18 Haziran 2019 20:30
Son Güncellenme Tarihi: 18 Haziran 2019 21:05

Ekrem İmamoğlu'dan TRT'ye "sansür" tepkisi: Adil olduğunuzu düşünüyor musunuz?

TRT Haber'in konuğu olan Ekrem İmamoğlu, 31 Mart öncesinde ve sonrasında TRT'ye çağırılmamasına tepki gösterdi. İmamoğlu, "Beni niye çıkarmadınız?" diye sordu.

Görsel, Ekrem İmamoğlu'nun katıldığı TRT Haber'in canlı yayınının ekran alıntısıdır

Paylaş

CHP İstanbul Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Ekrem İmamoğlu, TRT Haber’de Fatih Er ve Şebnem Bursalı’nın sorularını yanıtladı. İmamoğlu, 31 Mart öncesinde ve sonrasında bugüne kadar TRT'ye çağırılmamasına tepki gösterirken, "Adil olduğunuzu düşünüyor musunuz TRT'de? Ben İstanbul'un en iddialı adayıydım, beni niye çağırmadınız?" diye sordu. İmamoğlu’nun bu sorusuna sunucu Fatih Er, "Biz normal şartlarda TRT için birisini arayıp ‘Sizi yayına çağırıyoruz’ demeyiz" iddiasında bulundu.

TRT Haber canlı yayınına katılan İmamoğlu, Er ve Bursalı'nın gündeme dair sorularını yanıtladı. Ordu-Giresun Havalimanındaki VIP salonuna alınmaması üzerine başlayan tartışmalardan, Selahattin Demirtaş'ın İstanbul seçimi için çağrısına kadar pek çok soruyu yanıtlayan İmamoğlu, TRT'yi de eleştirdi.

"BENİ NİYE ÇIKARMADINIZ?"

Kendisine Ordu Valisi'ne hakaret edip etmediği sorulan İmamoğlu, "Etmedim" yanıtını verdi. "Sizin ekranlarınız bizim Karadeniz gezimizi saniyelerle gösterdi. Adil olduğunuzu düşünüyor musunuz TRT'de?" diye soran İmamoğlu, "Bu sefer özellikle çağırdınız. Ben İstanbul'un en iddialı adayıydım, beni niye çağırmadınız? Burası benim ha, 82 milyon insanın. Buranın idari anlayışını görevini ben anlamam, ama burası benim, 82 milyondan bir insanım. Ben miting yapmadım Karadeniz'de. 1,5 gün kaldım orada. Yüz binlerce insan 21 noktada beni ağırladı. Saniyelerle gösterdiniz ama bu kısmı dakikalarca... Beni niye çıkarmadınız? İmamoğlu'nu niye çağırmadınız?" ifadelerini kullandı.

SUNUCU FATİH ER'İN SAVUNMASINA TEPKİ GELDİ

İmamoğlu'nun "Beni niye davet etmediniz?" diye sorması üzerine programın sunucusu Fatih Er, "Biz normal şartlarda TRT için birisini arayıp 'Sizi yayına çağırıyoruz' demeyiz." iddiasında bulundu. Er, AKP’nin Adayı Binali Yıldırım’ın resmi başvuruda bulunduğu için 31 Mart sürecinde canlı yayına konuk edildiğini öne sürdü. Bu diyaloğun sosyal medyada gündem olmasının ardından Twitter'dan paylaşım yapan Gazeteci Ünsal Ünlü, uzun yıllar TRT’de çalıştığını belirterek Fatih Er’in iddiasının gerçeği yansıtmadığını söyledi. Ünlü, "1982 yılında Radyo Çocuk Saati'nden TRT'ye girdim, 1989 yılında gazeteciliğe TRT Haber Merkezi'nde başladım, kurumu bilirim. "Beni seçim dönemi niye ekrana çıkartmadınız?" diye soran İmamoğlu'na verilen "Biz başvuranları yayına çıkarttık, siz başvurmadınız." yanıtı düz yalandır! Haber merkezleri konuk listesini hazırlar ve muhataplarına başvuru yapar. "Merhaba, ben geldim. Beni yayına alın" diye ekrana çıkılamaz. Talimatla iş yapan, muktedirlerin inayetiyle TRT'ye paraşütle indirilenler bilmez ama işin namusu bunu gerektirir!" dedi.

