06 Aralık 2019 06:01
Son Güncellenme Tarihi: 06 Aralık 2019 10:18

Ceren Özdemir cinayeti | Açık cezaeviyle ilgili soruşturma başlatıldı

Adalet Bakanı Abdulhamit Gül, Ceren Özdemir cinayetinin ardından katilin kaldığı açık cezaevinin gözlem kurulu hakkında idari soruşturma başlatıldığını söyledi.

Ceren Özdemir | Fotoğraf: DHA

Paylaş

Adalet Bakanı Abdulhamit Gül, Ceren Özdemir'i öldüren katil Özgür Ardunç'un kaldığı açık cezaevinin gözlem kurulu hakkında idari soruşturma başlatıldığını söyledi. Katil Ardunç, güvenlik gerekçesiyle Şırnak'a nakledilmek istendi. Ancak Şırnak Cumhuriyet Başsavcılığı, Şırnak’ta uygun cezaevi şartları olmadığı için katili kabul etmedi. Arduç, Van Yüksek Güvenlikli Cezaevine nakledildi.

Hürriyet'ten Hande Fırat'ın haberine göre, 15 Temmuz darbe girişimi sonrasında cezaevlerinde oluşan doluluk oranıyla birlikte açık cezaevlerine ayrılma koşullarının genişletildiğini söyleyen Bakan Gül, bir süredir bu koşulların yeniden düzenlenmesi için çalışma yürüttüklerini belirtti.

Yapmayı planladıkları düzenlemede iki başlık bulunduğunu söyleyen Gül, "Biri iyi halden indirimi belli suçlarda sona erdirmek, ikincisi ise açık cezaevine geçiş koşullarını zorlaştırmak" dedi. Açık cezaevine geçme yetkisini cezaevi idare ve gözlem kurulundan alarak infaz hakiminin yetkisine vermeyi düşündüklerini ifade eden Gül, "Belli suçlar kabul edilmeyecek. Belli suçları mükerrer işleyenler için de yararlanamamaları üzerinde çalışıyoruz" dedi. Gül, konuyu hükümlünün rehabilitasyonu boyutuyla da ele aldıklarını, bu konuda da çalışma yürüttüklerini söyledi.

KATİL VAN'A SEVK EDİLDİ

Ceren Özdemir'i öldüren Özgür Arduç, "güvenlik" gerekçesiyle Şırnak'a nakledilmek istendi. Ancak Şırnak Cumhuriyet Başsavcılığı'nın, uygun cezaevi şartları olmadığı için katili kabul etmemesi nedeniyle Arduç, Van Yüksek Güvenlikli Cezaevine nakledildi. 

"Canavarca hisle öldürmek ve iki polisi yaralamak" suçlarından tutuklanarak Perşembe Efirli F Tipi Cezaevine gönderilen Arduç, geceyi tek kişilik hücrede geçirdi. (HABER MERKEZİ)

 

ÖNCEKİ HABER

ABD'deki Halkbank davasının düşürülmesi talebi reddedildi

SONRAKİ HABER

Otizmli çocuğa işkence uygulayan kişi yaralamadan yargılanacak

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...