Türkiye'de koronavirüs | Uzaktan eğitim propagandayla başladı (23 Mart)

Türkiye'de koronavirüs sebebiyle 7 kişi daha hayatını kaybetti. Hayatını kaybedenlerin sayısı 37'ye, toplam vaka sayısı bin 529'a yükseldi.

.
00:21

Paylaş

İÇİŞLERİ BAKANLIĞINDAN YENİ GENELGE

  • İl ve ilçelerdeki küçük, büyük tüm marketler en fazla 09.00-21.00 saatleri arasında hizmet verebilecek.
  • Market içinde belirlenen sayıda müşteri var ise, içerden müşteri çıkmadan başka müşteri içeriye alınmayacak.
  • İl ve ilçelerdeki tüm şehir içi ve şehirler arası toplu taşıma araçları yolcu taşıma kapasitelerinin yüzde 50'si kadar yolcu taşıyacak.
23:27

Paylaş

TÜRKİYE'DE KORONAVİRÜS NEDENİYLE CAN KAYBI 37 OLDU

Koronavirüs vaka sayısı hakkında açıklama yapan Sağlık Bakanı Fahrettin Koca, 7 kişinin daha hayatını kaybettiğini duyurdu.

Sağlık Bakanı Koca, Twitter hesabından yaptığı paylaşımda, "Son 24 saatte 3.672 test sonuçlandı. 293 yeni tanı kondu. Çabalarımıza rağmen, hastalığa yenik düşen 7 insanımız daha oldu. Gençlere uyarımız var: Salgının dışında değilsiniz. Hayatınızı yavaşlatın. Risk ortamına girmeyin. Riski evinize taşımayın. Evde kalın. Hayat eve sığar." ifadelerini kullandı.

22:07

Paylaş

FATİH TERİM'İN KORONAVİRÜS TESTİ POZİTİF ÇIKTI

Galatasaray Teknik Direktörü Fatih Terim, koronavirüs testinin pozitif çıktığını açıkladı.

21:54

Paylaş

İNŞAAT SENDİKALARINDAN ÇAĞRI: ŞANTİYELER 3 HAFTA DURDURULSUN

İnşaat ve yapı işkolunda örgütlü Dev Yapı-İş, İnşaat-İş ve İyi-Sen sendikaları ortak açıklama yaparak koronavirüs salgınına karşı şantiyelerin 3 haftalığına durdurulmasını, işten atmaların yasaklanmasını, işçilere temel gıda ve kişisel hijyen malzemeleri yardımı yapılmasını, gelir kaybına uğrayanların kira, elektrik gibi temel ihtiyaçlarının ücretsiz karşılanmasını istedi.

19:23

Paylaş

SAĞLIK BAKANI KOCA: VAKALAR TÜM TÜRKİYE'YE YAYILDI

Sağlık Bakanı Fahrettin Koca, Bilim Kurulu toplantısının ardından yeni tip koronavirüs (Kovid-19) salgınına ilişkin açıklamalarda bulundu.

32 bin yeni sağlık personeli alınacağını duyuran Koca, "Vakaların tüm Türkiye'ye yayıldığını söyleyebilirim. Sağlık personeli içerisinde de pozitif vakalar var" dedi.

18:32

Paylaş

KDV BEYANNAME VERME VE ÖDEME SÜRESİ 24 NİSAN'A KADAR UZATILDI

Hazine ve Maliye Bakanı Berat Albayrak, KDV beyanname verme ve ödeme süresinin 24 Nisan'a, Ba-Bs formlarının verilme süresinin de 30 Nisan'a uzatıldığını açıkladı.

 

17:41

Paylaş

BASIN İLAN KURUMU TİRAJDAKİ DÜŞÜŞÜ MÜCBİR SEBEP SAYACAK

Basın İlan Kurumu, koronavirüs salgını nedeniyle bugün gerçekleştirilen Yönetim Kurulu toplantısında alınan kararları kamuoyuna duyurdu. Bu kapsamda tirajdaki düşüşler mücbir sebep sayılacak.

16:52

Paylaş

EĞİTİM BAKANI SELÇUK'TAN EBA TV AÇIKLAMASI: ÇOCUKLAR İÇİN UYGUN DEĞİL

EBA TV'deki tepki çeken animasyona ilişkin Milli Eğitim Bakanı Ziya Selçuk'tan açıklama geldi. Selçuk, "Kendilerine güvenip denetleme ihtiyacı duymadığım ekibin hazırladığı görüntüleri onaylamıyorum. EBA derslerimizi merkez alarak yüzlerce çekimin tamamını kontrol ettik. Görüntüleri ben de onaylamıyorum. Çocuklar için uygun değil" dedi.

15:11

Paylaş

SAĞLIK BAKANI 19.00'DA AÇIKLAMA YAPACAK

Sağlık Bakanı Fahrettin Koca'nın saat 19.00'da canlı yayında açıklama yapacağı duyuruldu.

15:03

Paylaş

İZMİR GAZETECİLER CEMİYETİ SAHADA ÇALIŞAN GAZETECİLER İÇİN ÇAĞRI YAPTI

İzmir Gazeteciler Cemiyeti (İGC) Yönetim Kurulu, koronavirüse rağmen sahada çalışmak zorunda olan gazetecilere ilişkin yazılı açıklama yaparak, acil destek taleplerinde bulundu. 

13:15

Paylaş

CHP GENEL BAŞKANINDAN KORONAVİRÜSLE MÜCADELE İÇİN 13 ÖNERİ

CHP Genel Başkanı Kılıçdaroğlu, partisinin genel merkezinde "Kovid-19" gündemli basın toplantısı düzenliyor.

