13 Eylül 2021 21:58

Dünya müziğinin usta isimleri İstanbul'da izleyiciyle buluşacak

Eylül, ekim ve aralık aylarında Buika, Imany, Christian Jost, Barcelona Gipsy Balkan Orchestra konserleriyle Carmen gösterisi gerçekleşecek.

Buika | Fotoğraf: ataelw/Flickr

Paylaş

Dünyaca ünlü müzisyenler Buika, Imany, Christian Jost, Barcelona Gipsy Balkan Orchestra eylül, ekim ve aralık aylarında İstanbul'da sahne alacak. Ayrıca Carmen, yeni yorumuyla izleyici ile buluşacak.

BUIKA KONSERİ 17 EYLÜL'DE

İspanyol şarkıcı, besteci ve oyuncu Buika, 17 Eylül'de Zorlu PSM'de konser verecek.Sanatçı, ikinci albümü "Mi Nina Lola" ile İspanyol Müzik Ödülleri'nde "En İyi Prodüksiyon" ve "En İyi İspanyolca Albüm" dallarında ödül alırken, "El Ultimo Trago" albümüyle de "En İyi Tropikal Albüm" dalında Grammy kazandı. "Vivir Sin Miedo" albümündeki şarkılarda imzası bulunan sanatçı, sevilen şarkılarından oluşan bir repertuvarı yorumlayacak.

BARCELONA GIPSY BALKAN ORCHESTRA, 14 EKİM'DE SAHNE ALACAK

Farklı milletlere mensup 8 müzisyenden oluşan Barcelona Gipsy Balkan Orchestra, Orta Doğu, Akdeniz ve Balkanların sevilen halk ezgilerini müzikseverler için yorumlayacak. Doğu Avrupa'nın geleneksel roman, Balkan ve klezmer ezgilerini kendi özgün tarzlarıyla yorumlayan topluluk, 14 Ekim'de Zorlu PSM'de sahne alacak.

Barcelona'da kurulan, Barcelona Gipsy Klezmer Orchestra'nın bir dönüşümü olarak hayata geçen grubun üyeleri, İtalyan akordiyonist Mattia Schirosa, Fransız gitarist Julien Chanal, Sırp kontrbasçı Ivan Kovacevic, Yunan perküsyonist Stelios Togias, Katalan klarnetçi Dani Carbonell, Ukraynalı kemancı Oleksandr Sora, Katalan kemancı Pere Nolasc Turu ve İtalyan solist Margherita Abita'dan oluşuyor.

IMANY 8 ARALIK'TA  İZLEYİCİ İLE BULUŞACAK

Üç Platin Plak ödüllü Fransız soul müzik yorumcusu Imany, Zorlu PSM'de müzikseverlerle buluşacak. Sanatçı, Zorlu PSM ve Piu Entertainment iş birliğinde 8 Aralık'ta gerçekleşecek etkinlikte, "Voodoo Cello" adlı yeni albümündeki eserleri yorumlayacak. Billie Holiday, Nina Simone ve Tracy Chapman gibi caz, soul ve folk müzikten beslenen Imany, "You Will Never Know" ve "Don’t Be Shy" adlı çalışmalarıyla da dünya çapında üne kavuştu.

KLASİK MÜZİK

Alman besteci, şef ve piyanist Christian Jost, Gedik Sanat'ın Oda Şarkıları Festivali açılış konserinde müzikseverlerle buluşacak. Besteci Robert Schumann'ın, Alman şair Heinrich Heine'nin dizeleri üzerine yazdığı "Dichterliebe" (Ozanın Aşkı) eserini yeniden besteleyen Jost, 20 Eylül'de Zorlu PSM'de sahne alacak. Diskant Çağdaş Müzik Topluluğu'nun eşlik edeceği konserde, Grammy ödüllü tenor Bülent Bezdüz de solist olarak yer alacak.

Bulgar piyano virtüözü Ludmil Angelov, 19. Mersin Uluslararası Müzik Festivali'nde sahneye çıkacak. Şef Davide Damiani yönetiminde Mersin Devlet Opera ve Balesi Orkestrasının eşlik edeceği konser, 30 Eylül'de Yenişehir Belediyesi Atatürk Kültür Merkezi'nde gerçekleşecek.

Adını Orta Doğu'ya özgü kumaş tasarımından alan Hollanda merkezli Damask Vocal Quartet ise festival kapsamında, 21 Eylül'de Tarsus St. Paul Anıt Müzesi'nde sanatseverlerle buluşacak. Çeşitli müzik aletlerinin yanı sıra akapella da yapan topluluk, soprano Katharine Dain, mezzo-soprano Marine Fribourg, tenor Edward Leach ve bariton Drew Santini'den oluşuyor.

CARMEN YENİ YORUMU İLE İSTANBUL'DA

İspanya'dan gelen Carmen Compania Nacional de Danza de Espana topluluğu, 24-25 Eylül'de Zorlu PSM'de sahne alacak.

İsveçli koreograf Johan Inger'in, Fransız yazar Prosper Merimee'nin yazdığı ve dünyaca ünlü Carmen operasına ilham olan aynı adlı romanını yeniden yorumladı. Topluluk, bu yeni gösteriyi sanatseverlere sunacak. (KÜLTÜR SERVİSİ)

ÖNCEKİ HABER

12 Eylül karanlığına karşı 41 yıldır bitmeyen mücadele: Kayıpların izinde adaletin peşinde

SONRAKİ HABER

Taksimetre muayene yönetmeliğinde değişiklik Resmi Gazete'de yayımlandı

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...