23 Mart 2020 12:57

TRT EbaTV üzerinden yapılan uzaktan eğitimdeki idam sahnesine öğrencilerden tepki

TRT EbaTV üzerinden yapılan uzaktan eğitim yayının ilk gününü öğrencilerle konuştuk. Öğrenciler Menderes'in idam sahnesine ve derslerin niteliksizliğine tepki gösterdi.

Fotoğraf: TRT Eba TV

Paylaş

Koronavrüs salgınına karşı okulların tatil edilmesinin ardından Milli Eğitim Bakanlığı'nın uzaktan eğitimi bugün başladı. Ancak eski Başbakan Adnan Menderes'in idamı ve ders aralarında ilahilerin okunması tepki topladı. Özellikle 8. sınıf veya 12. sınıfta sınava hazırlanan öğrenciler hem üniversiteye ve liseye giriş sınavları hakkında bir bilgilendirme yapılmamasına hem de online eğitimde verilen içeriklere dair tepkilerini dile getirdi.

Online eğitimin ilk gününü Ankara’da okuyan öğrenciler ile konuştuk. Ankara Akalın Ortaokulu'ndan bir 8. sınıf öğrencisi, “Matematik dersi 6 dakika sürdü, din derslerine daha çok ağırlık verildi. Aralarda 2. Abdülhamit ve Nasreddin Hoca anlatıldı. Daha ismini bile duymadığım Adnan Menderes'in idamı izletildi. Eğitim çok kötüydü, hepimizi imam hatip öğrencisi olarak görmüşler. Derslerin 20 dakika olup bizim için yararlı olacağı söylendi. Fakat 10 dakika bile sürmeden bitirip daha tanımadığımız insanların hayatlarını anlatmaya başladılar. 8. sınıf öğrencisiyim ve sınavda bana Nasreddin hoca fıkrası veya Menderes'in ölümünü değil matematik sorusu soracaklar. Buna bir an önce bir çözüm bulunmasını isterim. Eğitim hakkımızı kendi yönlerine çekemezler. Böyle devam ettiği sürece online eğitimin hiçbir faydası olacağını düşünmüyorum” dedi.

Ayrancı Anadolu Lisesi’nden bir 12.sınıf öğrencisi ise güzel bir fikir olduğunu ama iktidarın kendi çıkar ve politikaları doğrultusunda kullanmasının eğitimi bulandırmaktan başka bir şey olmadığını söyledi. Henüz YKS hakkında bir bilgilendirme yapılmadığını belirten öğrenci, neye çalışacaklarını bile bilmezken uzaktan eğitimin zorlukları ile uğraştıklarını söyledi.

İLK GÜN MATERYALİZM KÖTÜLENDİ

Ayhan Sümer Anadolu Lisesi’nde 11.sınıfta okuyan bir öğrenci ise “Matematik dersinin 2, din derslerinin 4 ders olması, programın imam hatip liselerine göre yapılması bizler için bu süreci daha çok zorlaştırıyor” dedi. Ayrıca materyalizm anlatılırken "Lüks araba, pahalı ev, yüksek makam hayattaki başarının göstergeleri olmaktadır" şeklinde örneklendirmeler yapıldığını belirten öğrenci, “Ardından dindeki materyalizm karşıtı ayetlere yer verildi. Doğru olmayan ve çarpıtılmış 'felsefe' eğitimini öğrencilere anlatmak bir kez daha bizlere uzaktan eğitimi kendi politikaları doğrultusunda anlattıkları gerçeğini gösteriyor maalesef. Doğru bilgiye ulaşmak eğitim sisteminin öğrencilerin omuzlarına yüklediği bir vaziyete bürünmüştür.  Uzaktan eğitimde de örgün eğitimde olduğu gibi 'Bilimsel ve demokratik bir eğitim istiyoruz' talebimiz sürüyor” dedi. (Ankara/EVRENSEL)

ÖNCEKİ HABER

Hükümete göre ekonomi tıkırında: Hazine 4,8 milyar lira daha borçlandı

SONRAKİ HABER

Koronavirüs salgını ve işsizlik kapıda, çocuklar uzaktan eğime uzak

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...