İstanbul’da milletvekilliklerin düşürülmesine tepki: Bizi kim temsil edecek?

İstanbul'da 3 milletvekilinin dokunulmazlıklarının düşürülmesine ilişkin konuşan yurttaşlar, “O zaman neden seçim yapıyorsunuz? Haksızlıktır bu, milletin iradesine darbedir” diyerek tepki gösterdi.

06 Haziran 2020 11:46
Son Güncellenme Tarihi: 06 Haziran 2020 15:14
Paylaş

Eylem NAZLIER
Zülal KOÇER
İstanbul

İstanbul Beyoğlu ve Kadıköy’de bulunan yurttaşlarla, HDP Hakkari Milletvekili Leyla Güven, HDP Diyarbakır Milletvekili Musa Farisoğulları ve CHP İstanbul Milletvekili Enis Berberoğlu’nun, halklarında kesinleşmiş hapis cezaları olduğu gerekçesiyle milletvekilliklerinin düşürülmesine ilişkin konuştuk.

"ORGANİZE SUÇ ÖRGÜTÜ LİDERLERİ SERBEST BIRAKILIYOR"

“Milletin iradesine neden darbe vuruyorsunuz” diye soran bir yurttaş, “Haksızlıktır bu. Niye AKP'lileri almıyorlar? Onların hırsızlıkları, yolsuzlukları kamuoyuna yansıdı. Ayakkabı kutularıyla paralar çalındı. Kimsenin kılına dokunmadılar. Neden onlara dokunmuyorlar. HDP'liler ne yapmış? Leyla Güven'in suçu ne? Zoruma gidiyor. Gece rüyalarında görüyorlar sabah saldırıyorlar. Halkın yanında olan insanların yok olmasını istiyorlar. Selahattin Demirtaş ne yapmış ki cezaevinde. Organize suç örgütü liderlerini serbest bırakıyorlar. Alaattin Çakıcıyı bıraktılar. HDP ve Kürtler üzerinde büyük bir haksızlık var. Benim iradem hukuksuz olarak gasp edildi. Belediyelere kayyum atıyorsunuz, Milletvekilleri içeri atıyorsunuz kim bizi temsil edecek. Alaattin Çakıcı mı bizi temsil edecek, Sedat Peker mi? Seçim boşuna yapılmasın, Recep Tayyip Erdoğan sultanlığını ilan etsin. Seçime gerek yok. Seçim oluyor bir ay sonra seçtiğimiz insanları cezaevine atıyorlar” dedi.

Başka bir yurttaş ise, kararı kınadıklarını söyleyerek, “Bu zulümdür. Bu zulme boyun eğmeyeceğiz. Bizim irademizi elimizden alıyorlar. Bizde Leylayız. Biz Leyla'nın yanında yer alıyoruz” diye konuştu.

Alınan kararın yanlış olduğunu aktaran bir yurttaş, “Millet seçmiş, milletin seçtiği kişileri hapse atmak çok yanlıştır. Görev süresi dolsun, kanun ne gösteriyorsa onu yapsınlar. Ama şu anda milletin seçtiği kişileri tutup da hapse atılması yanlıştır. CHP, AKP ve HDP’yede oy verdim. Bana göre bizim irademiz gasp edilmiştir. Milletin iradesi yok sayılmıştır. Sen hırsızı, tecavüzcüyü katili serbest bırakıyorsun, halkın seçtiği kişiyi cezaevine atıyorsun. Ben eleştiriyorum. Belki beni de cezaevine atarlar” dedi.

"BÜYÜK HAKSIZLIĞA UĞRUYORUZ"

Yurttaşların vergi vermek, askerlik yapmak ve seçme seçilme hakkı olduğunu belirten bir yurttaş ise, “Askerliğini yapan vergisini veren vatandaşın seçme ve seçilme hakkına kimsenin dokunmaması gerekir. Bizim temsilcilerimiz, temsilci olarak kabul edilmiyor. Bunun anlamı hem onların kabul edilmemesi hem bizim vatandaşlığımızın kabul edilmemesidir. Bizim varlığımız kabul edilmiyor. Büyük bir haksızlığa uğruyoruz. Bizi temsil edenler oy verdiğimiz belediye başkanlarımız, milletvekillerimiz meşru zeminin dışına itiliyor. Bizi sürekli meşru zeminin dışına itiyorlar. Ve terörist diyorlar. Bize terör uygulanıyor biz terörist oluyoruz. Türkiye Cumhuriyeti geçmişten günümüze kadar Kürt halkını yok sayma üzerine inşa edilmiş bir devlet. Şu anda da çok ilkel bir yönetim ile baş başayız.  Her şey bir kişinin dudakları arasında çıkacak sözde” ifadelerini kullandı.

Reklam
ÖNCEKİ HABER

Krediye başvuran emekçi: 280 milyar liradan payımıza borç düştü

SONRAKİ HABER

Ford Otosan işçisi: Evrensel her zaman bizim sesimiz oldu

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...