13 Şubat 2025 04:48

Başpınar'da beş fabrika daha eyleme geçti

Şubat ayının gelmesiyle birlikte sefalet zammına karşı iş bırakan Başpınar işçilerine Lotus İplik, Okkıran Halı, Boyar Kimya, Covtex Feizy Halı ve Canan Tekstil işçileri de katıldı.

Başpınar'da beş fabrika daha eyleme geçti

Fotoğraflar: Evrensel

Antep — Antep Başpınar Organize Sanayi Bölgesinde (OSB) işçilerin düşük ücret dayatmasına karşı verdikleri mücadele giderek yayılıyor. Son olarak Başpınar'daki Lotus İplik, Okkıran Halı, Boyar Kimya, Covtex Feizy Halı ve Canan Tekstil işçileri düşük zamma karşı iş bıraktı.

Erdoğan-Şimşek programı doğrultusunda yüzde 30 zamda ortaklaşan Başpınar patronları, sefalet zammını dayatırken, insanca yaşayacak bir ücret için mücadele eden işçiler de bir bir şalter indiriyor.

Şireci, Çelikaslan, Yalçın Kerdeşler’de ve daha birçok işletmede direnişe geçen işçilere Lotus İplik, Okkıran Halı, Boyar Kimya, Covtex Feizy Halı ve Canan Tekstil işçileri de katıldı. (Evrensel)

EVRENSEL'İNMANŞETİ

Heybeden darbe çıktı

Heybeden darbe çıktı

Seçilmiş belediye başkanlarına operasyon ve kayyım hamleleri İBB'ye uzandı. İmamoğlu, ‘Turpun büyüğü heybede’ sözleriyle ilan edilen bir operasyonla gözaltına alındı. Eylemler yasaklandı, sosyal medya engellendi, toplu taşıma kısıtlandı. Yurdun her yanındaki protestolarda yaşananlar ‘darbe’ olarak nitelendirildi.

BİRİNCİSAYFA
SEFERSELVİ
İmamoğlu'nun gözaltına alınmasıyla ilgili Ömer Çelik: Bizim dosya hakkında bilgimiz yok. Siyasetçinin yapması gereken yargı sürecini beklemek.

Evrensel'i Takip Et