04 Aralık 2019 04:39
Son Güncellenme Tarihi: 04 Aralık 2019 14:21

Ordu'da kadın cinayeti: 20 yaşındaki Ceren Özdemir bıçaklanarak öldürüldü

Ordu'da, evinin önünde bir saldırgan tarafından bıçaklanan 20 yaşındaki Ceren Özdemir, ağır yaralı olarak kaldırıldığı hastanede hayatını kaybetti. Fail yakalandı ve suçunu itiraf etti.

Ceren Özdemir | Fotoğraf: DHA

Paylaş

Ordu'da 20 yaşındaki üniversite öğrencisi ve balerin Ceren Özdemir, evinin önünde uğradığı bıçaklı saldırı sonucu yaşamını yitirdi.

Altınordu ilçesinde yaşayan Ceren Özdemir, Ordu Üniversitesi Müzik ve Sahne Sanatları Fakültesi müzik bölümü ikinci sınıf öğrencisiydi. Dün (3 Aralık) antrenmandan çıkıp evine giden Özdemir, Zafer-i Milli Mahallesi'nde kimliği belirsiz bir kişi tarafından bıçaklandı. Karın ve göğüs bölgesinden bıçaklanarak ağır yaralanan Ceren Özdemir, kaldırıldığı hastanede yaşamını yitirdi.

"TÜM MÜDAHALELERE RAĞMEN KIZIMIZI KURTARAMADIK"

Ordu Üniversitesi Eğitim ve Araştırma Hastanesi Başhekimi Doç. Dr. Hakan Timur, saat 19.50 sıralarında Ceren Özdemir'in yaralı olarak hastanelerine getirildiğini belirterek "Göğsünde ve karnında kesici ve delici alet yaralanması vardı. Acil serviste gerekli müdahaleyi yaptık. Ameliyathaneye alındı ancak yapılan tüm müdahalelere rağmen kızımızı kurtaramadık, üzgünüz" dedi

KATİLİ ABLASI GÖRMÜŞ

Öte yandan Özdemir'in öldürülmesini genç kızın ablasının pencereden gördüğü öğrenildi. Bale kursundan dönen Ceren Özdemir'in telefonla arayarak anahtarı atmasını istediği ablası, pencereden baktığında bina önünde bekleyen 40 yaşlarında, siyah giyimli bir kişiyi gördü. Ceren Özdemir, pencereden atılan anahtarı alıp içeri girdikten sonra gelen çığlıkları duyan ablası, koşarak aşağıya indiğinde kız kardeşini kanlar içinde buldu.

Göğsüne ve karnına aldığı bıçak darbeleriyle ağır yaralanan genç kadın, sağlık görevlilerinin ilk müdahalesinin ardından Ordu Üniversitesi Eğitim ve Araştırma Hastanesine kaldırıldı.

"REDDEDİLEN" KURYE GÖZALTINA ALINIP SERBEST BIRAKILDI

Polis, 2 kardeşin evine yemek siparişi getiren kurye M.D'nin, bir süre önce Ceren Özdemir'e arkadaşlık teklifi ettiğini, ret yanıtı alınca da genç kadını rahatsız etmeye başladığını öğrendi. Bunun üzerine, M.D, gece yarısı gözaltına alındı. M.D, yapılan sorgulamanın ardından cinayetle irtibatı bulunmadığı gerkçesiyle serbest bırakıldı.

POLİSİ DE YARALADI

Günün ilerleyen saatlerinde Özdemir'in katil zanlısı polisin operasyonuyla yakalandı. Saklandığı evde gözaltına alınırken kendisini yakalamaya çalışan bir polisi de bıçakla yaralayan şüpheli etkisiz hale getirildi. Uyuşturucu bağımlısı olduğu öne sürülen şüpheli geniş güvenlik önlemleri altında sorgulanmak üzere Emniyet Müdürlüğü'ne götürüldü. Şüphelinin saldırısı sonucu yaralanan polis memuru ise kaldırıldığı hastanede tedaviye alındı.

