17 Şubat 2025 15:55

HTŞ'nin atadığı sözcü: SDG, konferansa dahil edilmeyecek

HTŞ'nin atadığı "Suriye Ulusal Diyalog Konferansı" Hazırlık Komitesi Sözcüsü Ankara'nın çıkarlarının gözetileceğini söyleyerek "SDG, Ulusal Diyalog Konferansı'na dahil edilmeyecek" dedi.

HTŞ'nin atadığı sözcü: SDG, konferansa dahil edilmeyecek

Fotoğraf: Hişam Hac Ömer/AA

Suriye'deki Heyet Tahrir Şam (HTŞ) yönetiminin "Ulusal Diyalog Konferansı" için atadığı hazırlık komitesindeki sözcü Hasan Dığeym, Suriye Demokratik Güçleri'nin (SDG) sürece dahil edilmeyeceğini söyledi.

Dığeym, AA'nın "Komite, SDG ile iletişime geçti mi ya da görüştü mü? Talepleri ne oldu?" sorusuna şu yanıtı verdi: "Suriye yönetimi ile SDG arasında müzakereler gerçekleşti ancak şu ana kadar bir sonuca varılmadı. Komite başlangıç aşamasında. SDG veya diğer askeri gruplarla herhangi bir iletişim kurmadı ve kurmayacak. Komite SDG ile görüşmeyecek. Komitenin iletişimi doğrudan Suriye halkının kendisiyle olacak. Suriye devriminin başlangıcından bu yana Kürt kardeşlerimizi sadece SDG temsil ediyor gibi bir anlayışı kabul etmiyoruz. SDG, Kürt halkının tek temsilcisi değildir."

Konferansta Ankara'nın çıkarlarının gözetileceğini söyleyen Dığdeym, "Konferansın ulusal içeriği, herhangi bir ayrılıkçı konuyu reddedecek. Aynı zamanda Suriye'nin komşularına, özellikle de Suriyelilerin her zaman iyilik gördüğü Türkiye'ye tehdit oluşturacak herhangi bir konuyu da kabul etmeyecektir" diye konuştu. (Politika Servisi)

EVRENSEL'İNMANŞETİ

Sermaye diktası

Sermaye diktası

İşçi başına 608 bin lira aylık kâr elde eden TÜPRAŞ, dayattığı sefalet sözleşmesine direnen işçilerin eylemlerini ‘tutanakla işten atma’ tehdidini kullanarak şimdilik bastırdı. Kimi zaman ‘demokrasi nutukları’ atan büyük sermayenin, harekete geçen işçiyi önce polisle sonra fişleyerek tehdit etmesi, ülkedeki ‘otoriterleşme’nin esasen kimin işine yaradığını ve sermaye diktasının vardığı boyutu gösteriyor.

BİRİNCİSAYFA
SEFERSELVİ
İmamoğlu'nun X hesabına erişim engeli getirildi.

Evrensel'i Takip Et