12 Ocak 2019 03:43
Son Güncellenme Tarihi: 12 Ocak 2019 15:49

Yurt genelinde hava durumu (12 Ocak 2018)

Yağışlı hava yurt genelinde etkisini sürdürüyor. İzmir'de su baskınları yaşandı. Bölgede 129 yerleşime ulaşım sağlanamıyor.

Fotoğraf: AA

Paylaş

İzmir'de devam eden şiddetli yağış araç ve yaya trafiğini olumsuz etkiledi. Kentte iki gündür etkili olan sağanak, bazı sokaklarda su baskınlarına yol açtı.

ÇÖKEN KÖPRÜNÜN ÜSTÜNDE MAHSUR KALAN İŞÇİLER KURTARILDI

İzmir’in Kemalpaşa ilçesine bağlı Yiğitler Mahallesi'nde bulunan Yiğitler Barajı'nın üç gündür süren sağanak yağış nedeniyle taşmasının ardından meydana gelen heyelan sonrasında, Yenikurudere ve Kanberler mahalleleri ile Bayındır ilçesi bağlantı yolu trafiğe kapandı. Yiğitler Barajı üzerindeki köprü de çöktü ve bir grup işçi barajın diğer tarafında iş makineleriyle birlikte mahsur kaldı.

Barajın diğer yakasında kalan işçiler çalışmalar sonucu kurtarıldı. Kemalpaşa Belediye Başkanı Arif Uğurlu "İlçemizde her şey normal, can sağlığını olumsuz etkileyen herhangi bir durum yok. Şantiye makinelerinin ve işçilerin karşıya geçebilmesi için yapılan dolgu, yağış nedeniyle bozulmuş. Yolun karşısında kalan işçiler de kurtarıldı" dedi.

Bornova ilçesi Kemalpaşa Caddesi'nde de sağanak yüzünden bazı araçların su birikintilerinde kaldı. Kimi araç sahipleri kendi imkanlarıyla otomobillerini kurtardı. Diğer araçlar ise çekici yardımıyla su birikintilerinin içinden çıkarıldı.

Karşıyaka ilçesi Nebil Susup Sokağı'nda toprağı gevşeyen çam ağacı park halindeki üç otomobilin üzerlerine devrilerek hasar görmelerine neden oldu. Ağaç, itfaiye ekiplerince yoldan kaldırıldı.

Konak ilçesine bağlı Çınarlı ile Halkapınar semtlerini birbirine bağlayan 2844 Sokak'taki Yunuslar Alt Geçidi yağmur nedeniyle ulaşıma kapandı. Alt geçidin kapandığını fark etmeyen bir sürücü, su birikintisinde kalan otomobilini bırakıp gitti.

AKHİSAR'DA DERE TAŞTI: İSTANBUL-İZMİR YOLU SU ALTINDA KALDI

Manisa'nın Akhisar ilçesinde şiddetli sağanak sonrası dere taşınca, İstanbul-İzmir karayolunun iki şeridi sular altında kaldı. İzmir yönüne kapanan yol, karşı şeritten gidiş- geliş olarak sağlanmaya başlandı.

Akhisar'ın Kayalıoğlu Mahallesi'ndeki Kayalıoğlu Deresi, şiddetli sağanak nedeniyle bugün saat 07.00 sıralarında taştı. Taşan derenin suları, İzmir-İstanbul karayolunu kapladı. Karayolunun İstanbul-İzmir yönü, ulaşıma kapandı. Karayolları, polis ve jandarma ekipleri de bölgeye gelerek karayolunda çalışma başlattı. Karayolunun İstanbul'dan İzmir'e geliş yönünün kapanması üzerine, bölünmüş yoldaki trafik akışı karşı şerittten geliş-gidiş olarak sağlanmaya başlandı. Büyükşehir ve ilçe belediyesi ekipleri de iş makineleriyle bölgeye gelerek çalışma yaptı.

Buradaki Akhisar Organize Sanayi Bölgesi (OSB) girişi de biriken su nedeniyle ulaşıma kapandı. OSB'de mesaisi bitip saban evlerine dönmek isteyen, ancak sular yüzünden kapanan yoldan geçemeyen bazı işçiler, Büyükşehir Belediye ekiplerinin kepçesiyle dışarı çıkarılabildi.

Kayalıoğlu Mahallesi kıyısındaki zeytin bahçeleri ve parklar da sular altında kalırken, evlerde herhangi bir olumsuzluk yaşanmadı. Ev ve işyerlerine su girmemesi için ekipler çalışmaları sürdürüyor.

