18 Mayıs 2021 10:47

Filistinliler İsrail'in saldırılarına karşı genel greve çıktı

Filistinli siyasi gruplar ve sendikaların çağrısıyla işgal altındaki Batı Şeria, Doğu Kudüs ve İsrail'de yaşayan Filistinliler genel greve çıktı.

Fotoğraf: Mamoun Wazwaz/AA

Paylaş

İsrail’in Gazze Şeridi ve Doğu Kudüs’teki saldırıları nedeniyle işgal altındaki Batı Şeria’da ve İsrail’deki Filistinlilerin yaşadığı beldelerde grev ve boykot ilan edildi. Filistinliler grevi “Karameh/Haysiyet Grevi” olarak adlandırdı.

Filistinli siyasi gruplar ve sendikaların çağrısıyla gerçekleştirilen grev ve boykot nedeniyle sabah saatlerinden itibaren Filistinli esnaf kepenk kapattı. Özel kurumlar, üniversiteler ve bankaların da greve katıldığı Batı Şeria’da genel olarak trafik yoğunluğunun azaldığı görüldü. Batı Şeria’daki grev ve boykota Avukatlar Sendikası, Genel Öğretmenler Sendikası ve Toplu Taşımacılık Yüksek Komitesi’nin yanı sıra bankalar ve finans hizmetleri de dahil olmak üzere birçok kesim katıldı.

"FİLİSTİNLİLERİN OLDUĞU HER YERDE"

Middle East Eye’ın haberine göre, İsrail içindeki Arap siyasi partiler arasında koordinasyon sağlayan Arap İzleme Komitesi de yaklaşık 1,6 milyon nüfusla İsrail’in yüzde 20’sini oluşturan Filistinlileri genel grev için harekete geçmeye çağırdı. Böylelikle “Ürdün nehrinden Akdeniz’e” kadar olarak tarif edilen Filistin topraklarındaki her bölgede ortak olarak grev ve boykot kararı alınmış oldu.

Filistin Üniversitesi Birzeit yönetimi de, öğrencilerini ve öğretmenlerini “İsrail’in Kudüs, Gazze Şeridi, işgal altındaki tarihi Filistin, Batı Şeria’daki ve insanlarımızın var olduğu her yerde halkımıza yönelik saldırısının önünde durmak için dayanışma”ya çağırdı.

Halil kenti Ulusal ve İslami Güçler Koordinatörü Fehmi Şahin ise, AA muhabirine yaptığı açıklamada, Filistin halkının, İsrail devleti tarafından maruz kaldığı barbarca saldırılar ve uluslararası toplumun bu saldırılarda İsrail’e yönelik tutumu karşısında halkın öfkesini ifade etmek için greve gidildiğini belirtti.

Filistin Sağlık Bakanlığı verilerine göre, 10 Mayıs’tan bu yana yaşamını yitirenlerin sayısı 61’i çocuk, 36’sı kadın olmak üzere 213’ye, yaralıların sayısının ise 1400’e yükseldi. İsrail ise Hamas’ın saldırılarında 11 İsraillinin hayatını kaybettiğini, 650 İsraillinin de yaralandığını açıkladı. (DIŞ HABERLER)

ÖNCEKİ HABER

BM: İsrail'in Gazze'ye saldırıları sonucu en az 52 bin kişi yerinden edildi

SONRAKİ HABER

Kemal Kılıçdaroğlu: Cumhur İttifakı'nın üçüncü ortağı yeraltı dünyasının çeteleri

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa