25 Kasım 2019 21:10

Sancaktepe’de Evrensel ile dayanışma şenliği düzenlendi

İstanbul Sancaktepe’de Evrensel'in 25. kuruluş yıl dönümü, dayanışma etkinliğiyle kutlandı.

Fotoğraf: Evrensel

Paylaş

İstanbul Sancaktepe’de gazetemizin 25. kuruluş yıl dönümü nedeniyle dayanışma gecesi düzenlendi. Emek Partisi Sancaktepe ilçe örgütü tarafından cumartesi gecesi Sarıgazi Kültür Merkezinde düzenlenen etkinliğe yüzlerce kişi katıldı.

Etkinlik EMEP Sancaktepe İlçe Örgütü adına Cemal Gülmez’in açılış konuşması ile başladı. “Metinler ölmez Evrensel susmaz” sloganının atıldığı dayanışma gecesinde konuşan Evrensel Yazarı ve EMEP Genel Başkan Yardımcısı Nuray Sancar, Evrensel’in sadece emeğin tarihini yazmakla yetinmediğini söyledi. Bugünü geleceğe bağlayan Evrensel’in eşit ve özgür bir geleceği de ördüğünü belirten Sancar, Evrensel’i desteklemek üzere salonu dolduran emekçilere teşekkür etti ve okuyarak, okutarak, yazarak, katkı sunarak Evrensel’e destek vermenin önemini vurguladı.

Nuray Sancar’ın konuşmasının ardından Abdal Haluk Tolga İlhan sahne aldı. 2 hafta önce yaşamını yitiren EMEP MYK Üyesi Metin İlgün için “Haydar Haydar” türküsünü söyleyen Haluk Tolga İlhan, Evrensel’in ülkemiz için önemine dikkat çekti.

Etkinlikte söz alan Şair C. Hakkı Zariç, medyanın geldiği durumu özetleyerek, artık gazetelerin ya yalan haber yazdığını ya da manipülasyon aracı olduğunu belirtti. Evrensel’in köklerinin yüzyıllar öncesine dayandığını belirten Zariç, “Bir ekmek ve bir Evrensel, hayatımızın gerçeği bu” dedi ve şiirler okudu.

Etkinlikte, Kızıldere Folklor ve Semah Ekibi de sahne aldı. Ayrıca 10 Ekim Ankara Gar Katliamı’nda yaşamını yitiren Güney Doğan’ın babası Mustafa Doğan ve HDP Sancaktepe İlçe Eş Başkanı Onur Elik de hep yanlarında olan Evrensel’e teşekkür ederek gazetemizi sahiplenme çağrısı yaptı.

Dayanışma etkinliği, Erdoğan Emir’in türkülerini seslendirmesinin ardından sona erdi. (İstanbul/EVRENSEL)

ÖNCEKİ HABER

Atmosferdeki sera gazı yoğunluğu 2018'de rekor kırdı

SONRAKİ HABER

Şehrazat balesi bu sezon son kez sahnelenecek

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...