01 Ekim 2019 01:10

Berfin Özek: Kadın dayanışması olmadan başaramazdım

Casim Ozan Çeltik'in asitli saldırısına uğrayan Berfin Özek, kadın dayanışmasıyla yeniden iyileşme umudu taşıdığını söyledi.

Fotoğraf: MA

Paylaş

Casim Ozan Çeltik’in kezzaplı saldırısı sonucunda yaralanan Berfin Özek, kadınların dayanışmasıyla yeniden sokağa çıkabildiğini ve iyileşme umudunu taşıdığını söyledi.

Hatay'ın İskenderun ilçesinde 15 Ocak’ta Casim Ozan Çeltik’in kezzaplı saldırısı sonucunda yaralanan Berfin Özek, Bodrum’da tedavi gördüğü özel bir hastaneden izinli çıkarak evine döndü. Mezopotamya Ajansı'ndan Hamdullah Kesen'e konuşan Berfin Özek, saldırı sonrasında iyileşeceğine dair hiç umudunun olmadığını ancak kadınların başlattığı kampanya ile tedavi sürecinin başladığını söyledi.

"İYİLEŞECEĞİMİ DÜŞÜNMÜYORDUM"

17 Haziran'da ilk ameliyatını olduğunu aktaran Özek, "O süreç ile şu anki durum arasında çok büyük farklar var tabi ki. Ağzımı kapatamıyordum; yemek yiyemiyordum; göz kapaklarım yoktu. Şu an daha rahat bir şekilde yemek yiyebiliyorum. Ağzımı açıp kapatabiliyorum. Kadın dayanışması olmadan bu ameliyatın gerçekleşebileceğini sanmıyorum. Çünkü onlar olmasaydı ben bu iyileşmeyi gösteremezdim diye düşünüyorum" dedi.

"ARTIK EVDEN DIŞARI ÇIKABİLİYORUM"

Artık evden dışarıya çıkabildiğini anlatan Özek, kadınların kendisi için verdiği mücadeleyle sağlık durumunun iyi bir noktaya geldiğini söyledi. İlk süreçte karşılaştığı muameleyi de anlatan Özek, "İlk zamanlar çocuklar hatta insanlar benden korkuyorlardı. Gerçekten bu çok zoruma gidiyordu. Dışarıya dahi çıkmak istemiyordum. Ameliyatlardan sonra biraz daha iyi olduğumu fark ettikten sonra mutlu oldum. Şu an sağlık durumum iyi. Ameliyatlarım devam edecek. İki ameliyat kaldı. Bir ay içerisinde tekrardan Bodrum’a gideceğiz" diye belirtti.

Kendisine bunları yaşatan sanığın cezalandırılmasını isteyen Özek, "Sanığın müebbet ceza alması dahi az kalır. Çünkü benim çektiğim acılar, ailemin çektiği acılar... Bunun ne tarifi olur ne telafisi olur. Oradan bakınca nasıl göründüğünü bilmiyorum ama çok acılar çektik. Geçen 7-8 ay boyunca ölüp ölüp dirildim. Onun ömür boyu hapiste kalmasını istiyorum. Benim çektiğim acıları çekmez ama hiç çıkmasın istiyorum" dedi.

"YARDIM ETMEK İSTİYORUM"

Kadınların erkek şiddetine karşı kendilerini korunması gerektiğini belirten Özek, "Ancak kadınlar kendisini ne kadar korursa korusun karşıdaki cahilse, vicdansızsa bu şiddete maruz kalıyor. Gelecekte okumak istiyorum ve kadınlara yardım etmek istiyorum. Şiddet mağduru, hasta insanları hepimiz çevremizde görüyoruz. Ben de okuyup bu insanlara yararlı biri olmak istiyorum. Doktorum o kadar iyi ve başarılı ki benim umut ışığım oldu. Çünkü tamamen umutsuzduk, onun yaptıklarını gördükten sonra bizim ışıklarımız yeniden yanmaya başladı. Ona sonsuz teşekkür ediyorum" ifadelerini kullandı. (Hatay/MA)

ÖNCEKİ HABER

Peru'da Devlet Başkanı Vizcarra Parlamentoyu, Parlamento Devlet Başkanı'nı feshetti

SONRAKİ HABER

Diyarbakır'da mültecileri taşıyan minibüs devrildi: 1 ölü, 12 yaralı

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...