14 Şubat 2020 08:20

KPSS'den yüksek puan alanlar mülakatta elendi, düşük puan alanlar kazandı

Orman Genel Müdürlüğüne mülakatla yapılan personel alımında, KPSS puanı yüksek olanlar, çok düşük puan verilerek elendi. Kadrolara, KPSS'den düşük puan alanlar yerleştirildi.

Fotoğraf: Pixabay

Paylaş

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Adana Milletvekili Ayhan Barut, Orman Genel Müdürlüğüne mülakat ile yapılan personel alımında adaylardan KPSS puanları düşük olanlara yüksek, puanları yüksek olanlara da çok düşük puan verilerek eleme yapılmasına tepki gösterdi. TBMM'deki konuşmasında Tarım ve Orman Bakanı Bekir Pakdemirli'yi göreve çağıran Barut, "Torpil, kayırmacılık ve eşitsizliğe karşı, mülakat adaletsizliğiyle ilgili Bakan'ı harekete geçmeye, bu eşitsizliği ortadan kaldırmaya çağırıyoruz" dedi.

BAKAN'IN "KPSS PUANLARI NE İSE ONA GÖRE YAPILACAK" SÖZLERİNİ ANIMSATTI

31 Mart yerel seçimleri öncesinde Tarım ve Orman Bakanı Bekir Pakdemirli'nin katıldığı bir televizyon programında dile getirdiği sözleri anımsatan Ayhan Barut, "Orman Genel Müdürlüğüne 5000 personel alımı yapılacağını duyuran Bekir Pakdemirli, bin 200 Mühendis, 2 bin 700 Orman Muhafaza Memuru, 800 memur ve 300 şoför alınacağını söyledi. Alımların KPSS puanına göre sıralamayla olacağını belirterek 'Kimse kapımıza tayin, terfi ve torpil istiyorum diye gelmesin, KPSS puanları ne ise ona göre yapılacak' diyen Bakan Pakdemirli'nin mülakatı nasıl savunacağını merak ediyoruz" diye konuştu.

"HAKSIZCA ELEDİLER"

Pakdemirli'nin sözlerinin gerçeği yansıtmadığını ifade eden Ayhan Barut, şöyle konuştu:

"Ülkemiz derin bir ekonomik ve siyasi kriz içindedir. Bu durum AKP iktidarının 18 yıldır ülkemizi liyakata dayalı yönetmemesinin sonucudur. AKP zihniyeti devlette liyakatı değil, partizanlığı, ahbap çavuş ilişkilerini, cemaat tarikat öncelikli kayırmacılığı esas almıştır. Bu anlayış hakkın hukukun adaletin olmadığı toplumsal bir düzen ortaya çıkarmıştır. AKP, son torpil ve kayırmacı tutumunu Orman Genel Müdürlüğüne alınacak bin 150 personel alımında göstermektedir. Mülakat ile yapılan elemelerde adaylardan KPSS puanı düşük olanlara yüksek puan, KPSS puanları çok yüksek olanlara da çok düşük puan verilerek eleme yapılmıştır. Hiç bir ses kaydı, video çekimi ve gözlemci bulundurulmayan mülakatlara göre pek çok aday haklarının yendiğini belirmiş, itirazlarında da sonuç alamamıştır. Bakan'ı televizyon ekranından verdiği sözü tutmaya, bu adaletsizliği ortadan kaldırmaya davet ediyoruz." (HABER MERKEZİ)

ÖNCEKİ HABER

Bakan Soylu’ya “Kel” dediği için hakkında soruşturma açılan Tugay Bek’e takipsizlik

SONRAKİ HABER

DİSK 16. Genel Kurulu: Demokrasiyi getirecek olan işçi sınıfı

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...