23 Mart 2020 12:48

Bakan Selçuk'tan EBA TV itirafı: Denetleme ihtiyacı duymadım, ben de onaylamıyorum

Bakan Ziya Selçuk "Kendilerine güvenerek denetleme ihtiyacı duymadığım ekibin hazırladığı etkinlik saati görüntülerini ben de onaylamıyorum ve çocuklara uygun olmadığını düşünüyorum" dedi.

EBA TV'de yayımlanan animasyondan ekran alıntısı.

Paylaş

Yeni tip koronavirüs (Kovid-19) salgını nedeniyle uygulanan uzaktan eğitim sırasında, EBA TV'de çocuklara Adnan Menderes'in idam sahnesinin izletilmesine yükselen tepkiler üzerine Milli Eğitim Bakanı Ziya Selçuk'tan denetimsizlik itirafı geldi. Selçuk, "Kendilerine güvenerek denetleme ihtiyacı duymadığım ekibin hazırladığı etkinlik saati görüntülerini ben de onaylamıyorum ve çocuklara uygun olmadığını düşünüyorum" dedi.

EBA TV'de, ders aralarında öğrencilere "Kilometre Taşları - Adnan Menderes" adlı kısa animasyon izletildi. Filmde, çocuklara gösterilmemesi gereken idam sahnesi detaylı şekilde yer aldı. Filmde ayrıca Türkiye'nin Kore'ye asker göndermesi ve NATO'ya üye olunması övülerek anlatıldı. Gelişmeye sosyal medyadan tepki yağdı. RTÜK Üyesi Taşçı da yayının üst kurul gündemine alınmasını istedi.

Tepkiler üzerine açıklama yapan Milli Eğitim Bakanı Ziya Selçuk, "Bu yoğun süreçte, üzülerek ifade ediyorum ki, görev dağılımında kendilerine güvenerek denetleme ihtiyacı duymadığım ekibin hazırladığı etkinlik saati görüntülerini ben de onaylamıyorum ve çocuklara uygun olmadığını düşünüyorum" dedi.

Selçuk'un açıklaması şöyle:

"Bir haftada üç yeni kanal kurup içeriklerini hazırlamak için ben ve ekibim büyük bir gayretle çalıştık. Dersleri merkez alarak yüzlerce çekimin tamamını kontrol ettik. Bu yoğun süreçte, üzülerek ifade ediyorum ki, görev dağılımında kendilerine güvenerek denetleme ihtiyacı duymadığım ekibin hazırladığı etkinlik saati görüntülerini ben de onaylamıyorum ve çocuklara uygun olmadığını düşünüyorum. Nasıl ki okullarımızdaki içeriklere hassasiyet gösteriyorsak, yayınlara da göstereceğiz. Hepimiz için yeni ve zorlu bir süreç. Bu konuda sizlerin de anlayışınızı rica ederim. Gözden kaçırdığım birkaç dakikalık bir görüntünün üzerine titrediğim sisteme verdiği zararı konuşuyor olmanın ne kadar rahatsız edici olduğunu anlatamam" dedi. (HABER MERKEZİ)

ÖNCEKİ HABER

Bursa'nın tarihi çarşısı koronavirüs nedeniyle bir hafta kapatıldı

SONRAKİ HABER

Almanya’da işçiler için krizin ayak sesleri

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...