Kemal Kılıçdaroğlu: "5 Şubat 2019 tarihinden beri toplanmayan Ekonomik ve Sosyal Konsey toplanmalı, tüm ilgili kurumlar da davet edilmeli

Sağlık kuruluşlarının tıbbi ve konaklama ihtiyaçları karşılanmalı

Kamu sağlık kuruluşlarındaki eleman açığı hızla giderilmeli, KHK ile gönderilenler ise sağlık kuruluşlarına geri çağırılmalı

Hem salgın hem de milli güvenlik açsından askeri hastaneler açılmalı

Merkezi yönetim ve belediyelerin eş güdüm içinde çalışmalı

Geçici olarak kapatılan iş yerlerinden, esnafın kira harcamamaları hazine bakanlığınca karşılanmalı, çalışanların ise asgari ücret üzerinden işsizlik sigortası fonundan karşılanmalı ve çalışanların kredileri 3 ay ertelenmeli

Ekonomik konsey toplanmalı. Bu konseyde TTB, TEB, Ziraat Odaları Birliği, DİSK gibi kurum ve sendikalar yer almalı.

"Aile Yardımları" sigortası çıkarılmalı. Her yoksul aileye asgari 2 bin liralık ödenek ayırılmalı.

TOBB, TÜSİAD, MÜSAİD, TESK’e sesleniyorum: Faaliyetlerine ara veren hiçbir işletme işçilerin işlerine son verilmemelidir.

Çiftçilerin borçları yeniden yapılandırılarak bir yıl süreyle faizsiz ertelenmeli.

Milli Eğitim Bakanlığınca, okulların zorunlu olarak tatil edilmesi nedeniyle sayıları 100 bini bulan ücretli öğretmenler ile halk eğitimde görev yapan ve sayıları 90 bini bulan kursiyer öğretmenler ücret alamaz duruma düşmüşlerdir. Bu öğretmenlerin mağduriyetlerinin giderilmesi için bir yasal düzenleme yapılmalıdır.

Küçük ve orta boy işletmelerin bankalardan kredi kullanabilmeleri için TBMM’den süratle sicil affı yasası çıkarılmalı.

Salgından en fazla etkilenecek turizm, eğlence, konaklama ve ulaşım gibi sektörlerin banka kredileri yeniden yapılandırılmalı, turizm tanıtma fonu ve konaklama vergisi getiren yasa yürürlükten kaldırılmalı.

Kendi sağlıklarını tehlikeye atarak günün 24 saati çalışan sağlık personeline kriz süresince her ay iki maaş tutarında ödeme yapılmalı. Sağlık personelinin uzun süredir beklediği sağlıkta şiddeti önleme yasası da çıkarılmalı.

Kamu ve özel işbirliği ile yaptırılan yol, tünel, köprü, şehir hastaneleri ve havaalanlarının müteahhitlerine bütçeden yapılan hazine garantili ödemeler bir yıl süreyle ertelenmeli ve garantiler TL’ye çevrilmeli.

13:02

Paylaş

NOTERLİKLERDE NÖBET SİSTEMİNE GEÇİLİYOR

Adalet Bakanı Abdulhamit Gül, adalet hizmetlerinde koronavirüse karşı alınacak tedbirlerle ilgili düzenlenen toplantının ardından açıklamalarda bulunuyor.

Adalet Bakanı Gül: "Cezaevlerinde pozitif koronavirüs vakasına rastlanmamıştır.

Adliyelerde, bölge adliye mahkemelerinde adli hizmetlerin yeteri kadar hakim ve savcı ile yürütüleceği şekilde nöbet sistemine geçildi.

Noterliklerde 24 Mart Salı itibariyle nöbet sistemine geçiliyor. Noterlikler dönüşümlü hizmet verecek."

(AA)

12:22

Paylaş

TEMSA'DA ÜRETİME ARA VERİLDİ

Adana’da kurulu bulunan TEMSA fabrikasında Mayıs ayına kadar üretime ara verildi. İşçilere ücretlerinde herhangi bir kesinti olmayacağının teminatı verilirken kısa çalışma ödeneği kapsamında ücretlerin yüzde 60’ı devlet tarafından işsizlik fonundan karşılanacak.

11:46

Paylaş

ZİRAAT BANKASI, VAKIFBANK VE HALKBANK KREDİ ÖDEMELERİNİ ERTELEDİ

Ziraat Bankası, Vakıfbank ve Halkbank virüs salgınına ilişkin aldığı önlemler kapsamında 31 Mart'ta ödenmesi gereken kredi ödemelerini erteleme kararı aldı.

11:35

Paylaş

UZAKTAN EĞİTİM BAŞLADI

Koronavirüs nedeniyle ara verilen eğitim, uzaktan eğitim süreciyle başladı. Öğrenciler, TRT-EBA TV ve “eba.gov.tr” üzerinden, yayın akışı ve ders programını takip ederek, kendi sınıflarına ait ders anlatımlarını izlemeye başladı.

11:34

Paylaş

KAMU PERSONELİNİN UZAKTAN VEYA DÖNÜŞÜMLÜ ÇALIŞABİLMESİNİ İÇEREN GENELGE YAYIMLANDI

Koronavirüsle mücadele kapsamında kamuda hizmetleri aksatmayacak şekilde, dönüşümlü çalışma, evden çalışma gibi yöntemler uygulanabilecek.

11:32

Paylaş

BİR HASTA KARANTİNADAN KAÇTI

Ankara’da yeni tip koronavirüs şüphesiyle karantina altında bulunan Y.Y hastaneden kaçtı. Evinde olduğu anlaşılan Y.Y'ye polisler tarafından yakalayarak 112 Acil Servis ekiplerine teslim edildi. Y.Y. yeniden karantinaya alındı.

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa