25 Kasım 2019 07:37

AKP'li Kocaeli Büyükşehir Belediyesi 134 milyonluk araç kiralamış

CHP Grup Başkan Vekili Engin Taşdemir, AKP'li Kocaeli Büyükşehir Belediyesi’nin 6 ayda 134 milyon liralık araç kiraladığını iddia etti.

Fotoğraf: Google Street View

Paylaş

AKP’li Kocaeli Büyükşehir Belediyesi’nin araç satın almak yerine kiralama yöntemini tercih etmesi, tartışmalara neden oldu. Kocaeli Büyükşehir Belediyesi’nin CHP Grup Başkan Vekili Engin Taşdemir, 6 ayda 134 milyon liralık araç kiralandığını iddia etti.

Sözcü'den Uğur Enç'in haberine göre Kocaeli Büyükşehir Belediyesi'nin 6 ayda 134 milyon liralık araç kiraladığı iddia edildi. İddia sahibi CHP Grup Başkan Vekili Engin Taşdemir oldu. Taşdemir, "AKP grubu ısrarla araç satın almak yerine kiralama yöntemini tercih ediyor" dedi.

İki ay önce, CHP’li İzmit Belediyesi’nin araç satın almak için kredi yetkisi istediğini ve AKP Grubu’nun buna karşı çıktığını belirten Taşdemir, “AKP’li belediye 31 Mart seçimlerinden sonra 134 milyon 692 bin 271 liralık araç kiralamıştır. Dozer yedek parçasına 202 bin, lastiklere ise 453 bin lira para gitti. Evsel atıkların taşınması için ise 7.4 milyonluk nakliye ihalesi yaptılar. Yazıktır, günahtır” dedi.

“AKP’Lİ TURAN BİLE KİRALAMADAN VAZGEÇTİ”

Araç kiralamanın mantıksız olduğunu AKP’li Kandıra Belediye Başkanı Adnan Turan’dan örnek veren Engin Taşdemir, şunları söyledi:

“Adnan Turan, Kocaeli'nin en büyük araç kiralama firmasının sahibi. Bu işin artısını, eksisini en iyi bilen o. O bile kiralamadan vazgeçerken Kocaeli Büyükşehir Belediyesi’nin kiralamada ısrarcı olması akıl alır gibi değil.”

“TÜRBE GEZİSİ İÇİN SEYAHATE AYRI OTOBÜSE AYRI İHALE”

Sözleşme imzalanmayan, teklif değerlendirmeleri devam eden ihalelerin olduğunu, bu ihalelerle rakamın daha da artacağını öne süren Taşdemir, seyahat ve gezi ihalelerindeki usulsüzlüklere de dikkat çekti: “Seyahat hizmetleri için çıkılan ihaleye tek firma katılıyor, Körfez Turizm. Araçların en az 2002 model olmasını istemişler. 17 yıllık araçlarla seyahat etmeyi göze almışlar. Hacı Bektaş Veli ve Munzur bölgesindeki türbe ziyaretleri için iki ayrı ihale açılmış. Nevşehir’e 293 bin 410 lira, Tunceli’ye ise 165 bin 235 lira harcanmış. Otobüs ve minibüs kiralamaya ise 3.7 milyon lira ödenmiş.” (HABER MERKEZİ)

ÖNCEKİ HABER

Yağmur ve fırtına bekleniyor (25 Kasım 2019)

SONRAKİ HABER

Zarf içinden çıkan kimyasal tozdan etkilenen 5 kişi hastanelik oldu

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...