01 Nisan 2013 09:36

Almanya'daki yangınla ilgili soruşturma sürüyor

Almanya’nın Backnang kentinde elektrik tesisatındaki sorunlar nedeniyle çıktığı tahmin edilen yangın sonrası, dikkatler göçmenlerin yaşam koşullarına çevrildi.Köln kentinin Höhenberg semtinde beş Türkiyeli ailenin yaşadığı apartmanda çıkan yangında, apartmanda oturan 19 yaşındaki Arnavut bir kadın ile kadını ziyar

Almanya'daki yangınla ilgili soruşturma sürüyor
Paylaş

Almanya’nın Backnang kentinde elektrik tesisatındaki sorunlar nedeniyle çıktığı tahmin edilen yangın sonrası, dikkatler göçmenlerin yaşam koşullarına çevrildi.

Köln kentinin Höhenberg semtinde beş Türkiyeli ailenin yaşadığı apartmanda çıkan yangında, apartmanda oturan 19 yaşındaki Arnavut bir kadın ile kadını ziyarete gelen 30 yaşındaki bir Alman hayatını kaybetmişti.

Yangın söndürme ekiplerinin çok sayıda kişiyi apartmandan çıkarmayı başardığı, ancak bu iki kişinin alevlerin merdivenlerde yoğunlaşması nedeniyle kurtarılamadığı belirtildi. Köln Başkonsolosu Mustafa Kemal Basa, yangından hemen sonra incelemelerde bulunmak üzere olay yerine gitti.

26 kişinin yaralandığı yangında, 13 yaralı tedavi altına alınmak üzere hastaneye sevk edildi. Köln Polisinden yapılan açıklamada, yangının kısa süre içerisinde söndürüldüğü ve soruşturmanın ‘her yönde’ sürdürüldüğü duyuruldu. Yangının nedeni belirsizliğini korurken, polisin apartman girişinde yanmış bir bebek arabasının parçalarına ulaştığı kaydedildi.

‘KUNDAKLAMA OLABİLİR’

Almanya’nın en yüksek tirajlı gazetesi Bild’de yer alan haberde ise, bulguların bir kundaklamaya işaret ettiği iddia edildi. Haberde, alevlerin özellikle merdivenleri etkisi altına aldığına ve cesetlerin de burada bulunduğuna dikkat çekildi.


ANKARA, NSU DAVASINA ERİŞİM TALEP ETTİ

Almanya’da 8’i Türkiyeli, 10 kişiyi öldürmekle suçlanan neo nazi terör örgütü NSU üyesi Beate Zschape hakkında 17 Nisan’da başlayacak olan davanın duruşmalarının Türkiye medyasınca izlenmesine izin verilmemesine ilişkin tartışmalar sürerken, Dışişleri Bakanı Ahmet Davutoğlu’nun Alman mevkidaşı Guido Westerwelle’den Türkiye medyası için erişim talep etmesi yankı buldu. Ancak Alman basını, Westerwelle’nin talebi anlayışla karşılamakta birlikte Alman adalet sisteminin hükümetten bağımsız olduğunu söylediğini de kaydetti.

Almanya’da Pazar günü yayımlanan Bild Am Sonntag gazetesi, Davutoğlu’nun Cumartesi günü Westerwelle’yi telefonla arayarak Türk medyası için dava duruşmalarına erişimi talep ettiğini ancak Alman Bakanının, Davutoğlu’nun talebi için “anlayış” ifade etmekle birlikte Alman adalet sisteminin hükümetten bağımsız olduğuna işaret ettiğini de belirtti.
Bild Am Sonntag’ın haberinde ayrıca Alman Dışişleri Bakanlığı’nın bir sözcüsünün telefon görüşmesine ilişkin bir yorumda bulunmadığını da belirtti.

Bu arada, haberi yansıtan Deutsche Welle ise, Alman “cinayet kurbanlarının çoğunun Türk olmasına rağmen hiçbir Türk yayın kuruluşuna akreditasyon verilmemesinin sürpriz yarattığını” belirtti. (DIŞ HABERLER)

ÖNCEKİ HABER

Güney’in yanıtı da sert oldu

SONRAKİ HABER

İlaç tekeline patent darbesi

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...