17 Haziran 2019 04:26
Son Güncellenme Tarihi: 17 Haziran 2019 06:24

Ekrem İmamoğlu "Temiz dernekler" vurgusu yaptı, TÜRGEV "Özür dile" dedi

Ortak yayında CHP Adayı Ekrem İmamoğlu, "Temiz derneklerle vakıflarla işbirliği yaparsınız" dedi, TÜRGEV'den yanıt geldi: Sayın CHP adayını vakfımızın tüm gönüllülerinden özür dilemeye davet ediyoruz.

Logo: Türkiye Gençlik ve Eğitime Hizmet Vakfından (TÜRGEV)

Paylaş

Türkiye Gençlik ve Eğitime Hizmet Vakfından (TÜRGEV), CHP İstanbul Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Ekrem İmamoğlu'nun AKP İstanbul Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Binali Yıldırım ile çıktığı ortak yayındaki iddialarına ilişkin açıklama yapıldı.

“TEMİZ DERNEKLERLE VAKIFLARLA İŞBİRLİĞİ YAPARSINIZ”

CHP İstanbul Milletvekili Ekrem İmamoğlu programda, “Belediye başkanı seçilirseniz bu israf dediğiniz düzen, rakamlar, vakıflara aktarılan para, bunu nasıl çözeceksiniz?​” sorusuna şöyle yanıt verdi: “Türkiye Gençlik Eğitim Hizmet Vakfı'na 51 milyon 218 lira. Burada yazıyor. Ensar Vakfı'na 29 milyon 797 bin. Esas olan devlettir. Vakıflarla, dernekle tabii ki işbirliği yaparım. Temiz dernekler, vakıflarla işbirliği yaparsınız. Ben her kesimdeki derneklerle, vakıflarla işbirliği yaptım. İHH ile yaptım. İşbirliği yaparsınız, ama yurdu belediye yapacak kardeşim. Zaten başımızda bir bela, bir FETÖ terör örgütü oluştu. İBB olarak yurtlar yapacağız, okula, eğitime destek vereceğiz. O kreş dediğimiz mevzuyu çok önemli görüyoruz.”

İmamoğlu’nun bu sözlerinden sonra TÜRGEV’den açıklama geldi.

TÜRGEV’in resmi Twitter hesabından yapılan açıklamada “İstanbul’da 23 Haziran’da yapılması planlanan Büyükşehir belediye başkanlığı seçimleri öncesinde gerçekleştirilen ve adayların konuk olduğu canlı yayında CHP İstanbul Büyükşehir Belediye Başkan adayı vakfımız hakkında bazı açıklamalar yapmıştır. 23 yıldır İstanbul'da ve Türkiye'de binlerce genç kızımızın eğitimine destek vermek üzere gece gündüz çalışan vakfımız dile getirilen ithamları kesinlikle hak etmemektedir. Vakfımız, sunduğu imkanlarla dünyaya kucak açmış, 49 Yükseköğretim, 11 Ortaöğretim yurduyla tarihini, kendini ve hedefini iyi bilen; araştıran, sorgulayan, öğrenen ve üreten girişimci genç kızlar yetiştirmeyi kendisine şiar edinmiş bir vakıftır” ifadeleri yer aldı.
 

“SAYISIZ KEZ YALANLANMIŞ OLAN İFADELERİN KULLANILMASI BÜYÜK TALİHSİZLİKTİR”

“İstanbul Büyükşehir belediyesi, vakfımıza, yayında ifade edildiği gibi, herhangi bir nakdi veya kaydi ödeme yapmamıştır. İstanbul büyükşehir belediyesi ile vakfımız arasında yapılan iş birliği yasallık, şeffaflık ve İstanbul halkına hizmet esasıyla, Benzeri pek çok sivil toplum kuruşu ile olan işbirliklerinden farksız şekilde yürütülmüştür. Vakfımızın isminin bir kaç kez anılarak, daha önce de sayısız kez yalanlanmış olan ifadelerin kullanılması büyük talihsizliktir. Daha fazla İstanbul gibi vakıf kültürü ile anılan bir şehrin vakıflarının asılsız iddialarla yıpratılmaya çalışılması, vakıfların 'kirli' vakıf - temiz vakıf gibi subjektif yorumlara açık şekilde ayrıştırılması başta İstanbulumuza büyük bir haksızlıktır” denilen açıklamada, “Sayın CHP adayını, kucaklayıcı ve birleştirici bir siyaset yürüttüğü iddiasının gereği olarak, gençlerimizden ve vakfımızın tüm gönüllülerinden özür dilemeye davet ediyoruz” denildi.

CHP İstanbul Milletvekili Sezgin Tanrıkulu “İBB’den vakıflara ‘hizmet’ raporu” başlıklı raporu aktarmış ve İstanbul Büyükşehir Belediyesinin AKP’ye yakın vakıf, dernek, okul, spor salonlarına yaptığı desteğin toplam tutarının 847 milyon 592 bin lira olduğunun ortaya çıktığını ifade etmişti. (HABER MERKEZİ)

ÖNCEKİ HABER

Ayvacık’ta 4.1 büyüklüğünde deprem meydana geldi

SONRAKİ HABER

Gazetelerde 'Ne Var Ne Yok?' - 17 Haziran 2019 Pazartesi

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...