17 Şubat 2020 05:11

AKP’li Şehitkamil Belediyesinden 8,6 milyonluk adrese teslim ihale

AKP’li Şehitkamil Belediyesi, 3 aylığına kiraladığı araç ve iş makineleri için, eski AKP Şehitkamil İlçe Başkan Yardımcısı Turgut Kaygun'un ortağı olduğu şirkete 8,6 milyon lira ödeyecek.

Fotoğraf: sehitkamil.bel.tr

Paylaş

AKP yönetimindeki Şehitkamil Belediyesi, 3 aylığına kiraladığı araç ve iş makineleri için, eski AKP Şehitkamil İlçe Başkan Yardımcısı Turgut Kaygun'un ortağı olduğu şirkete 8,6 milyon lira ödeyecek. İhaleyi alan Güney Atık ve Yeşil Alanı Yönetim şirketi, teklif veren tek tek şirket.

Cumhuriyet gazetesinden Hazal Ocak'ın haberine göre daha önce on milyonlarca liraya kiraladığı araçlarla gündeme gelen AKP’li Şehitkamil Belediyesi tartışma yaratacak bir ihaleye daha imza attı.

Şehitkamil Belediyesi Destek Hizmetler Müdürlüğü, 17 Aralık 2019 tarihinde, temizlik ve park bakım hizmetlerinde kullanılmak üzere doğal afetler ve salgın hastalıklar durumunda kullanılan 21b maddesine göre 3 ay süreyle araç ve iş makinesi kiralama ihalesi yaptı.

İhalenin yaklaşık maliyeti 9 milyon 606 bin olarak belirlendi. İhaleyi, tek teklif veren Güney Atık ve Yeşil Alan Yönetimi İnşaat Ticaret Anonim Limited Şirketi 8 milyon 625 bin bedelle kazandı. 1 Ocak 2020’de başlayan kiralama, 31 Mart 2020’de son bulacak.

Haberde, şirketin ortakları arasında yer alan Turgut Kaygun'un eski AKP Şehitkamil İlçe Başkan Yardımcısı olduğu bilgisine de yer verildi.

Antep’in 760 bin nüfuslu Şehitkamil ilçesinde belediye, geçen yıllarda da 100 milyon lirayı aşan araç kiralama ihaleleriyle gündeme gelmişti.  Kiralanan araçlardan bazılarının Turgut Kaygun’un ortak olduğu Güney Atık ve Yeşil Alan Yönetimi Şirketi’nden alındığı ortaya çıkmıştı.

Tasarruf çalışmaları kapsamında Gaziantep Büyükşehir Belediyesi ve Şehitkamil Belediyesi bünyesinde bulunan kiralık araçların yüzde 30’u 2018 yılında iade edilmişti. Araçlar arasında makam araçları da bulunuyordu. (EKONOMİ SERVİSİ)

ÖNCEKİ HABER

Irkçı tezahüratlarla saldırılan Porto oyuncusu Moussa Marega sahayı terk etti

SONRAKİ HABER

Tazminatlarını isteyen Somalı maden işçilerinden eylem: Tek kuruşumuzu bırakmayacağız

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...