VALİLİK: ŞÜPHELİ SUÇUNU İTİRAF ETTİ

Ordu Valiliği’nden yapılan yazılı açıklamada, "Ceren Özdemir isimli Ordu Üniversitesi Müzik ve Sahne Sanatları Fakültesi öğrencisinin öldürülmesi olayı ile ilgili olarak yapılan kamera, teknik ve analiz çalışmaları neticesinde; öldürme olayını gerçekleştirdiği değerlendirilen eşkâle uygun şahıs, ilimiz Altınordu ilçesi Otogar civarında güvenlik güçlerimizce suç aletiyle birlikte yakalanmıştır. Ö.A. isimli şüpheli, yakalanma esnasında emniyet görevlilerimize mukavemet ederek, 2 polis memuru hafif şekilde yaralamıştır. Gözaltına alınan zanlı, yapılan mülakatta suçunu itiraf etmiştir" denildi.

FAİL, CEZAEVİ FİRARİSİYMİŞ

Açıklamada, "Ö.A. isimli zanlının 01.12.2019 tarihinde cezaevinden firar ettiği ve arandığı anlaşılmıştır. Olayla ilgili tahkikat, çok yönlü olarak devam etmektedir" ifadelerine yer verildi.

14 YIL ÖNCE DE BİR ÇOCUĞU ÖLDÜRMÜŞ

Ö. A.'nın sabıka kaydının kabarık olduğu öğrenildi. Ö. A., 2005 yılında Ordu'da bir çocuğu öldürdü. Cinayetin ardından kaçan zanlı, firari olarak yargılandığı davada 20 yıl hapis cezasına çarptırıldı.

Hakkındaki yakalama kararı doğrultusunda aranan Ö. A., 2018 yılında hırsızlık yaparken suçüstü yakalandı. 

Poliste 20 ayrı hırsızlık suçundan kaydı da bulunan Ö. A., cezasını çekmesi için tutuklanarak cezaaevine konuldu. Ancak Ö. A., 01.12.2019 tarihinde cezaevinden firar etti.

ÜNİVERSİTEDE TÖREN DÜZENLENDİ

Ceren Özdemir için Ordu Üniversitesinde tören düzenlendi. Ordu Devlet Hastanesi morgundan alınan Özdemir'in cenazesi ilk olarak Zafer-i Milli Mahallesi'ndeki evine getirildi. Özdemir'in cenazesi daha sonra üniversitenin Cumhuriyet Yerleşkesi'ne götürüldü. Üniversitenin Morfoloji binasında düzenlenen törende Ceren Özdemir’in ailesi güçlükle ayakta durabildi. Anne Güfer Özdemir “Kızımın katillerini bulun” diyerek isyan etti. Törene, Ordu Valisi Seddar Yavuz, Büyükşehir Belediye Başkanı Mehmet Hilmi Güler ve çok sayıda öğrenci ile veli katıldı.

Ordu Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Ali Akdoğan, törende yaptığı konuşmada, “Acımız çok büyük. Bu affedilir durum değildir. Biz şiddetin her türlüsüne karşıyız” diye konuştu.

ÖZDEMİR’İN CENAZESİ TOPRAĞA VERİLDİ

Üniversitede düzenlenen törenin ardından Özdemir’in cenazesi, Ulubey ilçesi Kumanlar Mahallesi'ndeki cemevine getirildi. Ceren için cemevi önünde cenaze töreni düzenlendi. Baba Yılmaz Özdemir taziyeleri kabul ederken, anne Güfer ve abla Gizem Özdemir'i ise yakınları teskin etti. Ceren'in arkadaşları da törende gözyaşı döktü.

Ceren Özdemir'in cenazesi, burada kılınan namazın ardından aynı mahalledeki aile kabristanlığında toprağa verildi. (HABER MERKEZİ)

ÖNCEKİ HABER

Uyuşturucuyla yakalanan infaz koruma memuru görev yaptığı cezaevine konuldu

SONRAKİ HABER

Şule Çet davasında Çağatay Aksu'ya müebbet, Berk Akand'a 18 yıl hapis

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa