29 Mayıs 2023 22:50

Fahrettin Altun: Cumhurbaşkanımız dezenformasyon yağmuruyla mücadele etti

Fahrettin Altun seçim sürecinde Eroğan'ın "dezenformasyon yağmuruyla mücadele ettiğini" ileri sürdü. AKPM ise seçim kampanyası boyunca kışkırtıcı ve ayrımcı bir dil kullanıldığı gözlemini paylaştı.

Fotoğraf: DHA

Paylaş

Cumhurbaşkanlığı İletişim Başkanlığı Başkanı Fahrettin Altun seçim sürecine ilişkin yaptığı değerlendirmede "Cumhurbaşkanımız son derece gerçekçi bir kampanya yürüttü. Kimseye sahte sözler vermedi. Aynı zamanda bir dezenformasyon yağmuruyla mücadele etti" dese de Cumhurbaşkanlığı ikinci tur seçimlerini 232 gözlemciyle takip eden Avrupa Konseyi Parlamenter Meclisi, “Seçim kampanyası boyunca kışkırtıcı ve ayrımcı bir dil kullanıldı” tespitine yer verdi. 

Cumhurbaşkanlığı İletişim Başkanı Başkanı Fahrettin Altun, seçim değerlendirmesinde Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan'ın dezenformasyonlarla mücadele ettiğini, sürecin “şeffaf” ve “adil” olduğunu, Erdoğan’ın kutuplaşma karşısında durduğunu ileri sürdü.

Altun açıklamasında "Aşırı sağ ve aşırı sol partilerden müteşekkil bir koalisyonla karşı karşıya gelen Cumhurbaşkanımız son derece gerçekçi bir kampanya yürüttü. Kimseye sahte sözler vermedi. Aynı zamanda bir dezenformasyon yağmuruyla mücadele etti. Bu dezenformasyon kampanyasına sadece sosyal medya trolleri değil, aynı zamanda ulusal ve uluslararası medya kuruluşları da iştirak etti. Maalesef Sayın Cumhurbaşkanımızın rakibi de kendisini bu dezenformasyon kampanyasının borazanı haline getirdi.

Dolayısıyla Cumhurbaşkanımız herhangi bir toplumsal kesimi değil yalnızca rakibini karşısına aldı. Buna rağmen rakibi, siyasal kutuplaşmayı toplumsal kutuplaşmaya dönüştürmek ve kutuplaşmayı derinleştirmek için var gücüyle çalıştı. Hatta nefret söylemine başvurdu. Dün gerçekleşen seçimleri Cumhurbaşkanımız, sosyal medya şirketleri ve uluslararası medya devlerinin rakibini desteklemesine rağmen kazanmıştır.” ifadelerini kullandı.

AKPM: SEÇİM ADİL OLMAYAN KOŞULLARDA YAPILDI

Cumhurbaşkanlığı ikinci tur seçimlerini 232 gözlemciyle takip eden Avrupa Konseyi Parlamenter Meclisi (AKPM) ise "Seçim kampanyası boyunca kışkırtıcı ve ayrımcı bir dil kullanıldı” değerlendirmesinde bulundu.

AKPM heyeti tarafından yapılan yazılı açıklamada, “Medyanın önyargılı tutumunun ve ifade özgürlüğüne yönelik süregelen kısıtlamaların eşit olmayan koşullar yarattığı ve bunun da Recep Tayyip Erdoğan'a haksız bir avantaj sağladığı" tespitine yer verildi. Açıklamada görüşlerine yer verilen AKPM heyetinin Alman üyesi Frank Schwabe, ikinci turun demokratik bir seçim için gerekli koşulları sunmayan bir ortamda gerçekleştiğini belirtti. Schwabe, Selahattin Demirtaş ile Osman Kavala davalarında Avrupa İnsan Hakları Mahkemesi’nin (AİHM) verdiği kararların uygulaması çağrısı da yaptı. (HABER MERKEZİ)

ÖNCEKİ HABER

Yolcularla tartışan Bakan Nebati "Seçimi AKP kazandı, hazmedin kardeşim" sözlerini sarfetti

SONRAKİ HABER

Mısır Cumhurbaşkanı Sisi, Erdoğan'ı tebrik etti

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...