15 Kasım 2018 14:12

Torba yasa teklifi TBMM Genel Kurulunda kabul edildi

Sağlık alanında düzenlemeler öngören torba yasa teklifi TBMM Genel Kurulunda kabul edilerek yasalaştı.

Fotoğraf: AA

Paylaş

TBMM Genel Kurulu'nda, Sağlıkla İlgili Bazı Kanun ve KHK'lerde Değişiklik Yapılmasına Dair Kanun Teklifi'nin ikinci bölümü üzerinde görüşmeler devam etti. Maddeler üzerine yapılan görüşmelerin ardından kanun teklifi, TBMM Genel Kurulunda kabul edilerek yasalaştı. Görüşmeler devam ederken siyasi parti grubu temsilcileri teklif üzerine söz aldı.

İYİ Parti Isparta Milletvekili Aylin Cesur, AKP hükümetleri döneminde uygulanan sağlıkta dönüşüm programının iflas ettiğini ifade etti. Sağlıkta dönüşüm programından derhal vazgeçilmesi gerektiğini ifade eden Cesur, vatandaşlardan çeşitli kalemlerde alınan ek ücret uygulamalarına da son verilmesi gerektiğini söyledi. Cesur, “Koruyucu ve önleyici tıp anlayışı, sağlık alanında temel politika olarak devreye sokulmalıdır” diye konuştu.

MHP İstanbul Milletvekili Hayati Arkaz, teklifin toplum yararını gözeten birçok düzenleme içerdiğini ileri sürdü.

Sağlık çalışanlarına şiddetin önlenmesini amaçlayan maddenin yetersiz kaldığını ve yeniden düzenlenmeye ihtiyaç olduğunu anlatan Arkaz, “Sağlık çalışanlarına yapılan saldırılara karşı uygulanan yaptırımlar mümkün olduğu kadar ağırlaştırılmalıdır” dedi.

Sağlık çalışanlarına karşı işlenen suçları bireysel suçlar olarak değerlendirmelerinin mümkün olmadığını kaydeden Akraz, “İki kişi arasında husumet olarak göremeyiz. Doğrudan insan ve toplum sağlığına karşı işlenen suçlar kapsamına almamız gerekmektedir” değerlendirmesinde bulundu.

HDP Batman Milletvekili Necdet İpekyüz ise sağlık alanında yapılacak düzenlemeler için meslek örgütlerinin görüşlerinin dikkate alınması gerektiğini vurguladı.

CHP Adana Milletvekili Burhanettin Bulut, toplumu ilgilendiren sağlıkla ilgili düzenlemelerin, ‘torba yasa teklifleri’ halinde ele alınmasını eleştirdi.

Teklifin komisyon çalışmalarının dört gün sürdüğünü, Genel Kuruldaki dünkü görüşmelerin ise 12 saat sürdüğünü vurgulayan Bulut, teklif sahibi milletvekillerinin kürsüde maddeleri niçin getirdiklerini tek tek anlatması gerektiğini ancak bunun yapılmadığını söyledi. Bulut, “Bu torba yasa, ilk geliş haliyle FETÖ'cü anlayışın tekerrürüdür. Bir FETÖ'cü anlayışla getirilmiştir. Geliş hali ile son hali arasında inanılmaz fark vardır” dedi. (AA)

ÖNCEKİ HABER

Destina Peri Parlak anısına fidan dikilecek

SONRAKİ HABER

Aydın'da yüksekten düşen işçi öldü

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...