27 Mart 2013 05:38

CHP'den Akit ve Taraf'a suç duyurusu

CHP,  dünkü manşetlerinde yer alan haberleri nedeniyle Taraf ve Yeni Akit Gazeteleri hakkında, “kasıtlı bir şekilde CHP tüzel kişiliğinin ve bazı yöneticilerinin, terör örgütü ile bir tutulduğu ve kamuoyunda CHP’nin söz konusu terör örgütü ile birlikte olduğu yönünde kanaat oluşturulmaya &cced

CHP'den Akit ve Taraf'a suç duyurusu
Paylaş

Taraf ve Akit gazeteleri dün aynı elden çıkmış gibi duran manşetlere imza atarak, Genel-İş ve Liman-İş'e yönelik polis baskınlarına gösterilen tepkiyi "CHP'nin DHKP-C hassasiyeti", ve "CHP niye gocundu" başlıklarıyla manşetine taşımıştı.

CHP Genel Başkan Yardımları Bülent Tezcan, Gürsel Tekin ve beraberindeki bazı milletvekilleri Ankara Adliye’sine geldi. Suç duyurusunda bulunulmasının ardından basın mensuplarına açıklamada bulunan Tezcan, söz konusu gazetelerde CHP’ye dönük, CHP’yi terör örgütü ile yan yana göstermeye yönelik kasıtlı, gerçekle ilgisi olmayan haberlerin manşetten yayınlandığını belirtti. Bu durumu “operasyonel gazetecilik” olarak niteleyen Tezcan, “Gerçekle ilgisi olmayan haberlerle hedef gösteren yayıncılığın bir çirkin örneğini daha gördük. Dünkü haberlerde CHP, terör örgütü DHKP-C ile yan yana gösterilmeye çalışılmıştır” dedi. CHP’nin tarihinin hiçbir döneminde terör örgütleri ile yan yana olmadığını ve bundan sonra da olmayacağını belirten Tezcan, “Özellikle son dönemde terörle birlikte yürüyen bir süreci, çözüm süreciymiş gibi göstermeye çalışan anlayış, kendi dışındaki, kendi çizgisi içinde yer almayan bütün anlayışları hedefe koymuştur ve onlara ölçüsüzce saldıracağını açıkça göstermektedir. Bundan bir hafta önce AKP’nin yetkili isimleri benzer işaretleri vermişlerdir. Bülent Arınç’la başlayan süreçte CHP’nin benzer şekilde terör örgütleriyle irtibatlı olduğu işaretleri hiçbir siyasetçiye yakışmayacak ölçüde ifade edilmiştir. Şimdi bu operasyonel gazetecilik yeni bir operasyonun işaret fişeği yakma peşindedir. Buradaki amaç bellidir. Amaç CHP’ye dönük önümüzdeki dönemde planlanması düşünülen muhtemel operasyonların işaretini vermektir” diye konuştu.

AMAÇ ÖRGÜTLÜ DEMOKRATİK MUHALEFETİ YOK ETMEK

Tezcan, önümüzdeki süreçte “AKP hegemonik bloğunun” kontrolü altına girmek istemeyen bütün yapıları “terörist”, ya da “terör örgütü ile birlikte iş yapıyor” suçlamasıyla, bir sürek avı mantığıyla tasfiye etme sürecinin başlatılacağını ileri sürdü. CHP olarak buna izin vermeyeceklerini ifade eden Tezcan, “Buradaki asıl amaç Türkiye’de örgütlü, demokratik muhalefeti yok etme çabasıdır. CHP, sendikal ve siyasal örgütlenmeleri tasfiye etmeye dönük uygulamalara itiraz etmiştir, bundan sonra da itiraz etmeye devam edecektir. Biz diyoruz ki özgür birey, örgütlü toplum, demokratik devlet, her yerde adalet. Buna karşı, CHP’yi yıldırmaya dönük bütün girişimleri siyaset ve hukuk yoluyla boşa çıkaracağız” diye konuştu. (ANKARA)

ÖNCEKİ HABER

Arap Birliği'nden muhaliflere askeri destek kararı

SONRAKİ HABER

'İsrail'in özrü bir taktik'

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...