03 Nisan 2017 08:00

AKP'li belediye meclis üyesinin babasına 2 milyonluk ihale

AKP’li belediye meclisi üyesinin babası, kurduğu şirketle İBB’den toplam 2 milyon TL'lik ihale aldı.

Paylaş

İstanbul Büyükşehir Belediye Meclisi’ndeki (İBB) AKP’li üyelerin ve aile şirketlerinin tartışmalı ilişkileri ortaya çıkmaya devam ediyor.

Cumhuriyet’ten Aykut Küçükkaya’nın haberine göre 30 Mart 2014’ten bu yana AKP’li Başakşehir Belediyesi’ni İBB’de Meclis Üyesi olarak temsil eden Kağan Şahin, bu tarihle birlikte 2012’de kurduğu şirketteki hisselerini iki kardeşine devretti. Bu şirket, Başakşehir Belediyesi’nden ve İBB iştiraki Beltur’dan ihaleler aldı. Bu ihalelerin toplamı 400 bin TL’yi buldu. 2015’te ise  Kağan Şahin’in babası tarafından 10 bin TL sermaye ile başka bir şirket kuruldu. Bu şirket 2 yıl gibi kısa bir sürede İBB şirketi Beltur A.Ş. ile Başakşehir Belediyesi şirketi Başakkent A.Ş.’den 30’u aşkın ihale aldı. İhalelerin toplamı 2 milyon TL’yi buldu.

KAĞAN ŞAHİN KİMDİR?

Oğul Kağan Şahin aynı zamanda İstanbul Başakşehir Futbol Kulübü’nde Yönetim Kurulu Üyesi olarak görev yapıyor
AKP Başakşehir İlçe Gençlik Kolları’nda siyasete başlayan 1981 doğumlu Kağan Şahin, 2012’de kardeşleriyle birlikte 10 bin TL sermaye ile HHKA İnşaat Turizm Organizasyon Konaklama Gıda Hayvancılık Mutfak Soğutma Cihazları San. Tic. Ltd. Şti. adllı şirketi kurdu. Şahin, 13 Mart 2014’te HHKA İnşaat’taki hisselerini abisi ve ablasına devretti. Devirden sonra bu şirket, Başakşehir Belediyesi ve Beltur’dan ihale aldı.

BABASI DA SOĞUTMA İŞİNE GİRDİ

Bu kez 2015 yılında Kağan Şahin’in babası Necmettin Şahin 10 bin TL sermaye ile bir şirket kurdu. Kâğıthane’de Han Havalandırma Sistemleri Mühendislik ve Proje Danışmanlık Ltd. Şti. adıyla kurulan şirket iki yılda 30’u aşkın ihale aldı. Çocuklarının kurduğu şirket gibi babanın kurduğu şirket de belediye şirketlerinin havalandırma ve soğutma sistemleri ihalelerini topladı. Özellikle İBB iştiraki Beltur’dan alınan onlarca ihale dikkat çekti. Başakkent A.Ş.’den alınan ihalelerle birlikte toplam ihale tutarı 2 milyon TL’ye yaklaştı. (HABER MERKEZİ)

ÖNCEKİ HABER

Bursa ve Adana'da operasyon: 26 gözaltı

SONRAKİ HABER

Tahir Elçi anısına fotoğraf sergisi

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...