17 Haziran 2019 20:30

Erdoğan bu kez mazbata için şart koştu: Validen özür dilemezse o göreve gelemez

Cumhurbaşkanı Erdoğan, Ekrem İmamoğlu'nun Ordu Valisi'nden özür dilemeden seçimi kazansa bile makama gelemeyeceğini öne sürdü.

Fotoğraf: AA

Paylaş

Cumhurbaşkanı ve AKP Genel Başkanı Recep Tayyip Erdoğan, "94 Ruhuyla Cihannüma ve Kadim Dostlar Buluşması"nda yaptığı konuşmada Ekrem İmamoğlu'nun VIP'ye alınmaması üzerine yaşanan tartışmaları hatırlatarak mazbata için şart koştu. Erdoğan, "Valimizden özür dilemedikçe böyle bir makama gelemez" dedi.

Cumhurbaşkanı Erdoğan, İstanbul'da Haliç Kongre Merkezi’nde düzenlenen "94 Ruhuyla Cihannüma ve Kadim Dostlar Buluşması"na katıldı. AA'nın haberine göre, burada yaptığı konuşmada "Millet İttifakı" Adayı Ekrem İmamoğlu’nun Ordu-Giresun Havalimanında VIP salonuna alınmaması üzerinde yaşanan tartışmalara değindi. Erdoğan, İmamoğlu'nun "seçilse bile belediye başkanlığı makamına getirilmeyeceğini" öne sürdü. Erdoğan, konuşmasında şu ifadeleri kullandı: "Ordu’da bu milletin, devletin valisine ne diyor, ‘it’ diyor. Bu nasıl kucaklama ya? Benim milletimden, başta Ordu Valimiz olmak üzere özür dilemedikçe böyle bir adaylığa bırakın layık olmak, böyle bir makama gelemez."

"VALİ DAVA AÇACAK, FAKAT ‘SEÇİM ATLATILSIN’ DEDİK"

İsim vermeden "Millet İttifakı" İstanbul Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Ekrem İmamoğlu’yu hedef alan Erdoğan, "Şimdi ‘Herkesi kucaklamak için geliyorum’ diyen kişi, Ordu’da bu milletin, bu devletin valisine ne diyor? ‘İt’ diyor. Bu nasıl kucaklama ya. Sen her şeyden önce bu devletin valisine tahammül edemiyorsun. Ona kalkıp bu ifadeyi kullanıyorsun. Sen İstanbul gibi bir şehre belediye başkanı olmak için yola çıkıyorsun" diye konuştu.

İmamoğlu’nun Ordu Valisi Seddar Yavuz’dan özür dilemesi gerektiğini ileri süren Erdoğan, şunları söyledi:

"Böyle bir kişi benim milletimden, başta Ordu Valimiz olmak üzere özür dilemedikçe bir defa böyle bir adaylığa bırakın layık olmak, böyle bir makama gelemez. Bu makamda bulunanların her şeyden önce edeple bu makama gelmesi lazım. Bundan sonra bu milletin polislerine ‘şerefsizler’ ifadesini kullanan bir güruhun da yanında olduğunu düşünün. Bu da işin bir diğer yanı. Şu anda seçim sathı mailindeyiz. Valimiz tabii ki bunu yanında bırakmayacaktır. Davasını açmak suretiyle süreci devam ettirecektir. Fakat bizler kendisine ‘Şu seçim atlatılsın’ dedik. Hiç kullanmaya gerek yok."

KAFTANCIOĞLU: OLDU!

CHP İstanbul İl Başkanı Canan Kaftancıoğlu ise Erdoğan'ın sözlerine tepki gösterdi. Kaftancıoğlu Twitter paylaşımında, "Oldu! Millet iradesi mi? O da ne? Asıl özrü İBB kayyumu, İBB'nin olanaklarını,çalışanlarını AKP propagandası için kullanan ya da kullanılmasına göz yumanlar dilemeli İBB 23 Haziran’dan itibaren bir avuç azınlığa değil 16 milyona hizmet edecek. Olması gerektiği gibi." ifadelerini kullandı.

(HABER MERKEZİ)

ÖNCEKİ HABER

Nusaybin'de tarım işçilerini taşıyan minibüs devrildi: 16 yaralı

SONRAKİ HABER

Yıldırım "oylar çalındı" iddiasını sürdürdü: Neden üzerinize alınıyorsunuz?

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...