08 Ağustos 2018 11:06

Kuzey Efe için adalet talebi

Balıkesir Edremit'te 3,5 yaşındaki çocuğunu öldürdüğü iddiasıyla tutuklu yargılanan H.E'nin eşi Melis Dilan Ersezgin ve kadın örgütleri adalet istedi.

Fotoğraf: Evrensel

Paylaş

C. Saffet YILMAZ
Balıkesir

Balıkesir’in Edremit ilçesinde 6 Şubat 2018 günü üç buçuk yaşındaki çocuğunu boğarak öldürdüğü iddiasıyla Burhaniye Ağır Ceza Mahkemesinde tutuklu yargılanmaya başlanan H.E’nin eşi Melis Dilan Ersezgin ve kadın örgütleri adalet talebiyle Burhaniye Adliyesi önünde açıklama yaptı.

ŞİDDET ARTARAK SÜRÜYOR

Adliye önünde yapılan açıklamada Körfez Bağımsız Kadın Dayanışması adına konuşan Ömür İlgör, ülkemizde kadına ve çocuğa yönelik şiddet, taciz ve istismarın gittikçe arttığına dikkat çekerek Edremit Körfezi ve yakın çevresindeki Ayvalık ve Burhaniye’de son üç yıl içerisinde 7 kadının eşleri ya da yakınları tarafından katledildiğini söyledi. Bu katliamlara çocuk katliamlarının da eklendiğine işaret eden İlgör, geçtiğimiz aylarda da küçük Zeynep’in annesi Zeliha’nın yanında kurşunların hedefi olduğunu anımsattı. Son olarak altı ay önce küçük Kuzey Efe’nin Edremit’te babası tarafından boğularak öldürüldüğünü belirten İlgör “Geçen hafta Zeynep için adalet aradık, şimdi ise Kuzey Efe için adalet aramak amacıyla adliye önündeyiz” dedi.

Kadın Cinayetlerini Önleme Platformu ve Kadın Meclisleri Balıkesir Oluşumu adına yapılan açıklamada ise son zamanlarda kadınların bunca yıllık mücadeleleri ile elde ettikleri haklarının ellerinden alınmaya çalışıldığı ifade edilerek kazanımlarımızı savunmaya ve mücadelemizi sürdürmeye devam edeceğiz vurgusu yapıldı.  

Zanlı H.E. ise oğlunun ölümünden bir hafta sonra açıklanan adli tıp raporunda çocuğun boğularak öldüğünün belirtilmesi üzerine jandarmaya teslim olarak suçu kabullendi. İfadesinde, otomobilde uslu durmayan oğlu Kuzey Efe’nin ağzını eli ile uzun bir süre kapattığını söyleyen baba H.E, mahkemedeki ifadesinde ise suçu kabul etmedi. Mahkeme, sanığın tutuklu yargılanmasına karar verirken dava 27 Kasım’a ertelendi.

ÖNCEKİ HABER

TDK Başkanı: Tabelasında yabancı sözcük kullanan fazla vergi ödesin

SONRAKİ HABER

Avrupa Adalet Divanı: İnternette fotoğraf kullanırken izin alınmalı

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...