13 Ağustos 2019 20:30
Son Güncellenme Tarihi: 14 Ağustos 2019 11:14

Mikrofonu açık unutan Türk-İş Başkanı: Uzasa işi karıştıracağız, kapattım böyle

Türk-İş Genel Başkanı Ergün Atalay TİS anlaşması sırasında mikrofonu kapatarak Bakan Selçuk'a "Uzasa işi karıştıracağız. En azından kapattım böyle" dedi.

Görsel, Türk-İş Genel Başkanı Ergün Atalay'ın, Bakan Selçuk’a söylediği sözleri gösteren Fox TV yayınından alınan ekran alıntısıdır

Paylaş

Türk-İş Başkanı Ergün Atalay ile Çalışma Bakanı Zehra Zümrüt Selçuk arasındaki konuşma açık kalan mikrofona yansıdı. Mikrofonunu kapattığını düşünen Atalay, iktidarın düşük zam teklifini kabul etmesini Bakan Selçuk'a, "Uzasa işi karıştıracağız. En azından kapattım böyle" diyerek açıkladı.

Hükümet ile Türk-İş, 12 Ağustos'da yapılan bir toplantıyla yaklaşık 500 bin işçiyi ilgilendiren kamu toplu iş sözleşmesini imzaladı. Toplantı sıralarda, Türk-İş Genel Başkanı Ergün Atalay'ın kapattığını düşündüğü mikrofona "Uzasa işi karıştıracağız, en azından kapattım böyle." dediği ortaya çıktı.

İktidarın teklifinin Türk-İş'in talebinin çok altında olmasına rağmen Atalay anlaşmaya imza atmıştı.

Atalay’ın, Bakan Selçuk’a söylediği sözler Fox TV kameraları ve mikrofonuna yansıdı. Görüntülerde Atalay'ın, Bakan Selçuk'a "Uzasa işi karıştıracağız. En azından kapattım böyle" dediği görülüyor.

ATALAY’DAN TAŞERON SAVUNMASI

Tepkilerin ardından canlı yayına çıkarak kendisini savunan Atalay, o sözleri zam için değil, taşeron işçiler için söylediğini iddia etti. Anlaştıkları zam oranında bir sorun görmediğini belirten Atalay, diğer sendika başkanlarının da imza attığını söyledi.

Fox TV’de Çalar Saat programına katılan Atalay, duyulmadığını zannederek Bakana söylediği sözleri şöyle savundu: “Ben orada tek değilim, 16 kişiyiz. Hükümete nasıl satılıyor, kim satıyor? Yani hükümet geldi bize dedi ki sana şu menfaati sağlayacağım, sen de buna imza at veyahut hükümet geldi bizi tehdit etti. Bunların hiçbirinin gerçekle alakası yok. O gün orada olay şu:Yukarıda arkadaşlarla konuştuk. Sözleşmeyi zaten imzalayacağız hiçbir problem yok. Ben imzalamayacağım yere neden ineyim? Esas benim problemim taşeronla ilgili. Sayın Bakan rakamları söyledikten sonra ben yayına girmiyorum. Benim söylediklerimi sağımdaki solumdaki herkes duyuyor. Canlı yayın devam etse benim söyleyeceğim orada şuydu; bu sözleşmenin ötesinde, bizim bu zamla bir problemimiz yok anlaştık ama taşeronla ilgili bu meseleyi halledemedik. Binlerce taşeron işçisi bunla ilgili müjdeli bir haber beklerken kötü bir haber verdik. Benim anlatmam gereken o.”

Bakanın kendisine “Bir şey söyleyecek misin?​” diye sorduğunu anlatan Atalay, “Söyleyecek bir şey yoktu söylersem sözleşmenin gündeminden çıkacaktık. Konu kamu işçilerinin sözleşmesinden çıkacak taşeron meselesine gelecekti. Ben de işi neden sulandırayım kapatın gitsin, bu mesele, sözleşmeyi imzalıyorum” dedi.

MUHARREM İNCE'DEN İSTİFA ÇAĞRISI

Görüntülerin sosyal medyada yayılması üzerine CHP'nin eski Cumhurbaşkanı adayı Muharrem İnce, Türk-İş Başkanı Ergün Atalay'a istifa çağrısında bulundu. İnce'nin sosyal medya hesabından yaptığı açıklama şu şekilde:

"Açık kalan mikrofonda 'Uzasa işi karıştıracaktık, böyle kapattık iyi oldu' itirafında bulunan, işçinin alınterini, emeğini, çocuklarının geleceğini Saray’a satan Türk-İş Başkanı koltukta bir gün dahi oturmamalı ve gitmeden işçiyi enflasyona ezdiren o sözleşmeyi yırtıp atmalıdır."

İŞÇİLER TEPKİ GÖSTERMİŞTİ

Türk-İş'in Twitter hesabından "Hükümet ile Türk-İş, kamu işçisinin 2019-2020’deki toplu iş sözleşmesi üzerinde anlaştı. Ücreti 3 bin 500 TL’nin altındaki işçiye 150 TL iyileştirme, tüm işçilere bu yıl için yüzde 8+4, 2020 için yüzde 3+3 ve enflasyon farkı oranında zam yapılacak" paylaşımının altına yorum yapan yüzlerce işçi anlaşmaya tepki göstermişti. (HABER MERKEZİ)

ÖNCEKİ HABER

Manisa'da orman yangını: 15 dönümlük alan zarar gördü

SONRAKİ HABER

Türkiye U16 Basketbol Takımı Avrupa Şampiyonasında çeyrek finalde

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...