28 Ocak 2020 10:35 Güncelleme: 28 Ocak 2020 11:31

Manisa'da 4.8 büyüklüğünde deprem

Manisa'nın Kırkağaç ilçesinde 4.8 büyüklüğünde deprem meydana geldi, tedirgin olan vatandaşlar geceyi dışarıda geçirmeye hazırlanıyor.

GÜNCELLENDİ

Fotoğraf: DHA

Reklam

Manisa'nın Kırkağaç ilçesinde 4.8 büyüklüğünde deprem meydana geldi. İzmir başta olmak üzere çevre illerden de hissedilen depremde, ilk belirlemelere göre can ve mal kaybı yaşanmadı.

Afet ve Acil Durum Yönetimi Başkanlığı Deprem Dairesi Başkanlığının merkez üssünü Manisa’nın Kırkağaç ilçesi olarak saptadığı deprem, saat 14.26’da meydana geldi. Yerin 6.99 kilometre derinliğinde olan deprem, Manisa’nın yanı sıra İzmir, Aydın, Denizli, Uşak, Kütahya, Bursa ve Balıkesir’de de hissedildi. Paniğe neden olan depremle birlikte Manisa’da halk sokaklara çıktı. Depremde ilk belirlemelere göre can ve mal kaybı yaşanmadı.

Kandilli Rasathanesi ve Deprem Araştırma Enstitüsü ise depremin büyüklüğünü 5.1 olarak açıkladı.

VATANDAŞLAR TEDİRGİN

Manisa Kırkağaç'ta meydana gelen depremin ardından evlerinden çıkanlar, artçı sarsıntılar nedeniyle evlerine girmiyor. Birçok kişi, kurulan AFAD çadırlarında konaklıyor. Deprem sebebiyle geceyi çadırda geçirmek için hazırlık yaptıkları sırada depreme yakalandıklarını belirten Tuğba Başaran (23), "Deprem sırasında çadırımıza eşya taşıyorduk. Çok büyük bir gürültü koptu. Kendimizi hemen dışarıya attık. Çok kötüydü. Geceyi çadırda geçirmek için eşyalarımızı taşıyorduk. Artçılar devam ettiği için evlerimize giremiyoruz. Bu yüzden eşyalarımızı da alamıyoruz" dedi.

Musalar Mahallesi'nde meydana gelen depremde evi yıkılan Raziye Güler ise "Deprem sırasında eve eşya almaya girmiştik. Binalar yürüyor gibi oldu. Çok korktuk. Bir önceki depremin şokunu atlatamadık. Bu deprem sırasında ne yapacağımızı şaşırdık" ifadelerini kullandı. Rafet Güler de geceyi çadırda geçireceklerini belirtti.

BAKAN SOYLU: HASAR YOK

Gazetecilerin depreme ilişkin sorularını yanıtlayan İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, "Manisa'da 4.8 büyüklüğünde bir deprem oldu. Hemen valimizden bilgi aldı arkadaşlar. AFAD merkezinde çalışıyorlar şu anda, yani Ankara'da 24 saat süreyle hem de tüm çevreden bilgi aldılar. Şu anda herhangi bir hasar, herhangi bir kayıp söz konusu değil. 4.8 büyüklüğünde, geçmiş olsun" ifadelerini kullandı.

MANİSA VALİLİĞİNDEN AÇIKLAMA

Manisa Valiliği tarafından yapılan açıklamada, "Saat 14.26'da merkez üssü Kırkağaç İlçesi olan 4.8 büyüklüğünde deprem meydana gelmiştir. Depremde can kaybı, yaralanma ve herhangi bir hasar meydana gelmemiştir" denildi.

Manisa Valisi Ahmet Deniz, AA muhabirine yaptığı açıklamada, depremin ardından bölgeyle iletişime geçtiklerini söyledi. Başta AFAD olmak üzere ekiplerin sahadan ilk bilgileri aldığını vurgulayan Deniz, "Herhangi bir olumsuzluk yok. Muhtar arkadaşlarla da görüşüyoruz. Arkadaşlarımız da Kırkağaç merkez ve mahallerini kontrol edecekler." diye konuştu.

BELEDİYE BAŞKANI GEDÜZ: TEHLİKELİ BİR DURUM İLETİLMEDİ

Kırkağaç Belediye Başkanı Yaşar İsmail Gedüz, gazetecilere yaptığı açıklamada, 22 Ocak'ta meydana gelen 5.4 büyüklüğündeki depremden bu yana, ilçelerinde çok sayıda artçı sarsıntının hissedildiğini dile getirdi. Bunların hiçbirinin bugün saat 14.26'da meydana gelen deprem kadar kuvvetli hissedilmediğini aktaran Gedüz, "Ben de dahil bütün arkadaşlarımız arazide dolaşıyoruz. Şu ana kadar olumsuz bir durum duymadık. Tehlike bir durum iletilmedi" dedi.

ALİFAKI KÖYÜ MUHTARI: BAZI EVLERDE HASAR VAR

Alifakı Köyü Muhtarı Burhanettin Top ise bazı evlerde küçük çapta hasar oluştuğunu söyledi. İlk etapta edindiği bilgiye göre, herhangi bir kayıp olmadığına değinen Top, "Bazı evlerimizde hasar var. Metruk olan binalar bunlar. Önceki depremde hasar gören binalardaki çatlaklar biraz açılmış görülüyor" ifadelerini kullandı.

4.8 büyüklüğündeki depremin ardından 3.5 ve 3.7 büyüklüğünde iki artçı sarsıntı yaşandı.

22 OCAK'TA 5.4 İLE SALLANMIŞTI

Manisa'nın Akhisar ilçesinde 22 Ocak'ta 5.4 büyüklüğünde deprem meydana gelmişti. Can kaybının yaşanmadığı, 3'ü balkon ve pencere gibi yüksek yerlerden atlayan, 1'i ise panik atak sonucu, toplam 4 kişi hastaneye kaldırılmış, 5 metruk bina da depremde hasar görmüştü.

Akhisar ve Kırkağaç ilçelerinde AFAD tarafından 156 çadır kurulmuştu. Bu depremin ardından bölgede yüzlerce artçı deprem meydana gelmişti.

(HABER MERKEZİ)

Reklam