13 Kasım 2018 06:40

Akşener: Döviz indi peki doğal gaz, elektrik fiyatı indi mi?

İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener, Tayyip Erdoğan'ın 100 günlük eylem planını '100 gün oldu ama sonuç sıfır' sözleriyle eleştirdi.

Fotoğraf: Gökhan Balcı/AA

Paylaş

İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener, partisinin grup toplantısında konuştu. Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın 100 günlük eylem planında vadettiği sonuçları elde edemediğni söyleyen Akşener, "Bugün dövizi indirdik diye hava atanlar peki doğal gazın, elektriğin fiyatı indi mi?" dedi.

Akşener, Cumhurbaşkanı Erdoğan'a "Diz çöküp papazı verdin, bize saldırıyor dediğin dış güçlerle dost oldun" sözleriyle tepki gösterirken Paris ziyareti için de "Mondros'u kutlamaya mı gittiniz?" diye sordu.

DİYANET İŞLERİ BAŞKANI'NA TEPKİ

Akşener, Diyanet İşleri Başkanı Ali Erbaş'ın Kadir Mısıroğlu ziyaretine tepki gösterdi.

Akşener, "Bir yandan ezanımız üzerinden mukaddesatımızla uğraşan zihniyetle mücadele diyoruz, diğer yanda o ezan susmasın diye canı pahasına mücadele vermiş Mustafa Kemal'e bir duayı çok gören zihniyetle mücadele ediyoruz. Diyanet'in başındaki zat 9 Kasım'daki Cuma hutbesinde Gazi Mustafa Kemal'e ve silah arkadaşlarına bir fatihayı çok gördü. Aynı gün kurtuluş savaşımızın 'keşke Yunan kazansaydı' diyecek kadar yüzü dönmüş fesli müptezele vefa gösterdi. Yunan tarafından işgal edilen 18 adamıza atanan papazlara hayırlı olsuna da gidecek misin? Başkanlığını yaptığın Diyanet İşleri'ni Atatürk kurdu. Oraya o adamın bağlı bulunduğu dış merkezlere mesaj vermek için mi gittin?

Milli değerlerimize dil uzatan bir adamın cumhurbaşkanının yanında işi olmaz. Bu adamın ayağına giden Diyanet İşleri Başkanı'nı da görevden alın. Terör örgütü ile iş tutmuş birinden milletimizin diyanetine başkan olamaz. Ülkemizi hedef alan dış odaklara mesaj veriyorlar. Biz de sizdeniz diyorlar. Ezanımızla, cumhuriyetimizle uğraşan kim varsa derdi sen değilsin." diye konuştu.

Akşener'in konuşmasından öne çıkan noktalar şöyle:

MONDROS'U KUTLAMAYA MI GİTTİNİZ?

"Beyefendi Fransa'da 1. Dünya savaşı'nın bitişini kutlamaya gitti. Türk milleti için 1. Dünya Savaşı 9 Eylül 1922'de İzmir'de bitmiştir. Türk milleti savaşın sonucunu tanımayan tek millettir. Galip devletler orada anladık, mağlubiyet metnini kabul eden Almanya orada onu da anladık. Peki kabul etmeyen Türk miletinin temsilcisi olarak orada ne işiniz var? 1. Dünya Savaşı'nı kabul etmeyen ve İstiklal Harbi'ni başlatan Meclis'i temsilen neden gittiniz oraya? Mondros'u kutlamaya mı gittiniz?" diye sordu.

SANKİ MİLLET PROTEİN YÜKLEMESİNDEN MUZDARİP

Bir paket çay 30 lira, bir teneke salça 70 lira. Et fiyatları için, 'refah arttı çok et tüketildiği için fiyatlar yükseldi' dedi. Sabah akşam et yemişiz iktidar yetiştiremez olmuş. Sanki millet açlıktan değil protein yüklemesinden muzdarip. Hayvancılığı bitirdiniz, millete şarbonlu et yedirdiniz. Tarım bakanı kişi başında yıllık et tüketimimiz 15 kilo diyor. Bunun en az 33 kiloya çıkması lazım.

İktidara yakın müteahhitlerin buluştuğu bir dernek 'satamadığınız yerlerin listesini gönderin' dedi. İktidar yandaş müteahhitlere milyarlarca lira aktarmaya hazırlanırken çiftçilerimize tarım destek kredisi kullandırmıyor. Bu tarımın idam fermanıdır. Hep millete sabır diyeceğine o yağmacılara bir kere de hayır de.

EYY TRUMP'LA PARİS'TE YEMEK YİYORSUN

Diz çöküp papazı verdin, bize saldırıyor dediğin dış güçlerle dost oldun. Eyy Trump'la Paris'ta yemek yiyorsun. 100 günlük eylem planı açıkladılar. 100 gün oldu ama sonuç sıfır.

Bugün dövizi indirdik diye hava atanlar peki doğal gazın, elektriğin fiyatı indi mi? Zam yok diyorlar. Zam zaten yapıldı. Döviz düştüyse geri alın zamları. Sarayın bahçesindeki hurma ağaçları üşümesin diye yurtdışından araçlar getiriliyor. Onun hurma ağaçları üşümüyor ama benim vatandaşım bu kış üşüyecek.

'GEREKİRSE KARA HAREKATIYLA BÖLGE TEMİZLENMELİ'

Erdoğan'ın davulla zurnayla ülkemizden geçirdiği teröristler şimdi Trump'ın kanatları altında. Papaz'ı verdikten sonra da bir şey diyemiyor. Amerika'nın tehditlerine boyun eğmeden ne gerekiyorsa yapılmalıdır. Gerekiyorsa bir kara harekatıyla bölge tamamen temizlenmelidir.

ABD, PKK'lı 3-5 teröristin başına ödül koydu. Bu YPG'yi meşrulaştırma meselesidir. Bırakın ödül filan işlerini bunları paketleyip Türkiye'ye verin." (HABER MERKEZİ)

ÖNCEKİ HABER

2019 KPSS lisans sınav takvimi açıklandı

SONRAKİ HABER

Sayıştay raporu: RTÜK ceza kesiyor ama ödeyen yok

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...