06 Mayıs 2019 20:28
Son Güncellenme Tarihi: 07 Mayıs 2019 00:43

CHP ve İYİ Parti’den YSK kararına tepki: Darbeye izin vermeyeceğiz

CHP ve İyi Parti YSK kararı sonrası toplantılar gerçekleştirerek kararı değerlendirdi. Toplantılar sonrası YSK kararına sert tepki gösterildi.

Fotoğraflar: DHA

Paylaş

YSK’nin İstanbul seçimlerinin iptaline ilişkin kararına CHP ve İYİ Parti’den sert tepki geldi. CHP MYK toplantısının ardından açıklama yapan CHP Sözcüsü Faik Öztrak, “Bu kararı verenler kul hakkı yemiş olmanın vicdanını ömür boyu taşıyacaklar. Demokrasinin tabutuna çivi çakan bu kararı yarın parti toplantımızda konuşacağız. Millet iradesine darbe yapanlara izin vermeyeceğiz” dedi.

AKŞENER: DARBE KARŞISINDA SESSİZ KALMAYACAĞIZ

YSK’nın tartışmalı İstanbul kararının ardından Başkanlık Divanı’nı toplayan İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener de toplantı sonrası söz konusu karara ilişkin açıklamada bulundu. YSK'nin kararını darbe olarak niteleyen Akşener, "Demokrasimize vurulan bu darbe karşısında sessiz kalmayacağız. İyi Parti Kurulları ve ittifakımızla yapacağımız istişarelerin ardından atacağımız adımları kamuoyuyla paylaşacağız" dedi.

Akşener açıklamasının ardından gazetecilerden gelen soruları yanıtlamayacağını söyleyerek basın toplantısını sonlandırdı. (HABER MERKEZİ)

ÖNCEKİ HABER

Binali Yıldırım: İstanbullulara hizmet için gayret göstereceğiz

SONRAKİ HABER

İmamoğlu'nun çağrısı üzerine sanatçılar "#herşeyçokgüzelolacak" dedi

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...