11 Şubat 2025 16:48

CHP Gençlik Kolları Başkanı hakkında hapis istemiyle iddianame: İstibdat düzenine karşı mücadeleye çağırıyorum

Hakkında 5 yıl 4 aya kadar hapis istemiyle iddianeme hazırlanan CHP Gençlik Kolları Genel Başkanı Cem Aydın, "Tüm gençleri, bu istibdat düzenine karşı omuz omuza mücadele etmeye çağırıyorum" dedi.

CHP Gençlik Kolları Başkanı hakkında hapis istemiyle iddianame: İstibdat düzenine karşı mücadeleye çağırıyorum

Cem Aydın | Fotoğraf: CHP Gençlik Kolları

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Gençlik Kolları Başkanı Cem Aydın hakkında 2 yıl 2 aydan 5 yıl 4 aya kadar hapis cezası istemiyle iddianame düzenledi.

CHP Gençlik Kolları'nın resmi X (Twitter) sayfasından İstanbul Cumhuriyet Başsavcısı Akın Gürlek hakkında atılan tweet nedeniyle geçtiğimiz günlerde gözaltına alınan ve yurt dışına çıkış yasağıyla serbest bırakılan Cem Aydın hakkında 2 yıl 2 aydan 5 yıl 4 aya kadar hapis cezası istemiyle iddianame düzenledi.

Aydın’a Kamu Görevlisine Görevinden Dolayı Hakaret” ve “Terörle Mücadelede Görev Almış Kişileri Hedef Gösterme” suçlamaları yöneltildi.

Aydın, hakkında düzenlenen iddianameye ilişkin "Gençliğin gücü, bu adaletsiz düzenden büyüktür. Hangi görüşü savunursa savunsun, fikri hür vicdanı hür tüm gençleri, bu istibdat düzenine karşı omuz omuza mücadele etmeye çağırıyorum" ifadesini kullandı.

CHP Gençlik Kolları Genel Başkanı Cem Aydın, X hesabı üzerinden hakkında düzenlenen iddianemeye ilişkin yazılı açıklama yaptı. İddianemeyi basından öğrendiğini belirten Aydın açıklamasında şu ifadelere yer verdi:

"Hakkımda 5 yıl 4 aya kadar hapis cezası istemiyle iddianame düzenlendiğini 'basından' öğrendim. Bizler, büyük önderimiz Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün işaret ettiği yerdeyiz. Gaflet, dalalet ve hatta hiyanet içinde bulunanlara karşı, Türk istiklâl ve cumhuriyetini kurtarmak dışında bir yolumuz yoktur.

Gençliğin gücü, bu adaletsiz düzenden büyüktür. Hangi görüşü savunursa savunsun, fikri hür vicdanı hür tüm gençleri, bu istibdat düzenine karşı omuz omuza mücadele etmeye çağırıyorum. Gençliğin bileği çeliktendir, bükülmeyecek. Erken seçim, gençlerle gelecek."

(Politika Servisi)

EVRENSEL'İNMANŞETİ

Sermaye diktası

Sermaye diktası

İşçi başına 608 bin lira aylık kâr elde eden TÜPRAŞ, dayattığı sefalet sözleşmesine direnen işçilerin eylemlerini ‘tutanakla işten atma’ tehdidini kullanarak şimdilik bastırdı. Kimi zaman ‘demokrasi nutukları’ atan büyük sermayenin, harekete geçen işçiyi önce polisle sonra fişleyerek tehdit etmesi, ülkedeki ‘otoriterleşme’nin esasen kimin işine yaradığını ve sermaye diktasının vardığı boyutu gösteriyor.

BİRİNCİSAYFA
SEFERSELVİ
İmamoğlu'nun X hesabına erişim engeli getirildi.

Evrensel'i Takip Et