14 Temmuz 2018 16:12
Son Güncellenme Tarihi: 14 Temmuz 2018 16:38

Şule Çet’in ölümünde tecavüz ve cinayet şüphesi: 2 şüpheli tutuklandı

Üniversite öğrencisi Şule Çet'in ölümüyle ilgili 2 şüpheli tekrar gözaltına alınarak mahkemeye çıkarıldı. Mahkeme şüphelileri tutukladı.

Fotoğraf: Cem Gül/EVRENSEL

Paylaş

Üniversite öğrencisi Şule Çet'in, Ankara’da bir plazanın 20'nci katından düşerek öldüğü yönündeki iddialarla ilgili yeni gelişme yaşlandı. Olayla ilgili daha önce gözaltına alınıp serbest bırakılan 2 şüpheli yeni delillerin ortaya çıkması üzerine yeniden gözaltına alınarak, tutuklama talebiyle mahkemeye sevk edildi. Mahkeme, yeni deliller doğrultusunda şüpheliler için tutuklama kararı verdi.

Ankara Cumhuriyet Başsavcılığı’nın konuya ilişkin açıklamasında 2 şüphelinin Ankara 1'inci Sulh Ceza Hakimliğince yurt dışına çıkış yasağı ve haftanın belirli günleri kolluğa imza verme yükümlülüğü konularak adli kontrol şartıyla serbest bırakıldığı hatırlatıldı.

Açıklamada, soruşturma devam ederken şüphelilerin tekrar gözaltına alındıkları ve "Cebir, tehdit veya hile kullanarak kişiyi hürriyetinden yoksun bırakma" suçundan tutuklanmaları talebiyle Nöbetçi Sulh Ceza Hakimliğine sevk edildiği, ancak mahkemenin her 2 şüpheliyi serbest bıraktığı kaydedildi.

Açıklamada, Adli Tıp Kurumu Ankara Grup Başkanlığınca düzenlenen otopsi raporunda Şule Çet'in kesin ölüm sebebi hakkında kanaate varılamadığı, kesim ölüm sebebinin tespiti amacıyla tüm evrakların İstanbul Adli Tıp Kurumuna gönderildiği, olay yerinde bulunan ve Çet'e ait olduğu değerlendirilen telefonun da Ankara Emniyet Müdürlüğünde halen incelendiği belirtildi.

Şule Çet'in ölümüyle ilgili toplanan deliller ışığında şüpheliler Çağatay A. ve Berk A'nın tekrar gözaltına alındığı kaydedilen açıklamada, şüphelilerin "Cebir, tehdit veya hile kullanarak kişiyi hürriyetinden yoksun bırakma" ve "Cinsel saldırı" suçlarından tutuklanmaları için Sulh Ceza Hakimliğine sevk edildiği bildirildi.

Şule Çet’in ölümüne ilişkin hazırlanan otopsi raporunda tecavüze ilişkin bulgulara yer verilmişti. İntihar ettiği iddia edilen Şule Çet’in tırnaklarının arasında ise başka bir kişiye ait olduğu öğrenilen DNA bulgusuna rastlanmıştı. (HABER MERKEZİ)

ÖNCEKİ HABER

Ankara’ya yürüyüş başlatan Somalı anneler İzmit’e ulaştı

SONRAKİ HABER

Tutuklu gazetecilere özgürlük çağrısı

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...