21 Eylül 2018 11:18

Genel İş İZENERJİ Şubesi: Krizin faturasını ödememek için mücadeleye

Genel-İş İzmir İZENERJİ şube yöneticileri, 3 Ekim'de yapacakları iş bırakma öncesi işyerlerini tek tek gezerek mücadele çağrısı yapıyor.

Fotoğraf: Evrensel

Paylaş

3 Ekim'deki iş bırakma eylemi öncesi işyerlerini gezen Genel-İş İZENERJİ şube yöneticileri, krizin faturasını ödememek ve yaklaşan TİS'in iyi bir şekilde sonuçlanması için işçileri mücadeleye çağırıyor.

İzmir Büyükşehir Belediyesine ait İZENERJİ'de örgütlü olan DİSK Genel-İş İzmir 2 Nolu Şube, işyeri toplantılarına devam ediyor. Toplantıların ana gündemi 3 Ekim'de diğer şubelerle birlikte yapılacak ve ekonomideki kötü gidişattan kaynaklı kayıplarının karşılanmasının talep edileceği yarım günlük iş bırakma ve yakın zamanda başlayacak olan yeni dönem toplu iş sözleşme görüşmeleri.

Büyükşehir Belediyesinde çalışan işçilerin katılımıyla Çetin Emeç Salonu'nda gerçekleşen toplantıda konuşan Şube Başkanı Arif Yıldız, hükümetin ekonomik krizi bahane ederek belediye bütçelerini kontrolü altına almaya çalıştığını belirtti ve bu durumun belediyelerin işçi maaşlarını zorlanarak ödeyeceği bir noktaya getireceğini ifade etti. Yıldız "Bu ekonomik krizi yaratan 'yüzde bir', krizi yaratan biz değiliz ama bunun faturasını bizlere kesmek istiyorlar. Biz emek örgütü olarak yaratmadığımız bir krizin faturasını ödemek istemiyoruz. Bununla ilgili diğer şubelerle birlikte 3 Ekim'de İzmir'de iş bırakarak hem iktidara hem de yakın zamanda başlayacak toplu sözleşme görüşmelerinden dolayı Büyükşehir Belediyesine hak kayıplarının giderilmesi gerektiğinin mesajını vereceğiz. Seçimlerden sonra maaşlarımızda zaten 450-500 liralık bir erime oldu" dedi.

'BÜYÜKŞEHİR FAZLA MESAİLERİMİZE GÖZ DİKTİ'

Büyükşehir Belediye Başkanı Kocaoğlu'nun yayınladığı tasarruf genelgesine de değinen Yıldız şunları söyledi: Dediler ki 'ülkede ekonomik kriz var, tasarrufa gideceğiz'. Mesailerimizi kesmeye ya da hafta içi tatillerle değiştirmeye çalıştılar, karşı çıktık. Belediyede o kadar tasarruf edilecek birim varken işçilerin ayın sonunu getirebilmek için fazladan çalıştığı mesailerine göz diktiler. Önümüzdeki TİS'te ekonomik krizi bahane ederek düşük zam dayatması yapacak anlayışa karşı çıkacağız. Biz yine İzmir'deki en iyi sözleşmeyi yapmak için gereken mücadeleyi vereceğiz. Yeter ki birliğimizi beraberliğimizi bozmayalım. Yarın eylem zamanlarında yukarıdan baskılar gelecektir ama bütün arkadaşlarımızın firesiz bir şekilde  sendikal örgütlülüğün etrafında birleşmesi gerekiyor.

Arif Yıldız, TİS taslağını birlikte hazırlayacaklarını ve birlikte de son noktayı koyacaklarını da belirtti. (İzmir/EVRENSEL)

ÖNCEKİ HABER

Başörtülerini çıkaran kadınların hikayesi: Yalnız yürümeyeceksin

SONRAKİ HABER

Rusya Dışişleri Bakanı Lavrov: İdlib'de mutabakat sağladık

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...