15 Ağustos 2019 12:42

Türk-İş Başkanı Atalay, Cumhurbaşkanı Erdoğan’dan yüzde 8 istemiş

Türk-İş Başkanı Ergün Atalay, toplusözleşmeye ilişkin gelen tepkilere ilişkin Adapazarı'da basın toplantısında düzenledi.

Fotoğraf: Evrensel

Paylaş

Toplusözleşme masasında bakana söylediği “Uzasa işi karıştıracağız” ifadeleri nedeniyle tepki çeken Türk-İş Başkanı Ergün Atalay, aldıkları zamdan işçilerin memnun olduğunu öne sürdü. Toplusözleşmede yüzde 15 talep eden Atalay, Cumhurbaşkanı ile yaptığı görüşmede ise yüzde 8 istediğini anlattı. Atalay'ın kendisini savunurken “S-400'ü getirenlere de teşekkür ederim” demesi dikkat çekti.

Türk-İş Başkanı Ergün Atalay, mikrofonların kapalı olduğunu zannederek toplusözleşme masasında Bakan Zehra Zümrüt Selçuk'a “Uzasa işi karıştıracağız. En azından kapattım böyle” demesine verilen tepkilerin ardından kendisini savunmayı sürdürüyor. Demiryol-İş Sendikası tarafından Adapazarı'nda düzenlenen basın toplantısında konuşan Atalay, Cumhurbaşkanı Erdoğan'a geldikleri noktayı, hangi şartlarda sözleşmeyi imzalayacaklarını anlattığını anlattı. Atalay, “Kendisi bana Türk-İş'in görüşünü sordu. ‘Sayın Cumhurbaşkanım, kırmızı çizgimiz yüzde 8'den aşağıya inmememiz lazım. Yüzde 9 bizim için mükemmel olur. İşte düşük ücretlilerle ilgili de 150 lira iyileştirme...’ dedim. Cumhurbaşkanı da 'Talimat vereceğim' dedi” ifadelerini kullandı.

'İŞÇİNİN YÜZDE 90'I MEMNUN'

Grevin işçi, ekmek, emek için yapıldığını söyleyen Atalay, işçilerin toplusözleşmenin sonucundan memnun olduğunu iddia etti. Atalay, “İşçinin yüzde 90'ının memnun olduğu bir yerde grev varken ne olacak? Gelecekler, alkış yapıp gidecekler. İşçi bunu istemiyor zaten. Ben bunu niye yapayım? Ben yanlış bir şey yapmadım. Dün de yapmadım, bugün de yapmadım. Noksan söylediğim, hata yaptığım olur. O gün Bakan Hanım'a diyorum ki 'Tarım-İş'te bin arkadaşın uzatması olmadı, Sayın Bakan bana, 'Sen söyle' diyor. Diyorum ki 'Uygun değil.' Ben söylesem yerine gelecek mi? Ben ona söyletmek istiyorum. Tabii söylerken de üslubum biraz doğru olmamış. Onu da söyleyeyim” dedi.

TÜRK-İŞ BAŞKANINDAN S-400 TEŞEKKÜRÜ

Bugüne kadar başını öne eğdirecek bir şey yapmadığını ileri süren Atalay, sözlerini şöyle sürdürdü: “Yarın da yapmam ama bu ülkeye S-400'ü getirenlere de teşekkür ederim. Tebrik ederim çünkü bu ülkenin S-400'e ihtiyacı vardı, bunu da söylerim.” (Ankara/EVRENSEL)

ÖNCEKİ HABER

Reyhanlı'da mezarları tahrip edip “Biz İslam Devletiyiz” yazdılar

SONRAKİ HABER

Mardin, Şırnak ve İzmir'de HDP’lilere ev baskını: 21 gözaltı

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa