09 Ocak 2019 03:25
Son Güncellenme Tarihi: 09 Ocak 2019 05:48

9 Ocak Çarşamba günü kar nedeniyle okulların tatil edildiği il/ilçeler

Ülkede etkili olan kar yağışı nedeniyle pek çok il ve ilçede 9 Ocak Çarşamba günü eğitime ara verildi.

Fotoğraf: Gürkan Özer/AA

Paylaş

Günlerdir etkisini sürdüren kar yağışı nedeniyle 9 Ocak Çarşamba günü eğitime ara verilen il ve ilçeler:

ADANA POZANTI

Adana'nın Pozantı ilçesinde aşırı kar yağışı ve buzlanma nedeniyle ilk ve orta dereceli okullarda eğitime bir gün ara verildi. Pozantı Kaymakamlığı'ndan yapılan açıklamada kamu kurum ve kuruluşlarında çalışan engelli ve hamile personelin de bir gün süre ile idari izinli olduğu bildirildi.

ÇANAKKALE YENİCE

Çanakkale'nin Yenice ilçesinde kar yağışı nedeniyle cuma gününden beri eğitim-öğretim vyerilemeyen ilk ve orta dereceli okullar (çarşamba) bir gün daha tatil edildi.

Yenice Kaymakamlığından yapılan açıklamada, devam eden kar yağışı nedeniyle İlçe Hıfzısıhha Kurulu kararıyla, ilk ve orta dereceli okullarda eğitim- öğretime ara verildiği belirtildi. Kar yağışının günlerdir devam ettiği ilçede, yağış halen sürüyor.

NİĞDE

Niğde'de olumsuz hava koşulları nedeniyle il genelindeki okullarda eğitime ara verildi.  Vali Yılmaz Şimşek, kar yağışı nedeniyle il genelinde okulların tatil edildiğini sosyal medya hesaplarından duyurdu.

Şimşek, "Kar, bir şehre ancak bu kadar yakışır. Sevgili çocuklar, kar yağışı nedeniyle 09.01.2019 Çarşamba günü eğitime bir gün süreyle ara verilmiştir. Bu muhteşem manzaranın tadını çıkarırken sağlığınıza dikkat etmeyi unutmayın. Geleceğimizin teminatı olan sizler, bizim her şeyimizsiniz." paylaşımında bulundu. Hamile ve engelli kamu personeli de idari izinli sayılacak.

HAKKARİ

Hakkari'nin Çukurca ilçelerinde ilk ve orta dereceli okullar bugün tatil edildi.

MUŞ

Muş'ta aşırı buzlanma ve yoğun kar yağışı nedeniyle okullar bir gün tatil edildi. Valilik tarafından yapılan yazılı açıklamada, olumsuz hava şartları, beklenen yoğun kar yağışı ve buzlanma riski nedeniyle İl İdaresİ Kanunu çerçevesinde 9 Ocak 2019 Çarşamba günü eğitime bir gün süre ile ara verilmesine karar verildiği duyuruldu.

BİNGÖL

Kar yağışı nedeniyle dün eğitime ara verilen Bingöl'de okulların bugün de (9 Ocak Çarşamba) tatil edildiği bildirildi. Valilikten yapılan açıklamada, yoğun kar yağışı nedeniyle il merkezi ve ilçelerdeki ilk ve orta dereceli okullarda eğitime ara verildiği belirtildi. Açıklamada, kamudaki engelli ve hamile çalışanların da idari izinli sayılacağı aktarıldı.

VAN

Bölgede etkisini artıran yoğun kar yağışı, hayatı durma noktasına getirdi. Kar yağışı nedeniyle Van'ın Çatak, Bahçesaray, Başkale, İpekyolu, Edremit ve Tuşba ilçelerinde okullar tatil edildi. 

BİTLİS

Bitlis'te il genelinde, Adilcevaz ve Tatvan ilçelerinde ilk ve orta dereceli okullar bugün tatil edildi.

ADIYAMAN-SİNCİK

Adıyaman'da Sincik İlçe Milli Eğitim Müdürü Ahmet Aydın, yaptığı açıklamada, ilçe merkezi ile bağlı tüm köylerde okulların kar yağışı ve buzlanma nedeniyle tatil edildiğini kaydetti.

TOKAT

Tokat'ta etkili olan kar yağışı nedeniyle il genelinde eğitime 1 gün ara verildi.

Tokat'ta il genelinde 2 gündür etkili olan kar yağışı, öğleden sonra kent merkezinde de etkisini artırdı. Yoğun kar yağışı nedeniyle ilk, orta ve lise dereceli okullar 1 gün süreyle tatil edildi. Kar yağışıyla birlikte kent merkezi beyaza bürünürken, çocuklar ve öğrenciler park ve okul bahçelerinde kar topu oynayarak karın keyfini çıkardı. Bazı araç sürücüleri ise Gaziosmanpaşa Bulvarı üzerinde zor anlar yaşadı. Tokat-Sivas karayolunda ulaşım aksadı. Sivas'a gidiş yönünde Geyras mevkiinde Tokat İl Emniyet Müdürlüğü Bölge Trafik Müdürlüğü ekipleri TIR'ların geçişine izin vermedi.

SİVAS

Sivas'ta etkili olan yoğun kar yağışı nedeniyle kent genelindeki ilk ve orta dereceli okullar, 1 gün süreyle tatil edildi.

Sivas Valiliği'nden yapılan yazılı açıklamada, "Sivas Meteoroloji Müdürlüğünün hava tahmin raporlarında bildirilen meteorolojik veriler doğrultusunda çarşamba günü gün boyu aralıklarla kar yağışı, kuvvetli buzlanma don olayı ve şiddetli rüzgar beklendiğinden öğrencilerimizin sağlığı ve ulaşım güvenliği için; İlimiz merkez ve ilçelerinde Milli Eğitim Bakanlığı'na bağlı her tür ve derecedeki resmi- özel örgün ve yaygın eğitim kurumları, özel eğitim merkezleri, özel eğitim kursları ile diğer kamu kurum kuruluşlarına ait kreş ve okul öncesi eğitim kurumlarının, 09.01.2019 Çarşamba günü bir gün süre ile tatil edilmesine karar verilmiştir. Ayrıca kamu kurum ve kuruluşlarında çalışan görevli personellerden hamile, engelli, diyaliz hastaları, kalp ve böbrek yetmezliği, kanser vb. kronik ağır hastalığı olan kamu görevlileri çarşamba günü bir gün süre ile idari izinli sayılacaklardır" denildi.

AKSARAY, KARAMAN

Aksaray ve Karaman'da il genelinde, Konya'da ise 19 ilçede yoğun kar yağışı nedeniyle eğitime bir gün ara verildi.

Kar yağışının hayatı olumsuz etkilediği Aksaray ve Karaman'da eğitime bir gün ara verildi. Her iki kentte, hamile ve engelli kamu görevlisinin de idari izinli olacağı belirtildi.

KONYA

Konya Valiliğinden yapılan açıklamaya göre, yoğun kar yağışı, tipi ve buzlanma nedeniyle il merkezindeki Meram, Karatay ve Selçuklu ilçelerinde resmi ve özel ilk ve orta dereceli tüm okullar, özel kreş ve gündüz bakım evleri, çocuk kulüpleri, rehabilitasyon merkezleri, özel öğretim kursları 1 gün süre ile tatil edildi. Tatil edilen ilçelerde, kamu kurum ve kuruluşlarında görev yapan hamileler, engeliler, harp malulü ve gaziler de (yüzde 40 üzeri sağlık raporu bulunanlar) 1 gün süre ile idari izinli sayılacak.

Yine yoğun kar yağışı nedeniyle Konya'nın Altınekin, Hüyük, Yunak, Tuzlukçu, Bozkır, Hadim, Doğanhisar, Çeltik, Çumra, Güneysınır, Ereğli, Akören, Akşehir, Kadınhanı, Sarayönü, Emirgazi, Seydişehir, Karapınar, Cihanbeyli, Ilgın, Derbent, Taşkent, Beyşehir, Ahırlı ve Yalıhüyük ilçelerindeki okullarda da 9 Ocak Çarşamba günü eğitime ara verildi.

SAMSUN

Samsun'da kar yağışı nedeniyle Vezirköprü ve Havza ilçelerinde eğitim ve öğretime bir gün süreyle ara verildiği açıklandı.

Samsun Valiliği tarafından alınan kararla Vezirköprü ve Havza ilçelerinde yoğun kar yağışı nedeniyle eğitim ve öğretime tüm okullarda bir gün süreyle ara verildi. Ayrıca bu ilçelerde kamu kurum ve kuruluşlarında çalışan engelli ve hamile personelin de idari izinli sayılacağı açıklandı.

ERZURUM

Erzurum'da olumsuz hava koşulları nedeniyle eğitime bir gün ara verildiği bildirildi.

ERZİNCAN

Erzincan'da kar yağışı nedeniyle il genelindeki okullarda eğitim öğretime ara verildiği bildirildi.

Kararın, il genelinde iki gündür etkili olan ve meteorolojik verilere göre devam etmesi beklenen yoğun kar yağışı ve yollarda oluşabilecek buzlanma nedeniyle öğrenciler ve vatandaşların mağduriyet yaşamaması için alındığı ifade edildi.

YOZGAT VE NEVŞEHİR

Yozgat ve Nevşehir'de, yoğun kar nedeniyle okullar tatil edildi. hamile ve engelli personele de bir gün idari izin verildi.

DENİZLİ'NİN YEDİ İLÇESİ

Denizli'nin Acıpayam, Babadağ, Bozkurt, Çameli, Çardak, Serinhisar ve Tavas ilçelerinde kar yağışı ve aşırı buzlanma nedeniyle eğitime bir gün süreyle ara verildi. 

İl Milli Eğitim Müdürü Mahmut Oğuz, AA muhabirine yaptığı açıklamada, Acıpayam, Babadağ, Bozkurt, Çameli, Çardak, Serinhisar ve Tavas ilçelerinde kar yağışı ve aşırı buzlanma nedeniyle okulların bir gün tatil edildiğini belirtti.

AMASYA

Amasya'da yoğun kar yağışı nedeniyle il genelinde ilk ve orta dereceli okullar tatil edildi.

Amasya Valisi Osman Varol sosyal medya hesabından, "İl merkezi ve ilçelerimizde devam etmekte olan yoğun kar yağışı ve soğuk havaya bağlı olumsuz koşullar nedeniyle, sağlığınız ve güvenliğiniz için, 9 Ocak 2019 Çarşamba günü, il genelindeki okullarımızda eğitime bir gün ara verdik"  paylaşımında bulundu.

ELAZIĞ

Elazığ'da yoğun kar yağışı nedeniyle eğitime ara verildi. İl Milli Eğitim Müdürlüğünden yapılan açıklamaya göre, yoğun kar yağışı nedeniyle il genelindeki tüm ilk ve orta dereceli okullarda eğitime 1 gün ara verildi.

Öte yandan etkili kar yağışı nedeniyle Diyarbakır'a ulaşım sağlayan kara yolu ulaşıma kapandı. Araçların güzergahtan geçişine izin verilmiyor. Karayolları ekiplerince yol açma çalışması sürüyor.

KARS

Kars'ta olumsuz hava koşulları nedeniyle il genelinde okullarda eğitime ara verildi. Kentte ve ilçelerinde etkili olan yoğun kar yağışı ve tipi hayatı olumsuz etkiledi. Akşam saatlerinde etkili olan yoğun tipi sürücülere zor anlar yaşattı.

İl Milli Eğitim Müdürü Gökhan Altun, AA muhabirine yaptığı açıklamada, olumsuz hava koşullarının kentte etkisini sürdürdürdüğünü ifade ederek, "Kars genelinde etkili olan kar yağışı ve tipi nedeniyle kent merkezi ve ilçelerinde eğitim-öğretime ara verildi" dedi.

AĞRI

Ağrı'da il merkezi ve merkeze bağlı köylerdeki tüm okullarda kar yağışı ve tipi nedeniyle eğitime ara verildiği bildirildi. Valilikten yapılan açıklamada, ilde etkili olan yoğun kar yağışı ve tipi nedeniyle il merkezi ve bağlı köylerde, 9 Ocak Çarşamba günü eğitime 1 gün süre ile ara verildiği belirtildi.

KIRŞEHİR

Kırşehir merkez ve ilçelerinde, tipi ve buzlanma tehlikesinin devam etmesi nedeniyle eğitime ara verilmesi kararlaştırıldı.

ARDAHAN

Ardahan'da da olumsuz hava koşulları nedeniyle eğitime ara verildi. İl Milli Eğitim Müdürü Fikret Çerkezoğlu, AA muhabirine yaptığı açıklamada, kentte devam eden yoğun kar yağışının ulaşımı aksattığını belirtti.

Çerkezoğlu, "Kar yağışının devam etmesinden dolayı, il genelinde okullarımızın tamamında eğitime ara verdik." dedi. Çerkezoğu, eğitim öğretimin 10 Ocak Perşembe günü yeniden başlayacağını bildirdi. hamile ve engelli kamu personeli de izinli sayılacak.

SAKARYA'DA 6 İLÇEDE TAŞIMALI EĞİTİME ARA VERİLDİ

Sakarya'da olumsuz hava koşulları nedeniyle 6 ilçedeki taşımalı okullarda eğitime ara verildi.

İl Milli Eğitim Müdürlüğü'nden yapılan açıklamaya göre, kent genelinde etkisini devam ettiren kar yağışı nedeniyle bazı ilçelerde eğitimin tatil edilmesinin kararlaştırıldığı belirtildi. 

Bu kapsamda, Kaynarca, Taraklı, Akyazı, Karasu, Hendek ve Kocaali ilçelerinde taşımalı eğitim kapsamındaki öğrenciler için eğitime ara verildiği kaydedildi. 

ISPARTA

Isparta'da kent merkezi ve merkeze bağlı köylerde aşırı soğuk ve buzlanma nedeniyle eğitime ara verildiği bildirildi. 

Valilikten yapılan yazılı açıklamada, kentte aşırı soğuk ve yer yer kuvvetli buzlanma ihtimalinin bugün de devam etmesinin beklendiği belirtildi.

BOLU GEREDE

Bolu'nun Gerede ilçesinde, etkili olan kar yağışı nedeniyle eğitime ara verildi. İl Milli Eğitim Müdürlüğü'nden yapılan açıklamada, kent geneli ve ilçelerde kar yağışının etkisini sürdürdüğü belirtildi. 

Açıklamada, meteorolojik verilere göre gün boyu süren yoğun kar yağışı ve geç saatlerde oluşması muhtemel buzlanma nedeniyle ulaşımda yaşanabilecek aksaklıklar göz önünde bulundurularak 09 Ocak 2019 Çarşamba günü Gerede'de ilk ve orta dereceli okullar ile liselerde eğitime bir gün ara verildiği kaydedildi.

KOCAELİ'DE TAŞIMALI EĞİTİME ARA VERİLDİ

Kocaeli'de buzlanma tehlikesi nedeniyle taşımalı il genelinde taşımalı eğitime ara verildiği bildirildi.

MALATYA'NIN BEŞ İLÇESİ

Malatya'nın Arapgir, Arguvan, Doğanşehir, Doğanyol ve Pütürge ilçelerinde kar yağışı nedeniyle eğitime bir gün süreyle ara verildi.

İl Milli Eğitim Müdürü Ali Tatlı, AA muhabirine yaptığı açıklamada, kar yağışı ve oluşabilecek buzlanma dolayısıyla öğrencilerin herhangi bir olumsuzluk yaşamaması amacıyla Arapgir, Arguvan, Doğanşehir, Doğanyol ve Pütürge ilçelerinde okulların tatil edildiğini söyledi.

Tatlı, Akçadağ ilçesinde ise sadece taşımalı eğitime bir gün ara verildiğini bildirdi.

ORDU

Ordu İl Milli Eğitim Müdürlüğünden yapılan yazılı açıklamada, meteorolojik verilere göre kentte yoğun kar yağışının devam edeceği belirtildi. Açıklamada, öğrenci ve vatandaşların mağduriyet yaşamaması için Akkuş, Aybastı, Çamaş, Çatalpınar, Çaybaşı, Gölköy, Gürgentepe, İkizce, Kabadüz, Kabataş, Korgan, Kumru, Mesudiye ve Ulubey ilçesinde Milli Eğitim Bakanlığına bağlı her türlü eğitim kurumu ile özel eğitim kurumlarında eğitime 9 Ocak Çarşamba ara verildiği belirtildi. 

Altınordu ilçesinde ise Gerce İlkokulu, Cumhuriyet Ortaokulu, Gökömer İlkokulu-Ortaokulu, Öceli İlkokulu-Ortaokulu, Saraycık İlkokulu-Ortaokulu, Eyüplü Şehit Sezar Aydın İlkokulu-Ortaokulu, Yağızlı Şehit Zafer Gülseren İlkokulu-Ortaokulu, Kökenli İlkokulu-Ortaokulu, Bayadı İlkulu-Ortaokulu, Kayabaşı İlkokulu-Ortaokulu, Karacaömer İlkokulu-Ortaokulunda, Fatsa ilçesinde Aslancami, Geyikçeli, Hatipli, Ilıca, Demirci ve İslamdağ Mahallelerindeki okullarda, Ünye ilçesinde Yeşilkent, Yenikent, Fatih Meydan,Tekkiraz, Pelitliyatak, Erenyurt ve İnkur Mahalleleri'nde yer alan okullarda eğitime ara verildiği ifade edildi. 

GÜMÜŞHANE VE GİRESUN

Gümüşhane'de kent genelinde ve Giresun'un bazı ilçelerinde kar yağışı nedeniyle eğitime bir gün ara verildi.

Giresun Valiliğinden alınan bilgiye göre, Çanakçı ilçesinde etkili olan kar yağışı nedeniyle tüm okullar 9 Ocak Çarşamba tatil edildi.

Merkez ilçe, Alucra, Yağlıdere, Güce, Espiye ilçeleri ile Bulancak ilçesi Yalıköy Şehit Üsteğmen Barış Çakır İlkokulu ve Ortaokulu hariç köy okullarında eğitime ara verilirken, taşımalı sistemde yer alan öğrenciler bugün izinli sayılacak.

Keşap ilçesinde ise Çamlıca Köyü İlkokulu ve Ortaokulunda eğitime bugün ara verildi.

Şebinkarahisar ilçesindeki tüm okullar ile Çamoluk ve Dereli ilçelerindeki köy okullarında eğitime ara verilmesi, taşımalı sistemde yer alan öğrencilerin ise bugün izinli sayılması kararı daha önce alınmıştı.

Gümüşhane'de de olumsuz hava koşulları nedeniyle okullar tatil edildi.

Valilikten yapılan yazılı açıklamada, kent merkezi ve ilçelerde yaşanan aşırı soğuklara bağlı buzlanma ve beklenen kar yağışı nedeniyle herhangi bir olumsuzluk ve mağduriyete meydan vermemek amacıyla tüm resmi, örgün ve yaygın eğitim kurumları ile özel eğitim veren resmi ve özel okul, kreş ve kurumların tamamında eğitim öğretime bugün, bir gün süreyle ara verildiği bildirildi.

Açıklamada, kamu kurum ve kuruluşlarında çalışan engelli ve hamile personelin de idari izinli sayılacağı kaydedildi.

ZONGULDAK

Zonguldak'ta etkili olan kar yağışı nedeniyle il merkezi, belde, bağlı köyler ile 4 ilçede okullarda eğitime bir gün ara verildi. 

Valilik'ten yapılan açıklamada, kentte etkili olan kar yağışının ardından oluşabilecek buzlanma nedeniyle il merkezi, belde, bağlı köyler ile Devrek, Alaplı, Kozlu ve Kilimli ilçelerinde, yaygın, örgün ve özel eğitim kurumlarında eğitime ara verilmesinin kararlaştırıldığı kaydedildi.

BAYBURT

Bayburt'ta etkili olan kar yağışı ve şiddetli rüzgar nedeniyle eğitime bir gün ara verildi. Valilikten yapılan yazılı açıklamada, kentte akşam saatlerinden itibaren etkili olan kar yağışı ve şiddetli rüzgar nedeniyle oluşan buzlanma nedeniyle il merkezi ve ilçelerindeki tüm okullarda, 9 Ocak Çarşamba günü eğitime bir gün süreyle ara verildiği kaydedildi.

ÇORUM'DA 11 İLÇEDE EĞİTİME KAR ENGELİ

Çorum'da etkili olan kar yağışı hayatı olumsuz yönde etkiledi. Çorum Valiliği tarafından alınan kararla Alaca, Sungurlu, Mecitözü, Ortaköy, Boğazkale, Dodurga, Uğurludağ, İskilip, Laçin, Oğuzlar ve Bayat ilçelerindeki ilk ve orta dereceli okullarda eğitim öğretime bir gün ara verildi.

KAHRAMANMARAŞ'TA İKİ İLÇE

Kahramanmaraş'ta olumsuz hava koşulları nedeniyle eğitime bir gün ara verildi.

Alınan bilgiye göre, merkez Onikişubat ve Dulkadiroğlu ilçelerinde kar ve buzlanma nedeniyle tüm okullarda bugün eğitim öğretim yapılamayacak. (HABER MERKEZİ)

ÖNCEKİ HABER

TMMOB: İzmir körfez geçiş projesi iptal edildi, tehlike geçmedi

SONRAKİ HABER

Tank Palet işçileri özelleştirmeye karşı 19 Ocak’ta miting yapacak

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...