24 Kasım 2019 06:17

Asitli saldırıya maruz kalan Berfin'den 25 Kasım çağrısı: Birlikte mücadele edelim

Bir erkeğin kezzaplı saldırısı sonucunda yaralanıp kadınların dayanışmasıyla tedavi gören Berfin Özek, 25 Kasım'a çağrı yaptı: "Bir araya gelip mücadele edelim"

Fotoğraf: MA

Paylaş

Bir erkeğin asitli saldırısı sonucunda yaralanıp kadınların dayanışmasıyla tedavi gören Berfin Özek, 25 Kasım'a ilişkin kadınlara çağrı yaparak "Bir araya gelip mücadele edelim" dedi.

Berfin Özek, Hatay'ın İskenderun ilçesinde 15 Ocak’ta Ozan Çeltik’in kezzaplı saldırısı sonucunda yaralandı. Yüzünde ciddi yanıklar oluşan Berfin, Türkiye'de kadına yönelik şiddetin ulaştığı boyutu gösteren örneklerden biri oldu. Uzunca süre sokağa çıkmakta bile güçlük yaşayan Berfin aynı zamanda kadın dayanışmasının da simgeleştiği bir isme dönüştü.

Muğla'nın Bodrum ilçesinde özel bir hastanede tedavi gören ve ameliyat geçiren Berfin, kadın dayanışması olmadan başaramayacağını söyledi.

"BİZ KADINLAR ÖLMEK İSTEMİYORUZ"

Özek, "Cezasızlık politikası son bulsun. Caydırıcı cezalar uygulansın. Kadınlar ve çocuklar ölmesin. Kadınlar susmayın. Kimsenin özgürlüğünüzü elinizden almasına izin vermeyin. Artık bunlara dur diyelim. Kadınlar bir araya gelip, birlikte mücadele ederse, bu gidişatı durdurabiliriz. Dimdik duralım onların karşısında. Hayatımı bundan sonra herkesin karşısında dimdik durup, okuyarak kendimi geliştireceğim. Susmayarak sürdüreceğim, hayatımı. Bütün kadınların yerine susmayarak, şiddete maruz kalan kadınlarla birlikte hareket edip mücadele edeceğim. Kadınların dayanışması ve mücadelesiyle bu noktadayım. Biz kadınlar ölmek istemiyoruz. Yaşamak için bir araya gelip mücadele edeceğiz" diye konuştu.

"BİRLİKTE VAR OLACAĞIZ"

İskenderun 1’inci Ağır Ceza Mahkemesinde görülecek olan davayı hatırlatan Özek, sanığın hak ettiği cezayı almasını istedi. Özek, “Tüm kadınları bu süreçte yanımda olup destek olmalarını istiyorum. Çünkü kadınlar olarak birlikte var olacağız. 25 Kasım’da kadınlara çağrım; şiddet olsa da olmasa da yan yana gelip dayanışma içinde olmaları. Çünkü kadınlar birlikte güçlü" (Hatay/MA)

ÖNCEKİ HABER

Diyarbakır'da zorla evlendirilen çocuğun şüpheli intiharı

SONRAKİ HABER

Belit Onay’ın Hannover'de başkan seçilmesi: "İlk"lerin heyecanı ve abartılı misyonlar

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...