Kayseri'de 4.9 büyüklüğünde deprem meydana geldi, bazı evlerde hasar oluştu
Kayseri Sarıoğlan'da saat 02.28'te 4.9 büyüklüğünde bir deprem meydana geldi. Sarıoğlan Belediye Başkanı Bekir Ayyıldırım, "Can ve mal kaybı yok. Ufak tefek çatlaklar var" açıklamasında bulundu.

Fotoğraf: DHA
Kayseri Sarıoğlan'da saat 02.28'te 4.9 büyüklüğünde bir deprem meydana geldi. Depremin 23,75 kilometre derinlikte olduğu belirlendi. Sarıoğlan Belediye Başkanı Ayyıldırım, "Can ve mal kaybı yok. Ufak tefek çatlaklar var. Çok şükür bir sıkıntımız yok. Şu ana kadar üç dört evden ihbar aldık" dedi.
Afet ve Acil Durum Yönetimi Başkanlığının (AFAD) internet sitesinde yer alan bilgiye göre, saat 02.28'te Sarıoğlan ilçesinde 4.9 büyüklüğünde deprem kaydedildi.
Depremin 23.75 kilometre derinlikte olduğu belirlenirken, çevre illerden de hissedildiği bildirildi.
VALİ GÜNAYDIN: TÜM EKİPLER SAHADA
Kayseri Valisi Şehmus Günaydın, kentte yaşanan deprem nedeniyle tüm ekiplerin sahada olduğunu aktardı.
Günaydın, depremin ardından sosyal medya hesabından, "Kıymetli hemşehrilerim, Sarıoğlan ilçemizde meydana gelen deprem sonrası bütün ekiplerimiz sahadadır. Hepimize geçmiş olsun" paylaşımını yaptı.
Kayseri Büyükşehir Belediye Başkanı Memduh Büyükkılıç da "Merkez üssü Sarıoğlan olan 4.9 şiddetinde bir depremi şehrimizde yaşadık. Öncelikle hepimize geçmiş olsun. Şu an için elimize ulaşan olumsuz bir haber yok" açıklamasında bulundu.
Fotoğraf: DHA
"ÜÇ DÖRT EVDE ÇATLAKLAR VAR"
Sarıoğlan Belediye Başkanı Bekir Ayyıldırım da şiddetli bir depreme şahit olduklarını, ilk belirlemelere göre ciddi bir sorun yaşanmadığını söyledi.
Ayyıldırım, "Şimdilik ilçemizde bir can ve mal kaybı yok. Ufak tefek çatlaklar var. Çok şükür bir sıkıntımız yok. Şu ana kadar üç dört evden ihbar aldık. Onun haricinde bir sıkıntı gözükmüyor. Hava aydınlanınca ortaya çıkacak. Bizlerde teyakkuz halindeyiz. Bütün ekipler sahadalar. İnşallah şuanda bir sıkıntı gözükmüyor. Muhtarlarımızla da görüştük ve yaralı olduğuna dair bir ihbar almadık" diye konuştu.
İKİ KİŞİ HASTANEYE KALDIRILDI
AFAD İl Müdürü Osman Atsız da ilçedeki evlerde çeşitli büyüklükte çatlakların olduğuna dikkati çekip hasar tespit çalışmalarının başlayacağını ifade etti.
Depremden korkan iki kişinin Bünyan Devlet Hastanesine kaldırıldığını anlatan Atsız, durumlarının iyi olduğunu ve olumsuzluk yaşanmadığını kaydetti. (HABER MERKEZİ)
Evrensel'i Takip Et