21 Haziran 2021 18:00

Ankara Dişhekimleri Odası ile Ankara Barosu kadın haklarına dair protokol imzaladı

Ankara Diş Hekimleri Odası ile Ankara Barosu arasında toplumsal cinsiyet eşitliği ve kadın haklarına ilişkin farkındalık oluşturma ve güç birliği amacıyla bir protokol imzalandı.

Fotoğraf: Ankara Dişhekimleri Odası

Paylaş

İstanbul Sözleşmesi’nin feshine karşı Danıştay’da dava açan Ankara Diş Hekimleri Odası ile Ankara Barosu arasında toplumsal cinsiyet eşitliği ve kadın haklarına ilişkin farkındalık oluşturma ve güç birliği amacıyla bir protokol imzalandı. Protokolün ardından açıklamada bulunan Ankara Dişhekimleri Odası Genel Sekreteri Gamze Burcu Gül, “Bu alanda böyle bir işbirliği meslek örgütleri arasında da bir ilk olması açısından önemli, umarım yaygınlaşır. Şiddetin her türüyle mücadelede bütüncül ve etkili politikaların oluşturulması için sorumluluğumuzun gereğini yapmaya devam edeceğiz” dedi.

Protokol kapsamında ortak hukuki, toplumsal ve sosyolojik araştırmalar, çalışmalar ile eğitim-öğretim faaliyetleri, projeler, atölye çalışmaları ve kültürel işbirliğinin yer aldığını aktaran Ankara Dişhekimleri Odası Genel Sekreteri Gamze Burcu Gül, “İstanbul Sözleşmesi'nin ve 6284 sayılı kanunun etkin şekilde uygulanmaması ve ardından verilen çekilme kararı ile ülkemizde giderek artan kadına karşı şiddet ve ev içi şiddet vakalarının önüne geçilmesi daha da olanaksızlaştı. Gün geçtikçe yerleşik hale gelen şiddet eğilimi ve toplumsal algı yapısı; tüm kadınların ve buna bağlı olarak tüm bireylerin hak ve menfaatlerinin zedelenmesine yol açıyor” diye konuştu.

MESLEK ÖRGÜTLERİ ARASINDA BİR İLK

Kadına yönelik şiddetin temelinde toplumsal cinsiyet eşitsizliğinin yattığını belirten Gül, “Kadın cinayetlerinin böylesine yükselişte olduğu, kadına yönelik şiddetin tırmandığı bir dönemde meslek örgütleri olarak toplumsal sorumluluğumuzu yerine getirmek durumundayız. Haklarımızı ve yükümlülüklerimizi bilerek, hem meslektaşlarımız arasında hem kamuoyunda farkındalık yaratmak, şikayet ve yardım mekanizmalarını doğru ve hızlı şekilde işletmek için Ankara Barosuyla bir işbirliği talebimiz oldu. Ankara Barosu Kadın Hakları Merkezi ile yaptığımız görüşmeler ve hazırlık çalışması sonucunda bu protokolü hayata geçirdik.

Bu alanda böyle bir işbirliği meslek örgütleri arasında da bir ilk olması açısından önemli, umarım yaygınlaşır. Şiddetin her türüyle mücadelede bütüncül ve etkili politikaların oluşturulması için sorumluluğumuzun gereğini yapmaya devam edeceğiz” dedi. (Ankara/EVRENSEL)

ÖNCEKİ HABER

İTÜ’den müsilaj sorununa 10 maddelik çözüm önerisi

SONRAKİ HABER

Avcılar'da bir erkek daha önce kezzapla saldırdığı eski eşini ateşli silahla yaraladı

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...