Saadet Partisi İstanbul Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Necdet Gökçınar da Twitter hesabından TRT'ye seslendi. Gökçınar, "Sayın Fatih Er, Arkadaşlarım kurumunuza yarın resmi yazı ile başvuracaklar. Buradan da şifahen belirteyim; Saadet Partisi İBB Adayı olarak programınızda canlı yayına katılmak ve her türlü sorunuza cevap vermek isterim. Trt'de görüşmek üzere." dedi.

"DEMİRTAŞ KARDEŞLİKTEN, BARIŞTAN BAHSEDİYOR"

Demirtaş'ın İstanbul seçimine dair yaptığı Twitter paylaşımları da sorulan İmamoğlu şunları söyledi:

"Sn. Demirtaş'ın açıklamalarını okudum, içeriği çok güzel. Kardeşlikten, barıştan, huzurdan bahsediyor. Açıklamalarının sonunda verdiği destek de güzel. Kimin için veriyor? HDP'liler için. Esas önemli olan ne biliyor musunuz? HDP'li seçmenlere 'terörist dendi, sorguladınız mı bunu? Saadet Partililere hain dendi, Millet İttifakı'na oy verenlere zillet dendi. Hiç sorguladınız mı bunu? Sn. Demirtaş'ın yargılaması devam ediyor. Yargılaması devam eden şahsa yönelik benden yorum istemeniz... Sn. Yıldırım bugün şikayet ediyor HDP'den. HDP kim terörist mi? (Duran Kalkan da açıklama yaptı) Sizce bir terörist sizin için açıklama yapsa bu kimin ekmeğine yağ sürer? Siz terörist örgütünün her söylemine cevap verir misiniz? Bir terör örgütünün benim için konuşursa hangi hain benim için bunu yaptı diye düşünürüm."

İmamoğlu, HDP’nin Millet İttifakı içinde olmamasına karşın destek verdiğinin hatırlatılması üzerine şöyle devam etti:

“Sayın Demirtaş içeride. Suçlu mu? Kararı çıktı mı ben bilmiyorum. Yargılaması devam ediyor. Yargılama süreci devam eden bir kişiyle ilgili benden bir yorum istiyorsanız benim işim değil hukukun işi. Kaldı ki bu ülkede Genelkurmay Başkanına ‘terörist’ denildi ve içeri atıldı. Ben duruşmalarına gittim. Onun için yargılanması devam eden süreçle ilgili benden şahsına ait bir… Benim üzüntüm Sayın Yıldırım’ın açıklamaları. Sayın Yıldırım İYİ Partililere, ülkücü kardeşlerine şikayet ediyor. Kimi, HDP’yi. HDP’li kim? Terörist mi? HDP’li benim dostum, kardeşim. Vatandaş. Kürt vatandaşım.”

"BAŞARISIZLIĞI KAPATMAK İÇİN GÜNDEM YARATIYORLAR"

İmamoğlu ayrıca, ortak canlı yayın öncesinde Küçükkaya ile görüştüğünü doğrulayarak, “İsmail Küçükkaya ile görüştüm ancak yayına ilişkin olarak bir görüşme olmadı. Başarısızlığı kapatmak için gündem yaratıyorlar” dedi.

