bin lira aylık kâr elde eden TÜPRAŞ, dayattığı sefalet sözleşmesine direnen işçilerin eylemlerini ‘tutanakla işten atma’ tehdidini kullanarak şimdilik bastırdı. Kimi zaman ‘demokrasi nutukları’ atan büyük sermayenin, harekete geçen işçiyi önce polisle sonra fişleyerek tehdit etmesi, ülkedeki ‘otoriterleşme’nin esasen kimin işine yaradığını ve sermaye diktasının vardığı boyutu gösteriyor.

BİRİNCİSAYFA
SEFERSELVİ
İmamoğlu'nun X hesabına erişim engeli getirildi.

Evrensel'i Takip Et