MANİSA-ESKİŞEHİR TREN SEFERLERİ İPTAL EDİLDİ

Manisa'nın Akhisar ilçesi bölgesinde, dere ve çayların taşmasıyla oluşan sel nedeniyle karayolunun yanı sıra demiryolu ulaşımı da olumsuz etkilendi. Bölgedeki sel nedeniyle Manisa-Eskişehir arasında tren seferleri iptal edildi.

MARMARA'DA SICAKLIK AZALACAK

Marmara Bölgesi'nde sıcaklığın 1 ila 3 derece azalacağı tahmin ediliyor.

Meteoroloji 1. Bölge Müdürlüğünün internet sitesinde yer alan bilgiye göre, bölgede çok bulutlu havanın hakim olması bekleniyor.

Edirne ve Kırklareli'nin kuzey kesimleri hariç bölge genelinin aralıklı yağmurlu geçmesi, sıcaklıkların 1 ila 3 derece azalması öngörülüyor.

Bölgede rüzgarın kuzey ve kuzeydoğu (poyraz) yönlerden orta kuvvette, zaman zaman kuvvetlice (20-40 km/s) eseceği belirtiliyor.

DOĞU ANADOLU İÇİN BUZLANMA VE DON UYARISI

Meteoroloji 14. Bölge Müdürlüğü ise Doğu Anadolu Bölgesi'ndeki 4 il için buzlanma ve don uyarısı yaptı.

Bölge genelinde hava parçalı ve az bulutlu, sabah ve gece saatlerinde buzlanma ve don olayı ile yer yer sis ve pus görülecek.

Hava sıcaklığının mevsim normallerinin altında olması beklenen bölgede, rüzgar doğulu yönlerden hafif, yer yer orta kuvvette esecek.

Bölgede gerçekleşen en düşük hava sıcaklığı sıfırın altında olmak üzere Van'da 8, Muş'ta 10, Hakkari'de 14 ve Bitlis'te 15 derece ölçüldü.

Günün beklenen en yüksek hava sıcaklığı Van'da 3, sıfırın altında olmak üzere Hakkari ve Bitlis'te 3, Muş'ta 1 derece olacak.

Van Gölü'nde hava parçalı bulutlu, rüzgar doğu ve kuzeydoğudan 2-4 kuvvetinde esecek.

Bölge genelinde buzlanma beklendiğinden yaşanabilecek olumsuzluklara karşı vatandaşların dikkatli ve tedbirli olmaları istendi.

BÖLGEDE 129 YERLEŞİM BİRİMİNE ULAŞIM SAĞLANAMIYOR

Doğu Anadolu Bölgesi'nde etkili olan olumsuz hava koşulları nedeniyle Van, Bitlis, Muş ve Hakkari'de 129 yerleşim birimine ulaşım sağlanamıyor.

Van Büyükşehir Belediyesinden yapılan açıklamaya göre, il genelinde kar ve tipi nedeniyle 48 mahallenin yolu ulaşıma kapandı.

Karayolları 11'inci Bölge Müdürlüğünden yapılan açıklamada, Hasköy-Mutki kara yolunun kar ve tipi nedeniyle ulaşıma kapandığı bildirildi.

Bitlis Özel İdaresi Yol ve Ulaşım Hizmetleri Müdürü Ümit Kurtkan, kar ve tipi nedeniyle il genelinde 40 köy yolunun ulaşıma kapandığını, yolların açılması için çalışmaların sürdüğünü belirtti.

Hakkari'de 20 mezra ile 6 köye olumsuz hava koşulları nedeniyle ulaşım sağlanamıyor.  Valilikten alınan bilgiye göre, kar ve tipi nedeniyle il merkezinde 1 köy ve 7 mezra, Yüksekova'da 3 köy ve 10 mezra, Şemdinli'de 2 köy ve 3 mezra yolu ulaşıma kapandı.

Muş'ta da kar yağışı ve tipi nedeniyle 15 köye ulaşım sağlanamıyor. Malazgirt ilçesinde kar yağışının ardından etkisini gösteren soğuk hava nedeniyle motoru donan araçların altında ateş yakıldı. Ev ve iş yerlerinin çatısında boyu bir metreyi aşan buz sarkıtları oluştu, ağaçlar kırağı tuttu. (HABER MERKEZİ)

ÖNCEKİ HABER

Düzce'de fabrikadan yayılan gaz nedeniyle mahalle tahliye edildi

SONRAKİ HABER

ABD ile diplomasi trafiği: Operasyon konusunda kriz sürüyor

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...