12 Aralık 2019 07:01

Melih Gökçek döneminde AKP’li vekilin eşine ihale yağmış

Ankara Büyükşehir Belediyesinin Melih Gökçek’in başkanlığı döneminde AKP milletvekili Asuman Erdoğan’ın eşi Fatih Erdoğan’ın şirketine 337 milyon 796 bin liralık ihale verdiği ortaya çıktı.

Fotoğraf: DHA

Paylaş

AKP milletvekili Asuman Erdoğan’ın eşi Fatih Erdoğan’ın şirketi, yoksullara yapılan yardımlardan milyonluk ihaleler kazandı. Pasifik AŞ’nin sahibi Fatih Erdoğan ve AKP’li milletvekili eşi Asuman Erdoğan’ın da ortağı olduğu ORPAŞ Gıda ve Ticaret AŞ, 2007-2013 yılları arasında Melih Gökçek döneminde Ankara Büyükşehir Belediyesinden 337 milyon 796 bin 600 liralık ihale aldı. Cumhuriyet'ten Işık Kansu'nun haberine göre, ihalelerin tümü, yoksul yurttaşlara dağıtılmak üzere 20 kalem çeşitli gıda ve temizlik malzemeleri için açılmıştı.

Emekli Mülkiye Başmüfettişi Mahmut Esen’in belirlemelerine göre, söz konusu yıllar arasında Ankara Büyükşehir Belediyesi’nce yoksul yurttaşlara yardım için açılan ihalelerin tümü ORPAŞ Gıda ve Ticaret AŞ tarafından üstlenildi. İhalelerin toplam sözleşme tutarları KDV ile birlikte 364 milyon lirayı aşıyor. İhalelerin aynı firma tarafından üstlenilmesi, ihalelere yeterli katılımın olmaması üzerine yapılan şikâyeti Kamu İhale Kurumu 3 Mart 2008’de karara bağladı.

Karar ile ihalelerde rekabetin sağlanamadığı, engellendiği, tekel oluşturulduğu anlaşıldı. Mahmut Esen, milyon liralık tutarlardaki malı, yalnızca bir müşterisine her yıl satma fırsatı ve garantisinin kamu idarelerine ihalesiz satış yapma olanağı olan DMO gibi kamu kurum ve kuruluşları açısından da imrenilecek bir durum olduğunun altını çizdi.

Fatih Erdoğan daha önce de Ankara Atatürk Kültür Merkezi alanına yapılması gündeme gelen Millet Bahçesi projesiyle gündeme gelmişti. Erdoğan Millet Bahçesi yapılması planlanan bölgedeki inşaat projesini ‘Millet Bahçesine Komşu’ diyerek tanıtmıştı. (HABER MERKEZİ)

ÖNCEKİ HABER

Tacizle suçlanan Weinstein, davacılarıyla 25 milyon dolar tazminata anlaştı

SONRAKİ HABER

Bir acı haber de Diyarbakır'dan: Umut'un şırıngalı çikolatan öldüğü iddiası

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...