18 Nisan 2011 08:42

Beton yığını istemiyoruz

Berivan Tedik

Isparta Bahçelievler Mahallesi’nde Böcüzade Süleyman Sami adına yaptırılan ve 15 Ocak’ta açılışı yapılan Böcüzade Parkı’nın 2400 m2’lik bir kısmının kamu kuruluşuna verilmesini protesto etmek için bir araya gelen mahalle sakinleri  bir basın açıklaması yaptı.

Mahalle halkı Böcüzade Parkı’nın kamu kuruluşuna verilerek beton yığınına dönüştürülmemesi için Isparta Valiliğine, belediyeye, muhtarlığa ve Isparta milletvekillerine vs…seslenerek parkın aynı şekilde kalması için imza kampanyası başlattı. Akşam saatlerinde bir araya gelen mahalleliler, park içinde yürüyüş yapanlara da seslenerek parkımıza sahip çıkalım bir imza da siz atın çağrısında bulundular.

Parkın çevresini dövizlerle donatan mahalle sakinleri yaklaşık 100 kişi ile bir basın açıklaması yaptı. Açıklamayı mahalle sakinleri adına emekli öğretmen Nazmi Tonbak yaptı. Parkın bir kısmının Müftülüğe  verilmesini protesto etmek ve ilgili makamları bu konuya ilgisini çekmek için bir araya geldiklerini ifade eden Tonbak, Böcüzade Parkı’nın daha önceki Belediye Başkanı zamanında var olduğunu ancak yıkıldığını şimdiki Belediye Başkanı Yusuf Ziya Günaydın tarafından tekrar yapıldığını ancak Isparta'nın sayılı parklarından olan Böcüzade Parkının ellerinden alınmaması için gerekli mercilere başvuracaklarını belirtti.

Böcüzade Parkı’nın, insanlar başta olmak üzere, bütün canlılara kapılarını açtığını, çocukların, gençlerin enerjilerini boşaltmak, orta yaş ve üzeri insanların sağlıklı yaşamak için yeşil alanlara ve parklara gereksinimleri olduğunu belirterek bunun için yetkililerin duyarlı davranmaya çağırdı.

Mahalle sakinleri Böcüzade Parkı’nın 5 yıl öncesine kadar Isparta halkının en gözde parkları arasında olduğunu söyleyerek, trafik yoğunluğundan uzak sabah ve akşam sporlarının yapabildikleri çocukların da rahatlıkla eğlenebildikleri alan konumundayken, son 5 yıl içerisinde parkın bakımsız bir hale getirildiğini dile getirdiler. 5 yıl öncesine dönmek istemediklerini parkın mahalleliye bırakılması gerektiğini ifade eden bahçelievler halkı, parkın içine müftülük yapılmak istendiğini, müftülük yapılmasına karşı olmadıklarını ancak bir çok boş alan olduğunu oralara yapılmasını istediklerini söylediler. (Isparta/EVRENSEL)

Evrensel'i Takip Et