"BEN İSRAFI ÖNLEYECEĞİM"

İmamoğlu'nun Sayıştay raporuna ilişkin açıklamaları ise şöyle:

"Benim Sayıştay'ın açıklamasındaki gibi bir iddiam yok ki. Milyonlarca lira iddiamız yerinde, biz yerimizde duruyoruz. Sayıştay raporunda süreç tariflenir, hesap yapılmaz. Beylikdüzü'nde ben belediye başkanı olduğumda Sayıştay geldi. Kaç yıl üzerine biliyor musunuz? 12 yıl. Ben Sayıştay denetiminden geçtim. Beş yıldır denetimden geçen bir belediye başkanıyım, tek bir mahkeme olmadı, tek bir olumsuz karar olmadı. 6 Mayıs kararından sonra acaba İmamoğlu'yla alakalı bir şey bulabilir miyiz diye Beylikdüzü'nde bir müfettişi görevlendirdiler, 20-25 gündür çalışıyorlar. Zaten ben tehdit görmüş bir belediye başkanıyım. Sayıştay raporunda benim iddiam üzerine giden bir şey yok. (İmamoğlu ortak yayındaki Sayıştay konuşmasını gösteriyor) Uzmanlar çalışıyor. Böyle hesaplıyoruz.

"Bahsettiğimiz şey israf. Bir örnek vereyim. Kötü mali yönetim. 5 yılda İBB'nin borcu 5 kat artıyor. Yani 26,7 milyar TL. Örneğin bütçe açığı 18 kat artmış, 3,7 milyar TL. Bütün hemşehrilerime şunu söylemek istiyorum. Biz israfla ilgili belge açıklamıştık, demiştik ki, bir damacana su, belediyenin şirketinden markette gidip alıyorsunuz 9 TL, belediyeye 60 bin tane alıyorsunuz 9,5 TL'den. Uygulanmamış projelere 260 milyon TL harcanmış. Uygulayacağınız proje olur, rafa koyar, uygularsınız. İstanbul'a yeni adalar diye bir proje. Bunun bütçesi 2 milyon 750 bin dolar. İBB'nin bir lojmanı var, dedim gidin gösterin, gittik. Koca bir lojman, içi şatafat, vesaire. 60 dönüm arazinin içinde, kullanılmıyor da doğru dürüst. Havuzu var, olimpik yüzme havuzu, bunları geçiyorum, dedim ki burada kaç kişi çalışıyor, sadece oradaki güvenlik görevlisi 39. Orada 100'e yakın insan çalışıyor. Senelik gideri 100 milyon lira. Ben israfı önleyeceğim. Bu şehrin parasını israfla birlikte çar çur etmeyeceğim."

"İBB iyi çalışıyor. Hâlâ israf yapıyorlar. İddialarımız var, rakibimizin de var. Vali Bey şu an vekil orada. Sn. Vali Bey bütün bilboardlara israf yapmadığınıza dair afişleri siz mi astırdınız? Birkaç milyon tutar o. İBB çalışanlarına hiçbir sözüm yok. Ama oradaki bir avuç insan işine baksın. Bu ülkenin uzlaşmaya, barışmaya, buluşmaya ihtiyacı var. Geçmişte Sn Cumhurbaşkanı'na muhtar bile olamaz dediler. Bu milletin iradesi onu belediye başkanı da yaptı, cumhurbaşkanı da. Benimle ilgili kim bilir neler söylenecek biliyorum. Ben seçildikten sonra bunların hepsi unutulacak. Bu saldırılar bizim göreve hazır olduğumuzu hazmedemeyenlerin saldırılarıdır. Ben Sn. Cumhurbaşkanı'nı Beştepe'de ziyaret ettim, keyifli bir sohbet yaptık. Onu İBB'de de ağırlayacağım." (HABER MERKEZİ)

ÖNCEKİ HABER

Ekrem İmamoğlu'dan TRT'ye "sansür" tepkisi: Adil olduğunuzu düşünüyor musunuz?

SONRAKİ HABER

CHP Sözcüsü Öztrak: Seçimi kaybetmenin faturasını moderatöre kesecekler

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa