07 Nisan 2011 16:10

Sınır bölgelerine askeri yığınak

AKP Hükümeti seçimler yaklaşırken, askeri operasyonlara da hız veriyor. Kürtlerin taleplerini görmezden gelen AKP Türkiye’nin Irak ve İran sınırına yakın yerleşim yerlerine askeri yığınak yapıyor. Kürt sorununun çözümünü askeri operasyonlarla çözme anlayışı yeni canlara mal olmaya devam ediyor. Ger

Sınır bölgelerine askeri yığınak
Paylaş

İran ve Irak sınır boyundaki askeri hareketliliğin son günlerde arttığı bildirildi.  Kayseri, Bolu, Edirne ve değişik illerden gelen ve özellikle rütbelilerden oluşan askeri birlikler sınır boylarında konumlandırıldı.

YENİ KARAKOLLAR

Son iki hafta içinde bölgeye binlerce askerin sevk edildiği, olası bir sınır ötesi operasyon hazırlıkları çerçevesinde Federal Kürdistan Bölgesi sınırında bulunan karakolların yapılan sevkiyatlarla güçlendirildiği ve Bölgede yeni karakolların kurulmaya başlandığı öğrenildi. Derecik’ten Başkale’ye kadar yollarda mayın arama çalışmaları devam ederken, Şakitan Köprüsü, Yeniköprü Tüneli yanına da zırhlı araç ve askerler konumlandırıldı. Ayrıca bölgede 100-200 metre aralıklarla korucu devriyeleri oluşturulurken, yeni kulübelerin yapıldığı gözlendi.

ASKERİ TAKVİYE

Şemdinli’ye Yüksekova üzerinden yapılan askeri mühimmat, tank, obüs topları, asker, konteynır sevkiyatları ilçeyi kışlaya çevirirken, Tekeli (Gare) Taburu, Yeşilova, Durak, Ortaklar (Bısosın) karakolları ile Şemdinli’ye 10 kilometre uzaklıktaki stratejik konuma sahip tepede PTT’ye ait radyolink yerine kurulan karakolun güçlendirilmesi amacıyla tankların yerleştirildiği ve arama noktası kurulduğu gözlendi. Aktütün Karakolunun son baskından sonra yeni inşaatı da tamamlandı.

Çukurca’da Depin, Dırımersava, Köprülü (Dıman), Şult (Derava Şultı), Mırgan arama noktaları ile Sergıran, Çığılı (Aşut), Serbest (Serbestan) taburları ile ilçe girişindeki arama noktasının yapılan sevkıyatlarla güçlendirildiği öğrenildi.
Yüksekova’da ise, Tugay Komutanlığı ve Seyyar Tümen Komutanlığına bağlı askerlerden oluşan bir taburun İran sınırında bulunan Ağaçlı (Aylava) köyüne konuşlandırıldığı öğrenildi.

Yine Yüksekova başta olmak üzere Hakkari, Şemdinli ve Çukurca’ya toplumsal olayları bastırmak amacıyla çok sayıda çevik kuvvet ve polise ait zırhlı araç sevk edildi. (HABER MERKEZİ)


DERSiM’DE OPERASYON SÜRÜYOR

Dersim’de yaklaşık bir aydır aralıklarla sürdürülen askeri operasyonlar devam ediyor. Ovacık ile Pülümür arasında bulunan Ahpanos Vadisi ile Venk kırsalına yönelik başlatılan askeri operasyon sürerken, yer yer çatışmaların da yaşandığı belirtildi. Munzur Vadisi ile Pülümür Vadisine skorski tipi helikopterlerle özel birlikler konumlandırılırken, Kutu Deresi, Roj Deresi, Dokuz kayalıklar mevkiinin ise kobra tipi helikopterlerle bombalandığı öğrenildi. (DERSİM)


VAN’A UÇAKLA ASKER SEVKİYATI

Van’a uçakla özel birliklerin sevk edildiği bildirildi.

Öğleden sonra bir kargo uçağı ile Van Ferit Melen Havaalanının yanında bulunan Helikopter Filo Komutanlığına yaklaşık 100 asker getirildi. Üniformalı askerler, komutanları nezaretinde iki ayrı otobüse bindirildi. Batı illerinde bulunan birliklerden geldiği belirtilen askerleri taşıyan otobüsler, 2 zırhlı araç ve polis eskortluğunda Van Jandarma Asayiş Kolordu Komutanlığına gitti. (VAN)

ÖNCEKİ HABER

Bianchi’de direniş sürüyor

SONRAKİ HABER

‘Atarız, coplatırız, hapsederiz’

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...