11 Haziran 2019 11:28
Son Güncellenme Tarihi: 11 Haziran 2019 13:01

Yüzüne asit atılan Berfin Özek'in ameliyatı için geri sayım başladı

Uğradığı asitli saldırı sonucu yüzünde kalıcı hasarlar oluşan Berfin Özek’in yüz ameliyatı için geri sayım başladı. Berfin yeni yüzüne kavuşmaya hazırlanıyor.

Fotoğraf: MA

Paylaş

İskenderun’da dershaneden çıkıp evine giderken eski erkek arkadaşı Casim Ozan Çeltik tarafından asitli saldırıya uğrayan Berfin Özek yeni yüzüne kavuşmaya hazırlanıyor.

Uğradığı saldırıdan sonra bir süre hastanede tedavi gören Özek’in yüzünün tamamen iyileşmesi için İskenderun Kadın Platformu tarafından kampanya başlatılmıştı. Kampanya sonucu ameliyat masrafları toplandı ve Berfin 13 Haziran’da doktor kontrolüne gidecek, ilk kontrolde bir sorun çıkmazsa Berfin yeni yüzü için 17 Haziran Pazartesi günü ameliyata girecek.

Berfin Özek ve İskenderun Kadın Platformu üyesi kadınlar düzenledikleri basın toplantısıyla tedavi ve dava süreci hakkında gelişmeleri paylaştılar. Kadın dayanışmasının kendisine güç verdiğini vurgulayan Berfin, “Eğer şimdi yüzüm gülüyorsa bu sizin sayenizdedir. Tüm gücümü sizden alıyorum” diye konuştu.

DURUŞMA 4 TEMMUZ’DA

İskenderun Kadın Platformu adına konuşan dönem sözcüsü Avukat Mehtap Sert, Berfin’e saldırıda bulunan tutuklu sanık Casım Ozan Çeltik hakkında kasten öldürmeye teşebbüs suçundan dava açıldığını ve duruşmanın 4 Temmuz 2019 günü saat  bilgisini paylaştı. 10.45’te İskenderun Adliyesi 1. Ağır ceza mahkemesinde görüleceği bilgilerini paylaştı.

Hatay Barosu ve Adana Barosu Kadın hakları komisyonunun davaya müdahil olduğunu belirten Sert, “Ayrıca destek olmayan isteyen herkesi bizimle mücadeleye davet ediyoruz” dedi.

BERFİN’İN DAVASI BİR ADIM OLSUN

Sert, Berfin’in dava sürecinin TCK’deki eksikliğin giderilmesi noktasında da bir adım olması için mücadele ettiklerini belirterek şöyle konuştu: “Berfin’e asitli saldırıyı gerçekleştirdiği isnadı ile tutuklanan sanık Casım Ozan Çeltik hakkında kasten adam öldürmeye teşebbüsten dava açıldı. Hazırlık soruşturması kasten yaralamadan yürütülmüş ancak sürecin sonunda kadına yönelik şiddetin yaşam hakkını tehdit ettiği kabul edilmiş ve dava kasten öldürmeden açılmıştır. Halihazırda yürürlükte bulunan TCK kadına yönelik şiddette henüz gerekli düzenlemeleri yapmadı. Ancak Berfin’in dosyası bu konuda atılacak adımlardan biri ve devamının gelmesi için tüm kadın arkadaşlarımızla mücadele etmeye dayanışma sergilemeye devam edeceğiz. Yargı reformu paketinde her ne kadar kadına şiddet durumunda bir düzenleme var ise de infaz rejiminde doğru orantılı bir düzenleme öngörülmemiştir. Bu yanıyla düzenlemenin de eksik olduğuna dair bu vesile ile tırnak içinde bir hatırlatma yapmak istiyoruz.”

BERFİN İÇİN KAMPANYA DEVAM EDİYOR

Berfin’in ameliyatı konusunda da bilgiler veren Sert, “Bildiğiniz gibi Berfin’in ameliyat masrafları sorunu çözüldü. Ancak tüm masraflar henüz çözülmüş değil. Bodrum’da kalacak yer, kaldıkları süre içerisinde kişisel harcamalara, yeme, içme gibi harcamalara destek olmak için İskenderun Kadın platformu dayanışma çağrısı yapıyor” dedi.

Bu çağrıya ilk yanıt “Hatay Birlikte Güçlüyüz”den geldi, 17 Haziran’da Antakya Sümerler Amfi tiyatroda Berfin için bir dayanışma etkinliği düzenlenecek.

“BU BENİM YÜZÜM DEĞİL. BU, TOPLUMUMUZUN UTANCININ YÜZÜ…”

Uğradığı asitli saldırı sonucu yüzünde ağır yanık izleri kalan, bir gözü yetisini kaybeden, diğer gözünde de görme kaybı oluşan Berfin, yaşadıklarını ve sonrasını Ekmek ve Gül'e anlatmıştı: Ben bunu hak etmedim, bu benim yüzüm değil. Bu, toplumumuzun utancının yüzü…(EKMEK VE GÜL)

ÖNCEKİ HABER

"İmar Barışı" önünü açtı: Karadeniz yaylalarında yeni kaçak yapılar yükseliyor

SONRAKİ HABER

Murat Özyaşar'dan Diyarbakır Hikayeleri: Aslı Gibidir

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...