07 Aralık 2019 10:11

Ceren Özdemir'in ardından: Bale öğretmeni olmak istiyordu, hayatını sanata adamıştı

Ceren Özdemir'in baleye başladığı kursun yetkilisi Elvin Canik, "Bale öğretmeni olmak istiyordu. Hayatını sanata adamıştı. Belki Türkiye’yi yurt dışında temsil edecek bir balerin olacaktı" dedi.

Elvin Canik (sağda), Ceren Özdemir'e (sağda) usta öğrenci belgesini verirken | Fotoğraf: DHA

Paylaş

Ordu’da evinin bulunduğu bina girişinde, kendisini takip eden Özgür Arduç tarafından bıçaklanarak öldürülen Ordu Üniversitesi Müzik ve Sahne Sanatları Fakültesi Müzik Bölümü 3’üncü Sınıf Öğrencisi Ceren Özdemir bale tutkunuydu. 7 yaşında, kentteki özel bir bale ve sanat kursunda dansla tanışan Ceren, bu alanda katıldığı yarışmalarda çok sayıda derece elde etti. Ceren’in 2017’de usta öğretici belgesini aldığı kursun yetkilisi Elvin Canik, “Bale öğretmeni olmak istiyordu. Hayatını sanata adamıştı, sanatın her dalını seviyordu” dedi.

"BİRİNCİ OLAN GRUPTA CEREN DE VARDI"

Ceren’in baleye başladığı kursun yetkilisi Elvin Canik, acı olayı duyduğunda büyük şok yaşadığını anlatarak “Ceren, 7 yaşındayken bale kursumuza geldi. Elimizde büyüyen bir çocuğumuzdu, 10 yıl birlikte çalıştık. 2017 yılında usta öğretici belgesi aldı. Söylenecek çok şey yok, bir melek uçtu gitti. Sözün bittiği yerdeyiz” dedi.

Ceren’in baleyi çok sevdiğini söyleyen Canik, “Boş zamanlarında bile buraya gelir, bale hocamızdan ders alırdı, burada vakit geçirirdi. Bale öğretmeni olmak istiyordu. Hayatını sanata adamıştı, sanatın her dalını seviyordu. Belki, Türkiye’yi yurt dışında temsil edecek bir balerin olacaktı. Dört yıl önce Tiflis’te düzenlenen bale yarışmasına gitmiştik, dünyanın her yerinden gelen balerinler vardı. O yarışmada bizim bale grubumuz birinci oldu, grubun içinde Ceren de vardı” diye konuştu. (Ordu/DHA)

ÖNCEKİ HABER

Kadınlar Türk-İş’e ve hükümete seslendi: Buyurun bu asgari ücretle siz yaşayın!

SONRAKİ HABER

Cumartesi Anneleri, 767. hafta buluşmasında Hüseyin Taşkaya’nın akıbetini sordu

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...