17 Temmuz 2018 20:47

Şule Çet dosyasında dikkat çeken video

Şule Çet'in ölümüne ilişkin tutuklanan Berk A.'nın olay gecesine dair Facebook'ta paylaştığı video dosyaya girdi.

Fotoğraf: Facebook

Paylaş

Üniversite öğrencisi Şule Çet'in Ankara’daki bir plazanın 20'nci katından "şüpheli bir şekilde düşerek" yaşamını yitirmesine ilişkin tutuklanan Berk A.'nın, olay gecesine dair Facebook'ta paylaştığı video, dava dosyasına girdi.

Olay anında yan odada uyuduğunu iddia eden Berk A.'nın paylaştığı videoda, şahsın diğer tutuklu sanık Çağatay A'ya hitaben "Aman çok çalışma ha Çağatay. Çok çalışmak var ya hiç iyi değildir. Aman çok çalışıyorsunuz bu aralar, hiç sevmedim yani. Gidişatınız hiç iyi değil" dediği duyuluyor. Şahsın alkol aldığı görülen videoda Şule Çet'in atladığı iddia edilen pencere de kadraja giriyor.

Avukatın dosyaya girdiğini aktardığı video "Şule Çet İçin Adalet" adlı Twitter hesabından da paylaşıldı. Paylaşım şöyle:

İFADESİNDE 'OLAY ANINDA ODADA DEĞİLDİM' DEMİŞTİ

Berk A. ifadesinde olay anında odada olmadığı, olaydan sonra sinir krizi geçirip Şule Çet ile aynı odada bulunan Çağatay A.’ya vurduğunu öne sürmüştü.

Berk A., ifadesinde şunları şöylemişti:

“Onlar içerideydi. Ben olay yerinde yoktum. Atladığını, düştüğünü görmedim. Çağatay yanıma geldi. Kızın atlayıp gittiğini söyledi. Çağatay’ın elinin şiştiğini gördüm. Olayın vahim olduğunu anladım. Hemen aşağı indim. Güvenlik görevlisini gördüm. Buradan bir kız geçti mi diye sordum. Geçmedi deyince, sinir krizi geçirdim. Çağatay’a vurdum. Kızın atladığı yerde değildim. Cinsel amaçlı herhangi bir şekilde temasım olmadı."

NE OLMUŞTU?

Gazi Üniversitesi Sanat Tasarım Fakültesi Tekstil Tasarımı 2. Sınıf öğrencisi Şule Çet’in, çalıştığı işyerindeki görevine son verildi. Çet, 28 Mayıs’ta işyerinin ortaklarından Çağatay A. ile konuşmak için Ankara’daki bir plazaya gitti.

Çağatay A’nın arkadaşına ait 20. kattaki ofiste gece saat 04.00 sıralarında "şüpheli bir şekilde pencereden düşen" Çet, yaşamını yitirdi. Olay sırasında Berk. A’nın da ofiste bulunduğu aktarıldı.

2 KEZ GÖZALTINA ALINIP SERBEST BIRAKILDI

Olayla ilgili bir numaralı şüpheli olarak iki kez gözaltına alınan Çağatay A. adli kontrol şartıyla serbest kaldı. Çağatay A., ilk ifadesinde Şule Çet’in intihar ettiğini öne sürerek, “Kendisine engel olmaya çalıştım, atlarken tutmaya çalıştım ama başaramadım. Atlamasın diye tutuğum sırada parmaklarımda sıyrıklar oluştu” dedi. Diğer zanlı Berk A. ise “Olay sırasında başka bir odadaydım. Neler yaşandığını bilmiyorum” ifadelerini kullandı.

ÇET'TEN ARKADAŞINA MESAJ: ADAM BANA TAKMIŞ, BIRAKMIYOR

Öte yandan Şule Çet’in gece saat 02.00 sıralarında arkadaşına “Buradan çıkamıyorum, adam bana takmış. Bırakmıyor, keşke gelmeseydim” şeklinde mesaj attığı bildirildi.

OTOPSİ RAPORUNDA CİNSEL ZORLAMA VE BOĞUŞMA TESPİT EDİLDİ

Şule Çet’in otopsi raporunda, cinsel ilişkiye zorlandığına dair bulgular ve boğuşma izleri tespit edildi. Çet’in el tırnak altlarında bir erkeğe ait dokular belirlendi.

Ayrıca Çet'in kanında “Uyumayı tetikleyen uyarıcı madde” izine rastandı.

PENCEREDE PARMAK İZİ YOK

Öte yandan, ofisin penceresinde Şule Çet’e ait parmak izi bulunamadı.

Katil zanlıları Çağatay A. ile Berk A., otopsi raporu üzerine olaydan yaklaşık 1,5 ay sonra polis tarafından yeniden gözaltına alındı. Hafta sonu mahkemeye çıkarılan şahıslar "cebir, tehdit veya hile kullanarak kişiyi hürriyetinden yoksun bırakma" ve "cinsel saldırı" suçlarından tutuklandı. (İstanbul/EVRENSEL)

ÖNCEKİ HABER

SAMER: Seçimden sonra Van ve Diyarbakır karamsar

SONRAKİ HABER

Bisikletle dünya turuna çıkan 2 turiste yıldırım isabet etti: 1 ölü

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...